MOTORSPORT

Etsitkö huippukalustoa rallicrossiin? Kahden Suomen mestarin autot myynnissä

Rallicrossin tämänvuotisen SM-sarjan mestaruuskalustoa on nyt tarjolla uuteen kotiin ja vieläpä kaksin kappalein.

Rallicrossin Suomen mestaruuden lajin kuninkuusluokassa, Supercar-luokassa, tänä vuonna heti tulokaskaudellaan voittanut Juha Rytkönen myy mestaruusautoaan Nettiauto.comissa hintapyynnön ollessa 109 000 euroa. Rytkönen juhli viime vuonna Autokrossi-luokan Suomen mestaruutta ja hyppäsi tänä vuonna Supercar-luokkaan, mistä tuli heti ensimmäisellä yrittämällä Suomen mestaruus.

– Iso huolto tehty, jonka jälkeen ajettu yksi kilpailu. Reigerin alusta, Cosworth-moottori, Sellholmin voimansiirto, Motec ja Alcon jarrut, Rytkösen myynti-ilmoituksessa esitellään myynnissä olevaa Ford Fiestaa.

Rytkönen nappasi kauden kaikista viidestä osakilpailusta palkintosijoituksen. Osakilpailuvoittoja tuli kaksi, kakkossijoja myös kaksi ja kertaalleen suonenjokelainen oli kolmas. Loppupisteissä mestaruusmarginaaliksi tuli 15 pistettä, ennen toiseksi sijoittunutta Joni-Pekka Rajalaa.

Henri Haapamäki puolestaan myy Nettiauto.comissa BMW M3 -autoaan, jolla sastamalainen ajoi SRC-luokan Suomen mestaruuteen viime ja tänä vuonna. Haapamäen myynti-ilmoituksessa ei ole kerrottu myyntihintaa.

– Kyseessä on yksi Suomen nopeimmista SRC-autoista, Suomen mestaruus 2018 ja 2019. Ns. kaikilla herkuilla ja varmasti kunnossa oleva auto. Olemme paljon kehittäneet autoa ja omasta mielestä se on nyt sellainen, että se ei tarvitse muuta kuin ajaa. Autosta löytyy kaikki tarpeellinen, varaosia myöden, Haapamäki taustoittaa myynti-ilmoituksessaan.

Rytköstä ja Haapamäkeä yhdistää mestaruuden lisäksi ainakin se, että molemmat kuljettajat hyppäsivät Supercar-luokkaan vielä samalla kaudella, kun mestaruus oli varmistunut kauden toiseksi viimeisessä osakilpailussa. Rytkönen jyräsi viime vuonna Autokrossi-luokan mestariksi maksimipistein neljässä ensimmäisessä osakilpailussa ja debytoi kauden viimeisessä osakilpailussa Supercar-luokassa.

Haapamäki teki tänä vuonna saman, tosin voittaen Suomen mestaruuden siis SRC-luokassa. Siinä missä viime vuonna Haapamäen mestaruus ratkesi vasta viimeisen osakilpailun finaalilähdön maaliintulon jälkeen, niin tänä vuonna mestaruusjuhlat Haapamäen tiimissä pääsivät käyntiin jo kauden toiseksi viimeisen osakilpailun jälkeen. Viimeisessä osakilpailussa Haapamäki debytoi toisen luokan tuoreena mestarina Supercar-luokassa, aivan kuten Rytkönen oli tehnyt vuotta aiemmin.

Huom! UrheiluUutiset.com haluaa olla mukana tukemassa sinivalkoisen rallicrossin kehitystä. Mikäli jompi kumpi näistä autoista menee kaupaksi tämän uutisen avustuksella ja auton uusi omistaja tuo auton kilpailukäyttöön rallicrossin SM-sarjaan kaudella 2020, niin tiedotusosastomme tekee kyseiselle kuljettajalle kisatiedotteet SM-sarjan jokaiseen osakilpailuun veloituksetta. Tarjous koskee vain toista autokuntaa, joten nopeus on tässäkin valttia!

 

 

 

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com