Eskeliselle Aasian mestaruussarjan hopeaa – “Lähes maksimisuoritus mitä saavuttaa”

18.11.2017 / 11:12
Mikko Eskelinen ja Maxx Ebenal nappasivat Aasian sarjan hopeaa (Kuva: Jani Kekoni).

[ A- ] / [ A+ ]

Mikko Eskelinen teki perjantaina Italian Imolan legendaarisella radalla sinivalkoista moottoriurheiluhistoriaa saavuttamalla ensimmäisenä suomalaisena Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjan hopeamitalin. Samalla saavutettu mitalisijoitus oli erinomaista jatkoa hänen vuoden 2015 hopeamitalille, jonka hän saavutti Lamborghini Super Trofeo Euroopan mestaruussarjassa.

Pitkän kilpailukauden aikana Pro-Am-luokkaa yhdessä kanadalaisen tallitoverinsa Maxx Ebenalin kanssa ajanut sarjan ainoa suomalaiskuljettaja nappasi yhdeksän kahdestatoista mahdollisesta palkintokorokesijoituksesta ja juhli sijoitusta lopulta 19 pisteen marginalilla ennen saksalaisen Carrie Schreinerin autokuntaa. Vastaavasti sarjan ylivoimaiseen voittoon ajoi hollantilaisen Rik Breukersin ja hong kongilaisen Nigel Farmerin autokunta, jotka lopulta saavuttivat 31 sarjapistettä enemmän kuin Eskelinen ja Ebenal.

Italian Imolan radalla saksalaisen Leipert Motorsport tiimin 620-hevosvoimaista Lamborghini Huracan autoa käskyttävä kaksikko oli sen ensimmäisessä osakilpailussa upeasti Pro-Am-luokan toinen ja muutamaa tuntia myöhemmin ajetussa viimeisessä osakilpailussa niukasti palkintokorokesijoituksen ulkopuolella eli neljäs. Sinivalkoinen autokunta putosi palkintokorokesijoitukselta kärsittyään yhtaikaisesti kaksi rengasrikkoa. Silti Aasian mestaruussarjan hopeiseen mitaliin Eskelinen on enemmän kuin tyytyväinen.

– Kauden viimeistä edelliseen kilpailuun starttasin Pro-Am-luokan hopeasijalta. Sain kuitenkin huonon lähdön ja tipahdin kolmanneksi, josta onnekkaasti kanssakilpailijan varikkosuoran ylinopeuden myötä nousimme takaisin hopeasijalle, jonka pidimme maalilipulle saakka. Sitten viimeisessä kilpailussa kärsimme lähes samanaikaisesti kaksi rengasrikkoa ja tipahdimme neljänneksi, jolla myös saavuimme maaliin. Kauden viides hopeasija ja yhteensä yhdeksäs palkintokorokesijoitus antoi itseluottamukselle ison askeleen, kun ajatellaan sitä, että nyt lauantaina ja sunnuntaina meillä on edessä ns. World Final eli Lamborghini Super Trofeon kaksi MM-osakilpailua, Eskelinen kommentoi.

– Tämä Aasian sarjan hopeasija on lähes maksimisuoritus mitä olisimme voineet saavuttaa. Tottakai kauden ainoa, Japanin Fujin toisen osakilpailun keskeytys, jätti tilipussista 15 arvokasta pistettä pois, mutta siitäkin huolimatta meillä ei ollut tänä vuonna mitään mahdollisuutta vastata tulevan Lamborghini tehdaskuljettajan Rik Breukersin ja hänen tallitoverinsa Nigel Farmerin vauhtiin. Breukers ajaa paljon ja on todellinen ennakkosuosikki MM-kilpailujen nopeimmaksi kuljettajaksi. Tyytyväinen siis ehdottomasti olen kuluneeseen kilpailukauteen ja sen antamiin kokemuksiin, Eskelinen jatkaa.

“Uudistettu Huracan näyttää aggressiiviiselta superautolta”

Lamborghini esitteli fyysisesti Imolassa uuden kehitysversion Huracan autostaan. Auto on aerodynamistisilta ominaisuuksiltaan huikeasti nopeampi kuin tämä kolme vuotta käytössä ollut versio ja se houkuttelee kymmenvuotista moottoriurheilutaivaltaan juhlistavaa suomalaiskuljettajaa.

– Olen neljä vuotta saanut mitata ja myös kehittää vauhtiani Lamborghini Super Trofeo ratasarjoissa. Näinä vuosina olen tähän mennessä ajanut 52 osakilpailua ja saavuttanut 27 palkintokorokesijoitusta. Vaikka mestaruutta en ole onnistunut nappaamaan, niin siitä huolimatta se kertoo siitä, että asiat on tehty oikein. Aasian ja Euroopan hopeamitalit tarkoittavat sitä, että vielä voidaan yhdellä sijoituksella parantaa ja koska olen jo saanut tarjouksia tulevan vuoden kuljettajamarkkinoilta, niin vaikea olisi kieltäytyä, Eskelinen pohtii.

– Uudistettu Lamborghini Huracan näyttää todella aggressiiviiselta superautolta ja olisi sääli jos kokemuksiani niin Aasian, kuin Euroopan parhaimmilta kilparadoilta pitäisi jättää hyödyntämättä. Ajetaan nyt kuitenkin ensiksi lauantain ja sunnuntain MM-kilpailut ja nautiskellaan sitten hetken aikaa saavutuksista eli Aasian mestaruussarjan hopeamitalista. Kuitenkin päätöksiä olisi tehtävä pian, koska kuljettajamarkkinoilla parhaimmat paikat on jaossa ennen vuodenvaihdetta, Eskelinen jatkaa.

Aasian päätösosakilpailut ajettiin yhdessä Amerikan sarjan kanssa ja niiden molempien Pro-Am-luokan voittoon ajoi tuleva Aasian mestaruussarjan amatööriluokan voittaja, indonesialainen Andrew Haryanto Lamborghinin tehdaskuljettaja Milos Pavlovicin kanssa. World Final aika-ajot ajetaan aikaisin lauantaina ja ensimmäinen osakilpailu iltapäivästä. Pitkä kilpailukausi huipentuu sunnuntaina toiseen MM-osakilpailuun, joka on samalla 14. kilpailustartti myös Eskeliselle.

– World Finalissa Aasian, Amerikan ja Euroopan ratasarjat yhdistetään, jolloin radalla tulee ruuhkaa riittämään. En Maxxin kanssa lähde nöyristelemään, vaan tulemme tosissaan taistelemaan Pro-Am-luokan MM-tittelistä. Tottakai kun vastassa on entisiä ja tulevia sarjamestareita, sekä muiden GT-autojen ja pikkuformuloiden mestareita, niin kyllähän se saa tosissaan sekunnin tuhannesosista taistella mikäli tavoitteisiin meinaamme yltää. Mutta onneksi mitään ei ole vielä ratkaistu, joten yrittämään ehdottomasti lähdetään, Eskelinen päätti.

Teksti: Mikko Eskelisen tiedote


Facebook kommentit