Eskelinen lähtee valloittamaan Aasiaa: “Renkaat sulavat alle”

7.4.2017 / 05:44
Mikko Eskelinen (vas.) ja Maxx Ebenal aloittavat Lamborghini Super Trofeo Asia -sarjan Malesian Sepangista tänä viikonloppuna. (kuva: Jani Kekoni)

[ A- ] / [ A+ ]

 

Mikko Eskelinen tekee sinivalkoista moottoriurheiluhistoriaa, kun hän nyt viikonloppuna mittaa vauhtiaan kahdella malesialaisella osakilpailulla käynnistyvässä 12 osakilpailun mittaisessa Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjassa.

Koskaan aikaisemmin sarjan historiassa ei suomalaiskuljettaja ole Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjassa ajanut – eikä siinä siten myöskään menestynyt.

Eskelinen ajaa aikaisemmalta kahdelta kilpailukaudelta entuudestaan tutussa saksalaisessa Leipert Motorsport tiimissä tallitoverinaan kanadalainen, mutta Hong Kongissa asuva, Aasian kilparatojen erikoismies Maxx Ebenal, jonka kokemus niin Malesian kuin Thaimaan, Japanin ja Kiinan radoilta on vertaansa vailla. Vaikka Ebenal ei 620 hevosvoimaisella Lamborghini Huracan Super Trofeo autolla aikaisemmin kilpaa ajanut, on hän Malesian osakilpailun vapaissa harjoituksissa ollut tasonsa mukaisessa, eli erinomaisessa vauhdissa.

Eskelinen itse on ajanut kolme aikaisempaa kilpailukautta Lamborghini Super Trofeo EM-sarjassa, ja saavuttanut useiden palkintokorokesijoitusten lisäksi EM-hopean ja MM-pronssimitalin.

Eskelinen ja Ebenal kilpailevat PRO-AM luokassa, jossa 50 minuutin mittaisen kilpailun ajovuoro jakautuu siten, että Ebenal ajaa kilpailuista noin 30 ja Eskelinen 20 minuuttia. Erikoishaasteen tukalan kuumassa Malesiassa antaa ilmojen herra, joka paahtavan lämpötilan ja lähes maksimaalisen kosteusprosentin lisäksi tulee muistamaan kilpailijoita rankoin ukkoskuuroin. Eskelinen tietää, että noin 40 lämpöasteen säässä ajettavissa kilpailuissa renkaiden kestävyys tulee näyttelemään isoa roolia.

– Nyt perjantai-iltana ajettavia aika-ajoja edeltävissä harjoituksissa olemme saaneet todeta kuinka renkaat käytännössä ovat, kuumuudesta johtuen, sulaneet alle. Lisäksi lämpötila kauttaaltaan musta-orannssisen autoni ohjaamossa on tuttu rantasaunani ylälauteelta, ja näin ollen niin auton renkaat ja tekniikka kuin itse kuljettaja on äärimmäisen rasituksen äärellä. Tiedän myös olevani parhaimmillani kun mennään mukavuusalueen ulkopuolella. Nyt edessä olevassa sarjan kahdessa avauskilpailussa mennään isosti tuon alueen ulkopuolelle, Eskelinen kertoo.

– Yhteistyö uuden tallitoverini Maxx Ebenalin kanssa on lähtenyt erinomaisesti käyntiin. Hän on täydellisesti kesyttänyt Huracanin 620 hevosvoimaa ja ollut harjoituksissa aivan kärkivauhdissa. Itse olen myös päässyt tavoitteideni mukaisiin kierrosaikoihin tällä Sepangin Formula1-radalla ja uskon, että huomenna alkuillasta ajettavissa aika-ajoissa tulemme olemaan vahvoilla. Muutenkin olen äärimmäisen motivoitunut alkavaan kilpailukauteen jonka tavoitteena on kerätä mahdollisimman monta palkintokorokesijoitusta ja syksyllä katsoa mihin ne pisteet sitten riittävätkään. So far so good, Eskelinen jatkaa.

Lähde: Mikko Eskelisen tiedote


Facebook kommentit