Eskelinen ja Puhakka historialliseen mestaruuteen – “Olotila ei voisi olla onnellisempi”

20.11.2018 / 12:40
Lamborghini Super Trofeo Asia -sarjan Pro-Am-luokan mestarit 2018 (Kuva: Jani Kekoni).

[ A- ] / [ A+ ]

Italian Vallelungan radalla ajetut finaalikilpailut sujuivat suomalaisittain erinomaisesti, kun Juuso Puhakka ja Mikko Eskelinen kruunattiin erittäin jännittävien vaiheiden jälkeen kautta aikain ensimmäisiksi suomalaisiksi Lamborghini Super Trofeo Aasian ratasarjan suomalaismestareiksi.

Edelliset kaksi osakilpailuviikonloppua Juuso Puhakka ja Mikko Eskelinen ovat tehneet virheetöntä työtä ja samanlaisella suoritustasolla he jatkoivat myös Vallelungassa, josta aamulla voitto heltisi erittäin tiukan taistelun jälkeen. Eskelinen avasi kilpailun ja pystyi vastaamaan mestaruustaistelun kannalta pahimman kanssakilpailijansa eli taiwanilaisen Evan Chenin ja hänen japanilaisen tiimikaveri Akihiro Asain vauhtiin.

Kuljettajan vaihdon jälkeen Puhakka pitkään painosti johdossa ajaneita kanssakilpailijoitaan kunnes kilpailun viimeisillä kierroksilla käytännössä väkisin painoi ohitse ja näin voiton myötä suomalaiset siirtyivät sarjajohtoon kolmen pisteen turvin.

Iltapäivän toiseen kilpailuun Puhakka starttasi eturivistä ja oli jo ehtinyt hyvälle karkumatkalle kunnes kanssakilpailijan pyörähtämisen seurauksena turva-auto tuli radalle ja keräsi kilpailijat yhteen letkaan. Uusintalähdön jälkeen Puhakka pystyi jälleen tekemään eroa kanssakilpailijoihin ja toi auton Pro-Am-luokan johtoasemassa Eskeliselle, joka pystyi puolustamaan tuota sijaa aina kilpailun loppumetreille saakka.

Takeshi Matsumoto ja Toshiyuki Ochiai, sekä hetkeä myöhemmin pahimmat kanssakilpailijat eli Asai ja Chen osuivat kuitenkin Eskelisen autoon siten, että autosta varisi radan varteen niin etu-, kuin takapuskurin aerodynamiisia osia, eikä 620-hevosvoimainen auto ollut enää parhaimmillaan. Kuitenkaan, koska Asai ja Chen eivät voittaneet, niin palkintokorokkeen alin sija riitti tuomaan mestaruuteen tarvittavat pisteet. 12 osakilpailun mittaisessa sarjassa Eskelisen ja Puhakan pistesaldo oli 146 pistettä, Asain ja Chenin 144 pistettä.

– Olemme viimeisessä kolmessa osakilpailuviikonlopussa olleet kaksi, kolme mestaruuspistettä Asaita ja Cheniä parempia, joten tiesimme olevamme vahvoilla myös näissä finaaleissa, joka tuloksellisesti oli myös toisinto edellisestä Kiinan Shanghain kilpailusta. Eli meillä oli käsikirjoitus olemassa, jota orjallisesti noudattamalla saimme tavoitteet täytettyä, eli nyt olemme suomalaisen moottoriurheiluhistorian ensimmäiset Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjan mestarit, Puhakka hehkutti ratkaisevan kilpailun jälkeen.

– Kaikkemme annettiin ja tulos oli sen mukainen. Myöskään olotila ei voisi olla onnellisempi, koska tämä oli täydellinen huipentuma tähänastisen autourheilu-urani menestyksekkäimmälle kilpailukaudelle, Puhakka jatkoi.

– Mestaruus ei tullut helpolla, vaan koko pitkän kilpailukauden ajan olemme periksiantamattomasti töitä sen eteen tehneet. Erinomaisesti hyödynsimme minun, sekä Leipert Motorsport -tiimin lähes kymmenen vuoden kilpailukokemuksen tästä sarjasta. Pystyin osakilpailusta toiseen parantamaan omaa suoritustasoani ja kun Juuso on jokaisessa ajosessiossa ollut radan nopeimpia kuljettajia, niin voidaan todeta, että tämä mestaruus oli ansaittu, Eskelinen puolestaan kommentoi.

Samaisella Vallelungan radalla ajetussa MM-finaalissa Eskelinen ja Puhakka sijoittuivat kahden lähdön yhteistuloksissa sijalle neljä.

Lamborghini Super Trofeo Asia ja Pro-Am-luokan loppupisteet 2018

1) Mikko Eskelinen ja Juuso Puhakka 146
2) Evan Chen (TPE) ja Akihiro Asai (JPN) 144
3) Takeshi Matsumoto (JPN) ja Toshiyuki Ochiai (JPN) 122
4) Prabakaran Kumar (MAS) 96
5) Max Wiser (ITA) 66

Teksti: Mikko Eskelisen ja Juuso Puhakan tiedote


Facebook kommentit