Eskelinen ja Gersekowski kolmannesta lähtöruudusta EM-finaaleihin

1.12.2016 / 19:50
Mikko Eskelinen (vas.) ja Ben Gersekowski (oik.) Espanjan Valenciassa (Kuva: Jani Kekoni).

[ A- ] / [ A+ ]

Hallitseva Lamborghini Super Trofeo sarjan EM-hopeamitalisti, jyväskyläläinen Mikko Eskelinen ja hänen australialainen tallitoveri Ben Gersekowski starttaavat erinomaisista asetelmista perjantaina ajettaviin EM-sarjan päätösosakilpailuihin. Espanjan Valencian neljän kilometrin mittaisella kilparadalla ajettavissa kahdessa 50 minuutin mittaisissa EM-finaalilähdöissä saksalaisen Leipert Motorsport tiimin takavetoisella ja 620 hevosvoimaisella Lamborghini Huracan autolla ajava kaksikko lähtee matkaan kolmannesta lähtöruudusta.

Kuluvalla kilpailukaudella Lamborghini Super Trofeo EM-sarjaa sveitsiläisen Fredy Barthin kanssa PRO-AM luokassa urakoinut Mikko Eskelinen paketoi kilpailukautensa poikkeuksellisesti toisen tiimikaverinsa, australialaisen Ben Gersekowskin kanssa. Barth oli estynyt kilpailemasta ja näin Eskeliselle avautui mahdollisuus mitata Gersekowskin kanssa vauhtiaan amatööriluokan kärkikuljettajia vastaan.

– Tänä vuonna Gersekowski on ajanut Leipert Motorsport tiimissä sen toisessa autokunnassa ja nyt kun myös hänen tiimikaveri oli estynyt kilpailemasta, niin päätimme yhdistää voimamme. Samalla kilpailuorganisaatio luokitteli meidät amatööriluokkaan, jonka EM-huipennuksiin starttaamme erinomaisesta kolmannesta lähtöruudusta. Tehtävänämme on oman menestyksemme lisäksi tukea tiimimme toisen autokunnan, amatöörisarjan hopeasijalla olevan nigerialaisen Nouri Shaninin mestaruushaaveita, joten panokset perjantaisiin kilpailuihin ovat kovat, Eskelinen kertoo.

Valencian EM-osakilpailujen jälkeen Eskelisen ja Gersekowskin kilpailukausi huipentuu kahdella MM-osakilpailulla, joiden yhteenlaskettu tulos määrittelee sarjan maailmanmestaruuden. Koska kaksikon unelma PRO-AM-luokan EM-mitaleista on mollivoittoisesti sujuneen kauden seurauksena jo menneet, on heidän autokunnallaan nyt kokonaan uusi mahdollisuus olla viikonlopun ns. musta hevonen ja nousta amatööriluokan MM-mitalitaisteluun.

– Perjantain kaksi EM-finaalilähtöä ovat meille erinomaista lämmittelyä lauantaina ja sunnuntaina ajettavia kahta MM-osakilpailua varten. Tärkeää olisi toki huomenna pystyä taistella palkintokorokesijoituksista, mutta tärkeimpänä asiana pidämme MM-finaaleja. Olemme täällä Valenciassa olleet harjoituksissa sekä aika-ajoissa kärkivauhdissa, joten erittäin motivoituneina starttaamme tuleviin neljään kilpaililähtöön, Eskelinen jatkaa.

Ensimmäinen amatööriluokan Lamborghini Super Trofeo EM-finaali ajetaan perjantaina Suomen aikaa kello 11.20 ja toinen kello 16.00.

Lähde: Mikko Eskelisen tiedote


Facebook kommentit