FIA vahvisti ensi kauden tallit – Ford ei tee paluuta rallin MM-sarjaan

19.12.2016 / 19:10
Fordit nähdään myös tulevalla kaudella rallin MM-sarjassa M-Sportin väreissä (Kuva: M-Sport).

[ A- ] / [ A+ ]

Kansainvälinen autourheiluliitto FIA on julkistanut rallin MM-sarjaan ensi kaudella osallistuvat tallit. Merkittävin tieto FIA:n tiedotteessa on se, että pitkään huhujen kohteena olleen Fordin paluuta mukaan sarjaan neljän vuoden tauon jälkeen ei nähdä. Näin ollen hallitseva maailmanmestari Sebastien Ogier ajaa ensi vuonna M-Sportin väreissä, joka on ajattanut Fordeja sarjassa yksityistallina viimeiset neljä kautta.

M-Sportin pitkäaikainen tallipäällikkö ja omistaja Malcolm Wilson ei onnistunut viemään neuvotteluja Fordin johdon kanssa maaliin asti ja sitä myötä palauttamaan rallimaailman perinteikästä automerkkiä mukaan rallin MM-sarjaan. Huhut Fordin paluusta mukaan sarjaan kiihtyivät viime perjantaina, kun Monte Carlon MM-rallin ilmoittautuminen päättyi ja ensimmäiseltä listalta ei löytynyt Sebastien Ogierin ja Ott Tänakin nimiä.

MM-sarjaan osallistuvista talleista Citroen tekee paluun yhden välivuoden jälkeen ja uutena tallina mukaan tulee Tommi Mäkisen johtama Toyota Gazoo Racing. Rallin MM-sarja käynnistyy torstaina 19. tammikuuta legendaarisella Monte Carlon MM-rallilla. Suomen MM-ralli ajetaan 28-30. heinäkuuta ja kausi päättyy Australiassa marraskuussa.

Rallin MM-sarjan tallit kaudella 2017

Citroen Total Abu Dhabi WRT (Citroen C3 WRC)
Hyundai Motorsport (Hyundai i20 Coupe WRC)
M-Sport World Rally Team (Ford Fiesta WRC)
Toyota Gazoo Racing WRC (Toyota Yaris WRC)

Lue myös! Monte Carlon ilmoittautumisaika päättyi: Mikkelsen WRC2-Skodan rattiin! M-Sport odottaa Fordin päätöstä? (16.12.2016)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit