FIA julkisti rallicrossin MM-sarjan tiimit ja kuljettajat – mukana kaksi suomalaista

3.3.2017 / 16:20
Rallicrossin MM-sarjan alkuun on enää vajaa kuukausi. FIA vahvisti kauden tiimit ja kuskit. (kuva: FIAWorldRallycross.com)

[ A- ] / [ A+ ]

FIA on julkistanut tämän kauden rallicrossin MM-sarjaan osallistuvat tiimit ja kuljettajat. Suomalaisia on mukana kaksi: Toomas Heikkinen EKS-tallissa ja Niclas Grönholm GRX-tallissa.

Julkistetulla listalla ei ole suuria yllätyksiä, ellei sellaiseksi lueta viime vuosina hyvin eri sarjoissa menestyneen ruotsalaisen Olsbergs MSE -tallin poissaoloa.

Tiimien listalta on puuttuu myös lajin kaksinkertaisen maailmanmestarin Petter Solbergin omaa nimeä kantava tiimi. Hän on yhdistänyt voimansa ruotsalaisten kanssa, ja vetää nyt PSRX Volkswagen Sweden -tallia, jonka väreissä myös itse kilpailee.

Autonvalmistajien ns. tehdastalleja ovat EKS (Audi), Peugeot Hansen, PSRX Volkswagen sekä Hoonigan Racing Division (Ford).

EKS, Audi S1 EKS RX Quattro: Mattias Ekström (1), Toomas Heikkinen (57), Reinis Nitiss (15).

Team Peugeot Hansen, Peugeot 208 WRX: Timmy Hansen (21), Sebastien Loeb (9), Kevin Hansen (71).

PSRX Volkswagen Sweden, Volkswagen Polo GTI: Petter Solberg (11), Johan Kristoffersson (2)

Hoonihan Racing Division, Ford Focus RS RX: Ken Block (43), Andreas Bakkerud (13)

MJP Racing Team Austria, Ford Fiesta: Timo Scheider (44), Kevin Eriksson (96)

Team STARD, Ford Fiesta: Timur Timerzyanov (7), Janis Baumanis (6)

Omalla yhden auton tiimillä ajavat: Jean-Baptiste Dubourg (87) Peugeot 208, Niclas Grönholm (68) Ford Fiesta, Lukacs Kornel (10) Kia Rio, Guy Wilks (37) Volkswagen Polo.

Yksittäisiin kilpailuihin ilmoittautuminen päättyy aina 28 päivää ennen kyseistä kilpailua. MM-sarjassa on nyt 18 ilmoittautunutta kuskia, joten jäljellä on enää seitsemän paikkaa per kilpailu, sillä MM-osakilpailun osallistujakatto on 25 kuljettajaa. Tästä johtuen neljä MM-osakilpailuja ajavan Joni-Pekka Rajalan nimeä ei ole vielä listalla.

EM-sarjan tiimit ja kuljettajat julkistetaan maanantaina 6.3.

Lue myös JP Rajala Mitsubishillä MM-sarjaan

Miiro Koivula, twitter @MiiroKoivula


Facebook kommentit