F1-veneiden MM-finaali – Sami Seliö turvautuu varaveneeseen

13.12.2016 / 09:09
Sami Seliö ottaa MM-finaaliin varaveneensä, koska sen tuulilasi kestää veden suolakiteet paremmin. (kuva: Marko Mäkinen)

[ A- ] / [ A+ ]

F1-veneiden MM-hopeasta ajava Mac-Croc Baba Racingin Sami Seliö starttaa Arabiemiraattien Sharjahissa ajettavaan kauden viimeiseen MM-osakilpailuun varaveneellään. Valmistajien mestaruussarjassa suomalaistiimillä Sami Seliö ja Filip Roms on mahdollisuudet yhä mestaruuteen asti.

Mad-Croc Baba Racingin Sami Seliön veneen vaihtamiseen ei liity dramatiikkaa. Seliö päätyi yhdessä tiimipäällikkö Michael Jenkinsin kanssa veneen vaihtamiseen, koska kaksikon laskelmien mukaan Sharjahin GP:n lyhyehköllä radalla, jossa ei ole kuin yksi normaalipituinen yli 600 metriä pitkä suora, varavene on etenkin käännöksissä nopeampi.

– Varaveneeni pituus on ykkösveneeni kanssa sama, mutta se on hivenen leveämpi ja siten vene käyttäytyy hieman aggressiivisemmin käännöksissä. Viime heinäkuussa ajetun Portugalin GP:n rata oli samantyylinen ja varaveneeni toimi siellä hienosti: vene oli käännöksissä todella nopea.

Toinen syy veneen vaihtamiseen liittyy Sharjahin Khalid-laguunin meriveden runsaaseen suolapitoisuuteen.

– Jo Abu Dhabissa suolakiteiden iskemät peittivät osan tuulilasista ja Sharjahissa ongelma on vieläkin pahempi. Lisäksi kilpailu ajetaan puolituntia myöhemmin, jolloin aurinko on alhaalla ja se häikäisee ohjaamoon. Varaveneeni tuulilasi on valmistettu kovemmasta materiaalista, johon suolakiteet eivät yhtä herkästi tee jälkeä. Näkyvyys kisan loppuvaiheessa on joka vuosi ollut jo todella huono, Seliö kertoo.

Uransa parasta F1-kautta ajava Filip Roms taistelee Sharjahissa MM-loppupisteiden kuudennesta sijasta sekä yhdessä Seliön kanssa valmistajien mestaruudesta. Suomalaisitalialainen Mad-Croc Baba Racing starttaa kauden finaaliosakilpailuun MM-pisteiden kakkosena.

– Abu Dhabissa meillä oli harjoituksissa pieniä ongelmia, jotka vaikeuttivat potkurivalintaa. Itse GP oli hyvää kisaamista, josta on hyvä lähteä kauden viimeiseen GP-osakilpailuun.

– Tässä alkuviikosta pieni flunssa oli yllättää, mutta se on jo voitettu kanta. Sharjahissa kausi olisi tarkoitus päättää niin että viimeisen kisan jälkeen olisi juhlittavaa. Uskomme mestaruuteen. Ehjä kisa molemmilta ja MM-pisteille niin se (mestaruus) on lähellä, Roms laskee.

Sharjahin GP:n aika-ajot ajetaan torstaina klo 13.30 ja itse GP-osakilpailu perjantaina klo 14.00 Suomen aikaa.

Lähde: Mad-Croc Baba Racingin tiedote


Facebook kommentit