MOTORSPORT

Espanjan F4-sarjassa hurja kolari – Haapalaiselle kolmas sija ja romua, video!

Formula 4:n Espanjan mestaruussarjan avausosakilpailu ajetaan viikonloppuna Motorlandin radalla Aragonissa. Kahden päivän aikana ohjelmassa on yhteensä kolme kilpailulähtöä, joista kaksi ajettiin lauantaina. Dramaattisen kilpailupäivän parasta suomalaisantia tarjoili Tuomas Haapalainen.

Formula 4:n Espanjan mestaruussarjan kauden avausosakilpailu Motorlandin radalla Aragonissa saatiin kilpailutapahtumien osalta vauhtiin lauantaina, kun ohjelmassa oli aika-ajojen lisäksi kaksi lähtöä. Kauden ensimmäiset aika-ajot olivat F1-tähti Fernando Alonson tiimin juhlaa, joka formuladebyytissään nappasi kuljettajiensa Xavier Lloverasin ja Guillem Pujeun toimesta paalupaikan, sekä neljännen sijan.

Ahvenistolla kesäkuun alussa F4 NEZ -sarjan osakilpailun voittoa juhlinut tanskalaiskuljettaja Christian Lundgaard hävisi Lloverasille vain 0,065 sekuntia. Suomalaisista Tuomas Haapalainen oli viides, Juuso Puhakka yhdeksäs ja Sami-Matti Trogen kymmenes.

Ensimmäinen lähtö oli pituudeltaan 25 minuuttia (+ 1 kierros) ja se ajettiin paahtavan kuumissa olosuhteissa. Paalupaikalta startannut Lloveras missasi startin ja tämä tarjosi mahdollisuuden Lundgaardille, joka käyttikin sen ajamalla kauden avauskisan voittoon. Lloveras oli lopulta viides. Alexander Smolyar nousi kuudennesta lähtöruudsta toiseksi ja Haapalainen puolestaan viidennestä lähtöruudusta hienosti kolmanneksi. Puhakka ja Trogen joutuivat keskeyttämään.

18 minuutin (+ 1 kierros) mittaiseen toiseen lähtöön paalupaikalta lähti jälleen Lloveras, koska espanjalainen ajoi aika-ajossa kaksi nopeinta aikaa. Tällä kertaa espanjalaisen lähtö onnistui ja Lloveras onnistui pitämään kärkipaikkansa. Mutta tosin vain hetken, sillä Lundgaard ohitti Lloverasin hetkeä myöhemmin ja nousi kilpailun kärkeen.

Lundgaardin paahtaessa kärjessä, takana tapahtui ja hurjia. Haapalainen johti kolmen auton ryhmää takanaan Lloveras ja Smolyar. Ensin Smolyar osui Lloverasin auton oikeaan takarenkaaseen, Smolyarin auton keula nousi ilmaan ja ajautui lopulta Haapalaisen auton päälle ja yli. Kolari oli hurja (katso video alapuolelta), mutta sarjan tiedotteen mukaan jokainen tilanteessa mukana ollut kuljettaja onneksi selvisi rytäkästä vammoitta.

Kolarin myötä kilpailu keskeytettiin ja uusintastartti tapahtui parinkymmenen minuutin tauon jälkeen turva-auton takaa. Lundgaard säilytti kärkipaikkansa maaliin asti ja nappasi näin ollen jo toisen voittonsa. Nikita Volegov oli toinen ja Bent Viscaal kolmas. Puhakka ajoi neljänneksi häviten kolmannen sijan vain puolella sekunnilla. Trogenin sijoitus oli kahdeksas.

– Tämä päivä ei ollut niitä pitkään muisteltavia kilpailuja. Eilen (perjantaina) tekniikkamurheita turbon kanssa ja tänään ne jatkuivat aika-ajossa. Ensimmäiseen kilpailuun ruudusta 10. ja sitten tuli keskeytys kolarin seurauksena. Toiseen kisaan taas ruudusta 10. ja toisella kierroksella uusi kolari. Lähtö keskeytettiin kilpakumppaneiden pahan onnettomuuden takia ja sain vielä auton joilla tavalla kuntoon. Uusintalähtöön osallistuin varikolta, mutta en saanut autoa oikein kulkemaan, kun aurauskulmat olivat pielessä, sarjan nuorin kuljettaja, 15-vuotias Trogen kommentoi Facebook-sivullaan.

Sunnuntaina ajetaan vielä viikonlopun toinen aika-ajo, sekä kolmas kilpailulähtö.

 

 

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti
Video: Tony Repussard (YouTube)

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com