Ex-F1-kuljettajat Kovalainen ja Button tiukassa taistossa Fujin radalla

6.5.2019 / 19:59
Heikki Kovalaisen vauhti on menossa parempaan suuntaan (Kuva: Toyota Gazoo Racing).

[ A- ] / [ A+ ]

Rata-autoilun Super GT -sarjan kauden toinen osakilpailu ajettiin viime viikonloppuna Fujin radalla Japanissa. Kauden avauksessa vaisusti esiintynyt Heikki Kovalainen oli nyt jo huomattavasti paremmassa iskussa ja maalissa suomalaiskuljettajan sijoitus oli neljäs.

Aika-ajoissa Heikki Kovalainen yhdessä tallikaverinsa Yuichi Nakayaman kanssa olivat viidenneksi nopeimpia. Siinä missä aika-ajot saatiin ajaa kuivalla radalla, niin juuri ennen 500 kilometrin mittaista kilpailua Fujin rata-alueella alkoi satamaan. Tämä tarkoitti sitä, että kilpailun kaksi ensimmäistä kierrosta ajettiin turva-auton perässä.

13 ajetun kierroksen jälkeen sade kuitenkin yltyi ja kun vielä ukkosmyrsky tervehti kilpailijoita ja katsojia oikein huolella, niin kilpailu keskeytettiin punaisella lipulla puolen tunnin ajaksi. Kun kilpailua sitten päästiin jatkamaan, niin rataolosuhteet paranivat kilpailun edetessä huomattavasti ja Fujissa nähtiinkin lopulta loistavaa kilvanajoa, niin kärjessä, kuin kärjen takanakin.

Kun matkaa maaliin oli enää kuusi kierrosta, oli Kovalainen ja Nakayama noussut kolmanneksi. Vieläkin huikeammasta noususta vastasi kuitenkin Super GT -sarjan hallitseva mestaripari Jenson Button ja Naoki Yamamoto, jotka starttasivat kilpailuun 12. ruudusta, mutta nousivat taistelemaan palkintosijoituksesta. Kovalainen taisteli Buttonia vastaan sen minkä pystyi, mutta lopulta britti onnistui ohittamaan Kovalaisen ja nousemaan kolmanneksi. Maalissa eroa oli lopulta vain sekunnin verran.

Kauden ensimmäinen palkintosijoitus jäi Kovalaiselta siis saamatta, mutta vauhti oli kuitenkin jo huomattavasti parempaa kuin lähes flopiksi muodostuneessa kauden avauksessa huhtikuussa. Kovalaiselle ja Buttonille kaksintaistelut radalla eivät ole uusi asia, ajoivat molemmat samaan aikaan Formula 1:n MM-sarjassa vuosina 2007-2013. Kovalaisen siirryttyä kauden 2009 jälkeen McLarenilta Lotukselle, siirtyi vuoden 2009 maailmanmestari Button puolestaan McLarenille.

GT500-luokan voittoon Fujissa ajoivat Yuji Tachikawa ja Hiroaki Ishiura (Lexus), ennen toiseksi sijoittuneita Tsugio Matsudaa ja Ronnie Quintarellia (Nissan), jotka nousivat nyt pisteissä sarjan kärkipaikalle. Kovalainen ja Nakayama ovat puolestaan pistetaulukossa rivillä kuusi.

Super GT -sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Suzukan legendaarisella radalla Japanissa 25.-26. toukokuuta.

 

 

Lue myös! Super GT -sarjan pistetilanne 2/8 osakilpailua

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit