MOTORSPORT

Espanjan EM-kakkonen Kouvolan SM-ralliin, WRC-debyytistä ei tietoa – “Kysy asiaa kauden jälkeen”

Espanjan EM-rallissa viime viikonloppuna toiseksi ajanut Nikolay Gryazin kilpailee seuraavaksi Suomessa, kun nuori venäläiskuljettaja osallistuu rallin SM-sarjan kesäkauden avausosakilpailuun Kouvolan sorateillä.

Nikolay Gryazinin, 20, kilpailukausi kuluvan vuoden osalta on ollut viimevuotiseen tapaan varsin kiireinen. Venäläiskuljettaja on jo nyt ehtinyt kilpailemaan tänä vuonna kahdeksassa rallissa ja viidessä eri maassa, Norjassa, Latviassa, Italiassa, Espanjassa, sekä Suomessa. Viime viikonloppuna Gryazin ajoi vuoden ensimmäisen EM-rallinsa sijoittumalla Espanjan Kanariansaarilla hienosti yleiskilpailussa toiseksi.

– Olemme erittäin tyytyväisiä, koska olemme edistyneet ja tämä tulos on erittäin hyvä. Auto sopii minulle kuin hanska käteen, enkä vielä aja ihan niin äärirajoilla kuin pystyisin. Lisää vielä vain harjoitusta ja pystymme menemään vieläkin kovempaa. Jossain kohtaa olin nopeampi kuin Alexey (Lukyanuk), kun hyökkäsin. En ole täysin varma olenko nopeampi kuin Alexey, mutta tulevaisuudessa aion olla, Gryazin pyöritteli Espanjan EM-rallin jälkeen.

Latvialaisen SRT-tiimin (Sports Racing Technologies) kalustolla kilpailevan Gryazin kilpailuohjelma niin viime, kuin tänäkin vuonna on erittäin tarkasti suunniteltu ja se on äärimmäisen monipuolinen. Vaikka Gryazinilta löytyykin kokemusta jo useasta EM-rallista ja useiden maiden mestaruussarjoista, niin yksi asia on vielä näkemättä ja kokematta: debyytti MM-tasolla. On selvää, että rallin ystävät odottavat sitä suurella mielenkiinnolla.

– En pysty antamaan siihen vastausta tänään. Ehkä on parempi, jos kysyt asiaa tämän kauden jälkeen, SRT:n manageri Joe Labuckas vastasi UrheiluUutiset.comille Espanjan EM-rallin jälkeen kysymykseen koska Gryazin nähdään ensimmäisen kerran kilpailemassa rallin MM-sarjassa.

Yhteen asiaan Labuckas osasi antaa vastauksen, Gryazinin seuraava kilpailu on 1,5 viikon päästä ajettava Kouvolan SM-ralli. Gryazin osallistui talvikaudella kahteen SM-ralliin sijoittuen Mikkelissä neljänneksi ja Joensuussa kolmanneksi. Viime vuonna Gryazin kukisti Kalle Rovanperän kahdesti Latvian nopeilla sorateillä, ensin Latvian rallisarjassa ja myöhemmin syksyllä Latvian EM-rallissa, joten kovan vastuksen Gryazin tulee varmasti tarjoamaan SM-sarjan kärkinimille.

Rallin SM-sarjan kesäkauden avaus ajetaan Kouvolassa lauantaina 19. toukokuuta.

Lue myös! Onko Gryazin ensimmäinen venäläinen WRC-tähti? – 147 miljoonaa asukasta, MM-rallien voitot nolla (3.5.2018)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com