Esapekka Lappi WRC-debyytistään: “Ei pelota enää”

17.5.2017 / 07:53
Toyota tuo lisää hurrattavaa MM-ralliin, kun se valjastaa auton myös Jari-Matti Latvalan ja Juho Hännisen (kuvassa) lisäksi Esapekka Lapille. (kuva: Toyota Gazoo Racing)

[ A- ] / [ A+ ]

Esapekka Lapin WRC-debyytti odottaa puolentoista päivän päässä. Toyota Yaris WRC-leirin tuorein suomalaiskuski lähtee ensimmäiseen WRC-kisaansa torstai-iltana Portugalissa.

WRC2-luokan maailmanmestari Lappi ja kartanlukija Janne Ferm ovat päässeet testaamaan autoa tämän kauden aikana kuskin omien laskujen mukaan seitsemän päivää. Ensimmäisen talvella ajetun testin jälkeen Lappi totesi hymyssäsuin, että vähän pelottaakin, koska WRC kulkee niin pirun kovaa aiempaan kalustoon verrattuna.

– No enää ei tietenkään pelota. Siihen vauhtiin on jotenkin tottunut. Mutta kyllä se niin pirun kovaa vaan menee. Isot siivet painavat sitä vielä maahan miten kovempaa ajaa. Kyllä pitää uskaltaa mennä, Lappi sanoo Portugalin aattona UrheiluUutiset.comille.

– Fiilis on tottakai hyvä ja ihan normaali. Ei ole mitään jännitystä, Lappi lisää.

WRC-ensikertalainen lähtee kilpailuun nöyränä, mutta toki nälkäisenä. Puoleen vuoteen venynyt kilpailutauko ja odotus päättyy vihdoin. Vauhdin ja kisataktiikan määrää tässä vaiheessa tallipäällikkö Tommi Mäkinen.

– Vähän tässä on tullut nyt kisataukoa, ja kilpailurutiini on ehkä aluksi vähän hukassa. Varmaan perjantaina luottamusta nuottiin pitää vielä hakea. Yritetään kasvattaa sitä luottamusta kisan aikana, Lappi korostaa.

– Kärkeen ja karkuun, eikö se ole hyvä? No ei tietenkään. Koitetaan mennä nyt vaan varmasti maaliin ja pikkuhiljaa askel askeleelta nostaa vauhtiin. En haluaisi jäädä minnekään kakkospätkälle. Kuunnellaan mitä Tommi huomenna höpisee, ja tehdään sen mukaan sitten päätöksiä.

Lue myös Jarmo Lehtinen kolmannesta Toyotasta: “Ei liian aikaisin”

Miiro Koivula, twitter @MiiroKoivula


Facebook kommentit