F2-ratamoottoriveneet kiitivät huippulukemiin

11.6.2016 / 06:50
Midnight Speed Runin nopein oli F2-veneiden hallitseva maailmanmestari Pierre Lundin (Kuva: Chris Davies).

[ A- ] / [ A+ ]

Rataveneiden F2 World Championship Peurunka -kilpailuviikonloppu käynnistyi vauhdikkaasti perjantaina, kun Peurunkajärven herruudesta ajettiin Midnight Speed Runissa ja GT-luokissa.

Midnight Speed Runissa nopeimman vauhdin saavutti hallitseva maailmanmestari Pierre Lundin. Ruotsalainen kiihdytti F2-veneensä jopa 194 kilometrin tuntivauhtiin. Kilpailu osoitti sen, että lauantaina ajetaan erittäin kovaa.

– Kisa oli erittäin kiva! Tiimini on tehnyt upeaa työtä tätä viikonloppua varten. Saa nähdä, miten itse MM-osakilpailu menee, mutta balanssi ja vauhti vaikuttavat ainakin olevan kunnossa, voittaja iloitsi.

Jaetulle toiselle sijalle vauhdikkaassa kilpailussa ylsivät Latvian Uvis Slakteris ja Ruotsin Erik Edin. Molemmat ajoivat tutkaan lukemat 193 km/h. Midnight Speed Run antoi upealle kisaviikonlopulle vasta alkutahdit, mutta siitä kävi jo ilmi, että tulossa on erittäin kovatasoiset ja viihdyttävät kisat.

Sara Pakalén vuoden ensimmäisen SM-osakilpailun voittoon

GT30-luokan ensimmäisen SM-osakilpailun voittoon kiiti tuore Euroopan mestari Sara Pakalén. Toiseksi posotti Max Blomberg ja kolmanneksi Sampsa Vaarala. GT15-luokan voittoon pyyhälsi Noel Vänttinen.

– Puolan EM-kisoissa kaksi viikkoa sitten ei ollut erityisemmin jyrkkiä käännöksiä, mutta täällä taas ei muuta ollutkaan. Voittoon olen aina tyytyväinen. Samaa rataa jatketaan huomenna, kiteyttää Pakalén, joka voitti vakuuttavasti kaikki kolme erää.

F2-kuskit ajavat aika-ajot lauantaina kello 17.30-19.00. Tapahtumaviikonloppu huipentuu sunnuntaina 12. kesäkuuta 20 parhaan Peurunka F2 Grand Prix’hin kello 16.00. Lisäksi nuoret taistelevat GT-luokkien toisen SM-osakilpailun voitosta ja yleisö pääsee nauttimaan runsaasta oheisohjelmasta.

GT-luokkien tulokset

GT30

Sara Pakalen
Max Blomberg
Sampsa Vaarala
Jarno Vilmunen
Totti Kemppainen
Roope Virtanen
Roope Styff
Aleksi Saari
Joona Tikka
Tino Seppälä

GT15

Noel Vänttinen
Arttu Saari
Wilhelm Sundberg
Kasper Tolonen

Lue myös! Sami Seliö F2-harjoitusten nopein (11.6.2016)

Lähde: F2 World Championship Peurungan tiedote


Facebook kommentit