Eskeliselle ja Niskaselle Lamborghini-sarjan kakkossija – “Hopea tuntuu voitetulta”

24.11.2020 / 07:03
Elias Niskanen ja Mikko Eskelinen (Kuva: Jani Kekoni).

[ A- ] / [ A+ ]

Saksalaisen Leipert Motorsport -tiimin väreissä kilpaillut suomalaiskaksikko Mikko Eskelinen ja Elias Niskanen sijoittuivat Lamborghini Super Trofeo Europe -sarjan Pro-Am-luokan loppupisteissä hienon kauden päätteeksi sijalle kaksi.

Rata-autoilun Lamborghini Super Trofeo Europe -sarjassa ajettiin tänä vuonna kymmenen osakilpailua viidellä eri radalla. Kausi käynnistyi Italian Misanosta ja siitä edettiin Saksan Nurburgringin, Espanjan Barcelonan, sekä Belgian Spa-Francorchampsin kautta Ranskan Paul Ricardin radalle, missä ajettiin kaksi viimeistä kilpailulähtöä.

Saksalaisen Leipert Motorsport -tiimin suomalaiskaksikko Mikko Eskelinen, 48, ja Elias Niskanen, 20, sijoittuivat Pro-Am-luokan loppupisteissä toiseksi.

– Kultamitaliin meillä ei ollut mitään mahdollisuuksia, kun puolalaisten autokunta oli jokaisessa kilpailussa meitä karvan verran parempi. Näin ollen hopeamitali tuntuu täysin voitetulta sijoitukselta, koska se oli ihan maksimitulos mitä olisimme muutenkaan voineet saavuttaa. Kaikin puolin tavoitteet saatiin täytettyä ja siksi olen erittäin ylpeä niin Eliaksen kuin koko tiimimme toiminnasta menestyksemme eteen, Eskelinen kommentoi tiedotteessaan.

Niskanen kilpaili viime kaudella Aasian Formula Renault -sarjassa, sijoittuen loppupisteissä neljänneksi. Niskanen nappasi paikan Lamborghini-sarjaan ja Leipert Motorsport -tiimiin syksyllä 2019 GTM Motorsportin ja Leipert Motorsportin yhteistyössä järjestämästä Shoot-out-tilaisuudesta, missä kuopiolainen vakuutti niin saksalaistiimin, kuin Eskelisenkin osaamisellaan.

– Tänä vuonna jokainen Euroopan kilparata oli täysin uusi kokemus ja kun jokaisella viidellä radalla pystyttiin vähintään neljänneksi korkeimmat pisteet tuomaan kotiin, niin tyytyväinen olen. Mikko hoiti oman tonttinsa paremmin kuin hyvin ja kun minäkin pystyin näyttämään osaamistani, niin hopea oli täysin ansaittu. Määrätietoisesta toiminnasta kertoo myös se, että emme lähteneet varmistelemaan, vaan tänäänkin ajettiin aivan maksimisuoritus alusta loppuun, Niskanen kommentoi kauden viimeisen kilpailulähdön jälkeen.

Lamborghini Super Trofeo Europe 2020 ja Pro-Am loppupisteet

1) Karol Basz (POL) – Andrew Lewandowski (POL) 147
2) Mikko EskelinenElias Niskanen 102
3) Lorenzo Bontempelli (ITA) 81
4) Loris Spinelli (ITA) – Gerard van der Horst (NED) 49
5) Bronislav Formanek (CZE) 40
6) Damiano Fioravanti (ITA) 37
7) Victor Coelho Franzoni da Silva (BRA) 28
8) Olli Kangas – Yuki Nemoto (JPN) 26

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedote


Facebook kommentit