MOTORSPORT

FIA ja EU edistämään tyttöjen ja naisten asemaa autourheilussa – “Hienoa päästä tekemään jotain konkreettista”

Kansainvälinen Autoliitto FIA ja EU:n Erasmus+ lanseerasivat keskiviikkona Genevessä, Sveitsissä The Girls On Track -ohjelman. Kaksivuotisen hankkeen tavoitteena on edistää tyttöjen ja naisten asemaa autourheilussa, sekä madaltaa naisten kynnystä autourheilun aloittamiseen. Mukana on Suomen lajiliiton AKK-Motorsport ry:n ohella kaikkiaan kahdeksan Euroopan maata.

Jokaisessa maassa järjestetään paikallisia tapahtumia, joissa 13–18-vuotiaat tytöt pääsevät ajamaan kilpaa karting-slalomia. Joka maan kolme parasta kuljettajaa pääsee Euroopan finaaliin Le Mansiin ja parhaat vielä eteenpäin valmennusohjelmaan. Valituista kolmesta kuskista vain kahdella saa olla kilpailulisenssi. Koko hankkeen aikana tehdään lisäksi laaja tutkimus tyttöjen asemasta autourheilussa ja miten sitä voidaan edistää.

AKK:n organisoimat hanketapahtumat Suomessa järjestetään yhdessä AKK-Motorsport ry:n naistyöryhmän kanssa lauantaina 26. toukokuuta Tuurissa Keskisen parkkipaikalla ja torstaina 23. elokuuta Hämeenlinnassa Ritarihallin parkkipaikalla. Tapahtumissa on ohjelmaa koko perheelle. Hämeenlinnan tapahtuman yhteydessä järjestetään myös Naiset autourheilussa -verkostoitumislounas.

– Mahtavaa, että FIA ja komissio ovat lähteneet mukaan tällaiseen hankkeeseen. On hienoa päästä tekemään jotain konkreettista. Uskon, että tämän kautta tavoitetaan kokonaan uusi kohderyhmä, viedään tapahtumat ihmisten luo ja helpon kokeilun avulla saada moni tyttö innostumaan autourheilusta, AKK:n naistyöryhmän puheenjohtaja ja FIA:n naiskomission hallituksen jäsen Tiina Lehmonen sanoo.

Suomessa hankkeen keulakuvaiksi on saatu monia tunnettuja autourheilukasvoja, kuten muun muassa drag race -kuljettaja Anita Mäkelä, rata-autoilija Emma Kimiläinen, rallicross-kuljettaja Karoliina Leppihalme, karting-kuljettaja Kaisa Eiristö, rallikartanlukijat Reeta Hämäläinen ja Enni Mälkönen, sekä rallisprint-kuljettaja Meiju Viitanen.

– Hienointa on se, että osalla valituista ei saa olla aiempaa ajokokemusta, mikä avaa ovia kaikille, jotka kiinnostuvat asiasta. Vähän harrastaneille tämä on erinomainen mahdollisuus päästä mittaamaan taitojaan kansainvälisesti, Lehmonen korostaa.

Teksti: AKK-Motorsportin tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com