Esapekka Lappi Walesiin ja Australiaan: “Tulosta pitää tulla”

20.10.2016 / 17:15
Esapekka Lappi ja Janne Ferm ovat Skodan kanssa juhlineet voittoja Suomessa ja Saksassa. Mutta juhlitaanko kauden päätteeksi myös maailmanmestaruutta? (kuva: Skoda Motorsport)

[ A- ] / [ A+ ]

Esapekka Lappi taistelee WRC2-luokan maailmanmestaruudesta. Skodan tehdastallin suomalaiskuski on ilmoitettu mukaan sekä Walesin että Australian osakilpailuihin ajamaan MM-pisteistä.

Walesin osallistujalista on jo julkinen, mutta Australian lähtöluettelo julkaistaan perjantaina. Lapin mukaan hänen nimensä pitäisi olla listalla.

– Käsittääkseni.

Elvyn Evans johtaa MM-sarjaa. Lapin lisäksi tittelijahdissa saumat ovat vielä myös Teemu Sunisella ja Jan Kopeckyllä. Lappi tarvitsee mestaruuteen voiton ja vähintään kakkossijan, edellyttäen, että Suninen ei voita Walesissa.

– Hyvät fiilikset. Kiva päästä kokemaan Walesin mahdollinen mutaralli. Toki tulosta pitää tulla, jos haluaa mestaruudesta kamppailla. Tavoite on asetettu korkealle. Ei ole muuta vaihtoehtoa enää, Lappi sanoo.

– Wales on tosiaan varmasti haastava. Tulee paljon yllätyksiä pidon suhteen. Avoimin mielin lähdetään matkaan. Mikään ralli ei ole helppo, mutta Australia voisi olla olosuhteiltaan vakaampi ja sitä kautta ikäänkuin helpompi.

Suninen, Lappi ja Kopecky ajavat kaikki Skodalla. Suninen on liikkeellä yksityistallin kalustolla (Team Oreca ja TGS Worldwide), kun taas Lappi ja Kopecky ovat merkin tehdastallin leivissä. Lappi ei usko, että minkäänlaisesta tallimääräyksestä tulee edes puhetta.

– Tapana ei sellainen ole meillä ollut. Ei ole keskusteltu asiasta. Kopeckyllä on ihan hyvät mahdollisuudet mestaruuteen kuin meilläkin. Siinä suhteessa ollaan tasavertaisia, ja katsotaan vaan kumpi ajaa kovempaa. Reilu peli, Lappi alleviivaa.

Lappi ja kartanlukija Janne Ferm on julkisuudessa yhdistetty Toyotan WRC-talliin. Lappi korostaa, että WRC2-luokan mahdollinen maailmanmestaruus tai ilman sitä jääminen ei vaikuta ensi vuoden ajo-ohjelmaan.

– Vaikuttaa se toki sillä tavalla, että voisimme tulevaisuudesssa kutsua Jannen kanssa toisiamme vuoden 2016 WRC2-luokan maailmanmestareiksi, Lappi hymähtää.

Miiro Koivula, twitter @MiiroKoivula


Facebook kommentit