Espanjalaislähde: Dani Sordo ei aja Suomen MM-rallissa

15.7.2016 / 07:13
Dani Sordo Italian MM-rallissa kesäkuussa (Kuva: Hyundai Motorsport).

[ A- ] / [ A+ ]

Espanjalaisen Auto Hebdo Sportin mukaan Hyundain testeissä Kuhmoisissa viikko sitten ulosajossa loukkaantunut espanjalaiskuljettaja Dani Sordo ei pysty osallistumaan heinäkuun lopulla ajettavaan Suomen MM-ralliin. Sordon lääkärin mukaan osallistuminen ralliin olisi liian iso riski, sillä toipuminen selkänikaman murtumisesta vaatii pidemmän toipumisajan.

Auto Hebdo Sportin tietojen mukaan Dani Sordon lääkärinä on toiminut urheiluvammojen asiantuntija, ortopedi Angel Villamor, joka tutkittuaan Sordon tilanteen suositteli espanjalaista jättämään kahden viikon päästä käynnistyvä Suomen MM-ralli väliin. Villamorin mukaan selkänikamansa ulosajossa murtaneella Sordolla on suuri riski jopa halvaantua, mikäli hän palaa takaisin ratin taakse toipumisvaiheessa ja joutuisi uuteen onnettomuuteen.

Sordon loukkaantuminen tapahtui viime viikon perjantaina, kun Hyundai testasi tulevaa Suomen MM-rallia varten Kuhmoisissa. Sordo ja hänen kartanlukijansa Marc Marti pääsivät ulosajon jälkeen itse ulos romuttuneesta autosta, mutta heidät kuljetettiin välittömästi sairaalaan Tampereelle. Marti selvisi tarkistuskäynnillä, kun taas Sordo joutui jäämään tarkkailtavaksi yön yli. Sordo kotiutettiin lauantaina ja hän lensi välittömästi kotiin Espanjaan toipumaan.

Hyundai tiedotti alkuviikosta, että ulosajossa vaurioitunut auto kuljetettiin tallin päämajaan Saksaan tarkistettavaksi ja viikonloppuna Kangasalalla ajettava Autoglym-ralli jäisi heiltä väliin. Hyundain piti ajattaa testimielessä Hayden Paddonia kyseisessä rallissa, mutta nyt tuo osallistuminen siis peruuntuu. Tallin muiden kuljettajien, Thierry Neuvillen ja Paddonin, testit siirtyivät ja ne ajetaan 22-25. heinäkuuta. Suomen MM-ralli käynnistyy 28. heinäkuuta.

Rallin MM-pisteissä viidentenä olevalle Sordolle tämän vuotinen Suomen MM-ralli olisi ollut uran 10. Mikäli Sordo joutuu jättämään tulevan rallin väliin, on se toinen kerta hänen urallaan, kun espanjalainen joutuu vetäytymään MM-rallista loukkaantumisen takia. Helmikuussa 2015 ajettu Ruotsin MM-ralli jäi Sordolta väliin, kun hän mursi pari kylkiluuta pyöräilyonnettomuudessa juuri rallin alla.

Sordon tilalla Neste Rallissa odotetaan ajavan Hyundain neljäs kuljettaja, hollantilainen Kevin Abbring, joka kuluvalla kaudella on ajanut MM-rallit Portugalissa, sekä Italiassa. Suomen jälkeen rallin MM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Saksassa elokuun lopulla ja Auto Hebdo Sportin mukaan Sordo nähtäneen tuolloin taas Hyundain ratissa tositoimissa.

Päivitys pe 15.7. kello 11.30. Hyundai vahvisti tiedotteellaan, että Dani Sordo ei aja Suomen MM-rallissa. Hänen tilallaan nähdään Kevin Abbring.

Lue myös! Pystyykö Sordo ajamaan Suomen MM-rallissa? Raju ulosajo testeissä vei sairaalaan (9.7.2016)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti
Lähde: Autohebdosport.es


Facebook kommentit