Extreme E: Kovalainen ei jatka sarjassa, Bakkerud korvaa suomalaisen

8.5.2023 / 12:08
Heikki Kovalainen Extreme E -sarjan kauden avauksessa Saudi-Arabiassa (Kuva: Extreme E).

[ A- ] / [ A+ ]

Saudi-Arabiassa maaliskuussa suomalaista autourheiluhistoriaa tehnyt Heikki Kovalainen ei jatka Extreme E -sarjassa. Kovalaisen tilalle Jenson Buttonin johtamaan JBXE-tiimiin on nostettu Andreas Bakkerud.

Heikki Kovalainen teki maaliskuussa suomalaista autourheiluhistoriaa, kun hänestä tuli Extreme E -sarjan historian ensimmäinen suomalaiskuljettaja, kun Extreme E -sarjan historian kolmas kilpailukausi käynnistyi Saudi-Arabiassa. Formula 1:n maailmanmestarin Jenson Buttonin johtamassa JBXE-tiimissä kilpaillut Kovalainen yhdessä tiimikaverinsa Hedda Hosåsin kanssa eivät yltäneet terävimmän kärjen vauhtiin ja viikonlopusta kaksikolle kirjattiin kahdeksas ja kymmenes sija.

Extreme E -sarjan kauden toinen kilpailuviikonloppu ajetaan tulevana viikonloppuna Skotlannissa, mutta Kovalaista ei siellä nähdä. JBXE tiedotti, että Kovalainen ei jatka tiimissä enää tällä kaudella ja suomalaiskuljettajan korvaa rallicrossissa kovaa kansainvälistä menestystä nakuttanut Andreas Bakkerud. Syytä vaihtoon ei tiedotteessa kerrottu. Bakkerud testasi sarjan kalustoa vuonna 2020 ja tänä vuonna hänet nimettiin sarjan viralliseksi varakuljettajaksi.

– Olen todella innoissani päästessäni kilpailemaan JBXE-tiimissä. Sen jälkeen, kun testasin autoa ensimmäisen kerran Ranskassa ja tänä vuonna liityin sarjaan kuljettajaksi oppiakseni enemmän autosta ja tästä sarjasta, on fantastista saada nyt jatkaa tätä matkaa, Bakkerud hehkuttaa sarjan tiedotteessa.

Bakkerud ja Hosås muodostavat brittitiimissä norjalaisen kuljettajakaksikon.

– Mahtavaa päästä ajamaan kilpaa loistavia kuljettajia vastaan, joista monia vastaan olen aiemminkin kilpaillut. Tämä on ensimmäinen kerta, kun tiimikaverini on norjalainen, joten odotan innolla yhteistyötä Heddan kanssa. Toivon, että työsuhteestamme kehittyy loistava ja voimme auttaa toisiamme kehittymään kuljettajina ja menestymään. Tulee viemään jonkin aikaa, että totun uusiin asioihin, mutta toivon mukaan pystyn viemään tiimiä oikeaan suuntaan, Bakkerud korosti.

Kovalainen ajoi viime viikonloppuna ylivoimaiseen voittoon Japanin rallisarjan kauden neljännessä osakilpailussa, Kumakogen Rallissa. Kovalainen yhdessä kartanlukijansa Sae Kitagawan kanssa olivat kilpailun nopein kaksikko kaikilla kahdeksalla erikoiskokeella ja voittomarginaali maalissa oli lopulta lähes puolitoista minuuttia. Kovalainen on ajanut tänä vuonna Japanissa kolme rallia ja ollut niissä kaikissa ykkönen.

Kovalaisen kausi jatkuu 19.-20. toukokuuta Seinäjoella ajettavalla Pohjanmaa Rallilla, joka avaa rallin SM-sarjan kesäkauden. Kovalainen osallistui SM-sarjan talvikaudella kahteen osakilpailuun, mutta menestys jäi vaisuksi.

 

 

Lue myös! Extreme E ja kauden 2023 faktat

Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedote


Facebook kommentit