Eskeliselle vain jämäpisteitä – sääntötulkinnat potuttivat

24.4.2016 / 17:23
Fredy Barth ja Mikko Eskelinen (oik.) jäivät jäännöspisteille Monzassa.

[ A- ] / [ A+ ]

Lauantaisen Lamborghini Super Trofeo Europe ratasarjan kauden avausosakilpailun pettymyksellisen viidennen sijan jälkeen sarjan toinen suomalaiskuljettaja Mikko Eskelinen ja hänen sveitsiläinen tallitoveri Fredy Barth starttasivat sisuuntuneina nyt sunnuntaina ajettuun toiseen osakilpailuun.

Kuitenkin 50 minuutin mittaisesta kilpailusta jäi, eiliseen tapaan, käteen vain jäännöspisteitä kun tällä kertaa, kesken kuumimman kilvanajon, turva-auto vieraili radalla ja sen myötä tuloslista oli suomalaisittain katsottuna synkkää luettavaa; Eskelinen ja Fredy Barth jäivät PRO-AM -luokan palkintokorokesijasta vain 3,6 sekuntia ja se oikeutti heidät seitsemänneksi korkeimpiin mestaruuspisteisiin.

Saksalaisen Leipert Motorsportin Lamborghini Huracanilla kilpailuun 28 lähtöruudusta startannut Eskelinen sai tyydyttävän startin ja ajoi jälleen vahvaa suoritusta kunnes kanssakilpailijoiden kolaroinnin seurauksena turva-auto tuli radalle. Autoista irronneiden osien keräämisessä kesti niin kauan, että myös kuljettajien vaihto suoritettiin turva-auton ajaessa rataa ympäri, ja Barth lähti tosissaan hakemaan kauden ensimmäistä palkintokorokesijoitusta.

Kun 10 minuuttia myöhemmin turva-auto poistui, aloitti sveitsiläinen hurjan kirin, joka oli tuottaa tulosta kunnes kilpailun kolmanneksi viimeisellä kierroksella turva-auto kävi jälleen radalla ja näin maalilipulle Barth saapui yleiskilpailun 12. ja PRO-AM luokan seitsemänneksi nopeimpana. Palkintokorokesijoitus jäi lopulta harmillisesti vain 3,6 sekunnin päähän ja väliin mahtui kolme kanssakilpailijaa.

– Kilpailullisesti olin jälleen parhaimmassa vauhdissa kuin koskaan olen tällä radalla ollut, ja Barth näytti jälleen miksi hän nauttii ammattilaiskuljettajan statusta. Kuitenkin taso tässä sarjassa on kaksinverroin kovempi kuin vuosi sitten, ja siksi 28 lähtöruudusta on hirveän vaikea nousta palkintokorokesijoitukselle. Kuitenkin kun pystyimme 24 kierroksen aikana yleiskilpailussa nousemaan 16 sijaa, niin se ei jätä epäselvyyttä vauhtimme suhteen, Eskelinen kertoo.

– Olisimme eilen ja tänään olleet palkintokorokeella mikäli Lamborghini olisi noudattanut kansainvälisen autourheiluliiton tasoluokitusta, ja omien sääntöjensä mukaan laittanut kuljettajat niihin luokkiin mihin he tasollisesti kuuluvat. Nyt kahdessa ensimmäisessä kilpailussa meidän PRO-AM luokassa ajoi autokuntia, jotka FIAn tasoluokituksen mukaan kuuluvat selvästi PRO-luokkaan, mutta koska nämä kuljettajat sattuvat olemaan italialaisia, niin sarjajärjestejä levittelee vain käsiään. Asiasta on voimakkaasti keskusteltu ja jätetty eriäviä sekä ennen kaikkea perusteltuja mielipiteitä, joten voihan se olla, että kabineteissa katsotaan tuloslistaa luokkamme osalta uusiksi, Eskelinen jatkaa.

Monzan avausviikonlopun toisen osakilpailun voittoon ajoi PRO-AM -luokan kuljettajat, italialainen Nicolas Armindo ja tunisialainen Henry Hassid, jotka vielä ensimmäisessä osakilpailussa ajoivat PRO-luokassa. Toiseksi PRO-AM -luokassa tuli myöskin italialaiset Lorenzo Veglia ja Andrea Fontana, jotka FIAn tasoluokituksen mukaan kuuluvat selvästi PRO-luokkaan. Toisen suomalaiskuljettaja ja eilen PRO-AM luokan voiton napanneen Patrick Kujalan kohtalona oli tänään kokea keskeytys ja sen myötä jäädä pisteittä.

Lamborghini Super Trofeo Europe jatkuu toukokuun puolivälissä Englannin Silverstonen radalla.

Lopputulokset Lamborghini Super Trofeo Europe, 24.4.2016, Monza #2, Pro-Am Top-6:

1.Nicolas Armindo & Henry Hassid, 24 kierrosta

2.Lorenzo Veglia & Andrea Fontana, +6,278sek

3.Andrea Ceccato & Kenneth Kröpfi, +9,374sek

4.Simone Pellegrinelli, +10,215sek

7.Mikko Eskelinen & Fredy Barth, +12,969sek

kesk. Adrian Amstutz & Patrick Kujala

Lähde ja kuva: Mikko Eskelisen tiedote

 


Facebook kommentit