Eskelinen haastajana Silverstonen Lamborghini-kisoihin

12.5.2016 / 12:37
Mikko Eskelinen (oik.) ja Fredy Barth ovat haastajia Silverstonen Lamborghini-lähdöissä.

[ A- ] / [ A+ ]

Lamborghini Super Trofeo Euroopan Mestaruussarjassa kahden ajetun osakilpailun jälkeen PRO-AM luokan kuudennella sijalla oleva, jyväskyläläinen Mikko Eskelinen tavoittelee palkintokorokesijoitusta nyt viikonloppuna Englannin Silverstonen radalla ajettavissa sarjan kahdessa seuraavassa osakilpailussa.

Saksalaisen Leipert Motorsportin Lamborghinin Huracan autolla sveitsiläisen tallitoveri Fredy Barthin kanssa ajava, useita kansainvälisiä rata-autoilun mestaruuksia urallaan napannut Eskelinen starttaa haastajan roolista lauantaina ja sunnuntaina kaasuteltaviin 50 minuutin mittaisiin kilpailuihin. Kolme viikkoa sitten Italian Monzassa PRO-AM luokan viidenneksi ja seitsemänneksi korkeimmat mestaruuspisteet napannut suomalaiskuljettaja on EM-sarjan kuudennella sijalla, kun ajamatta on vielä 10 osakilpailua.

Parantaakseen mahdollisuuksiaan, Eskelinen ja Barth ovat parasta aikaa viettämässä testipäivää Silverstonen radalla, ja sitä kautta pyrkivät löytämään lisää vauhtia kilpailutoimintaansa.

– Vaikka Italiassa ajoin ehkäpä koko pitkän autourheilu-urani parhainta vauhtia niin huippukovassa seurassa se ei riittänyt tavoitteisiimme eli palkintokorokesijoituksiin. Nyt kuluneet kolme viikkoa olemme tehneet kotiläksyjä ja viikonloppuna punnitaan, olemmeko ne tehneet oikein. Ainakin tänään testipäivänä tulokset näyttävät positiivisilta kun olemme löytäneet auton säätöjen kautta hukassa olleita sekunnin kymmenyksiä, testeistä tavoitettu sarjan toinen suomalaiskuljettaja kertoo.

– Olemme nyt 13 sarjapistettä perässä tavoitettamme eli PRO-AM luokan kärkisijaa ja nyt tuota eroa lähdemme kuromaan umpeen. Monzassa olimme vain 0,3 sekuntia kilometriä kohden liian hitaita, joka saattaa kuulostaa todella pieneltä, mutta intensiivisessä kilvanajossa sen saa helposti aikaiseksi ihan vaan jarruttamalla väärässä kohtaa yhdessä mutkaa. Nyt olemme löytäneet auton säätöihin parannuksia ja sitä kautta uskomme olevamme Silverstonessa entistä kilpailukykyisempiä. Perjantain vapaissa harjoituksissa olemme viisaampia ja totuus näyttäytyy lauantaisissa aika-ajoissa sekä sitä seuraavissa kahdessa osakilpailussa, Eskelinen jatkaa.

Lähde ja kuva: Mikko Eskelisen tiedote


Facebook kommentit