MOTORSPORT

Espanjan pettymykset on unohdettu, Trogen hakee menestystä Pärnusta – “Yksi lempiradoistani”

Formula 4:n NEZ-sarjan neljäs osakilpailu ajetaan tulevana viikonloppuna suomalaisillekin tutun lomakaupungin Pärnun liepeillä. Vaikka tarjolla on toinen toistaan upeampia hiekkarantoja, niin Sami-Matin ajatuksissa on vain kilpailu.

– Viime viikonloppuna ajetun Espanjan sarjan avauskilpailu oli tuloksellisesti pettymys, mutta nyt kun sitä on pari päivää sulatellut, tuntuu että siitä sai vain lisää energiaa ja taistelutahtoa. Siellä oli kuuma kuin pätsissä, oli kolareita ja autossa ongelmia turbon kanssa, joten kyllä siitä sisuuntui, Sami-Matti Trogen kommentoi tiedotteessaan.

Pärnun rata on tullut tutuksi testien myötä.

– Olin siellä ajamassa testiä ja paikkana se on aivan upea. Se on nopea ja ehkä siitä syystä yksi lempiradoistani ja kun testit siellä sujuivat, niin on tosi hyvä fiilis lähteä reissuun. Mulla on kotona Alamäen Matin X-R’cer simulaattori joten ajattelin tahkota rataa vielä ennen kuin lähdetään, haetaan sitäkin kautta ajolinjat kohdalleen.

Käynnissä oleva kausi on 15-vuotiaalle Trogenille matka formuloiden maailmaan. Tavoitteena on oppia mahdollisimman paljon autosta, tutustua ratoihin ja sarjojen, sekä tallien toimintakulttuureihin. Mutta silti, kun kysessä on erittäin kilpailuhenkinen nuori, tavoitteetkin asetetaan ennen jokaista kilpailua myös tuloksen osalta.

– Ensimmäinen formulakisa meni miten meni, olin vähän huuli pyöreänä katselemassa muiden touhuja, mutta kun radalle pääsin niin kaikki muu unohtui ja annoin vain mennä. Kolmas kisa joka ajettiin Ahvenistolla oli aika merkittävä, pääsin maistamaan millaista on startata paalupaikalta ja miltä tuntuu nousta palkitokorokkeelle, siitä voitonnälkä kasvoi, Trogen kertaa.

– Nyt tavoitteena on ajaa fiksusti niin kovaa kuin mahdollista, toki se podiumpaikka loistaa silmissä, mutta pääasia on repaleisen viime viikonlopun jälkeen ajaa ehjä kisa. Vaikka olen ollut keväästä asti koko ajan menossa, ei väsytä tippaakaan. Odotan sitä kisafiilistä mikä siellä on ja sitä nostaa entisestään, kun päätukijan GGTurbon porukka tällää radan varteen VIP-telttansa. Kiva moikata heitä kisan tiimellyksessä, Trogen päättää.

Kilpailu Pärnussa starttaa perjantaina aika-ajoilla, lauantaina ajetaan kaksi lähtöä ja sunnuntaina yksi.

Teksti: Sami-Matti Trogenin tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com