FIA vältti ikävän tilanteen, Roope Korhosen mestaruudelle saatiin Chilessä sinetti

1.10.2023 / 19:27
Roope Korhonen Italian MM-rallissa Sardinian saarella kesäkuussa (Kuva: M-Sport Ford).

[ A- ] / [ A+ ]

Rautio Motorsport -tiimin Roope Korhonen ja kartanlukija Anssi Viinikka ovat rallin MM-sarjan WRC3-luokan mestareita vuosimallia 2023.

Viime vuonna rallin SM-sarjassa SM3-luokan Suomen mestaruuden voittanut Roope Korhonen, 25, ei ollut ennen tätä vuotta kilpaillut MM-sarjassa aiemmin kuin kerran, Virossa kesällä 2022. Korhosen ja kartanlukija Anssi Viinikan, 38, kausi MM-sarjassa tänä vuonna käynnistyi helmikuussa Ruotsista, mistä tuloksena oli WRC3-luokan voitto. Kun voittokulku sai jatkoa Portugalin, Italian ja Viron MM-ralleissa, Viron kilpailussa ympyrä ikään kuin sulkeutui.

Sieltä mistä kaikki oli alkunsa saanut, Viron MM-rallista, samaisessa kilpailussa vuotta myöhemmin Korhonen ja Viinikka pääsivät juhlimaan ensimmäistä kansainvälistä saavutustaan, WRC3-luokan mestaruutta. Sitten kuvioihin mukaan astuivat kuitenkin epäselvät säännöt. Kun WRC3-luokassa loppupisteisiin lasketaan sääntöjen mukaan kauden neljän parhaan tuloksen pisteet, oli Diego Dominguez Juniorilla mahdollisuus yltää samaan saldoon Korhosen kanssa.

Dominguez Junior oli vienyt luokkavoiton nimiinsä Meksikon ja Kenian osakilpailuista ja Viron jälkeen paraguaylainen voitti luokan myös Kreikassa. Tänä viikonloppuna ajetussa Chilen osakilpailussa Dominguez Junior oli vahvasti matkalla kohti neljättä voittoaan, mutta keskeytys kilpailun toiseksi viimeisellä erikoiskokeella tiesi varmuudella sitä, että Korhonen ja Viinikka ovat WRC3-luokan mestareita tänä vuonna.

Korhonen yhdessä tiiminsä kanssa kertoivat jo Viron MM-rallin jälkeen, että heille oli ilmoitettu FIA:n toimesta, että vaikka Dominguez Junior yltäisi samaan saavutukseen tänä vuonna, eli neljään luokkavoittoon, olisi suomalaiskaksikko mestari, koska Ruotsissa, kauden ainoassa kilpailussa jossa Korhonen ja Dominguez Junior kohtasivat, Korhonen oli tuloksissa korkeammalla.

Rallin MM-sarjan sääntökirja osoitti tässä kohtaa ehdottomasti haavoittuvaisuutensa ja jatkossa tälläiset asiat toivoisi olevan selkeämmin kerrottu, mutta onneksi nyt FIA vältti ikävän tilanteen ja mestaruustaisteluun saatiin urheilullinen ratkaisu ilman, että asiaa olisi tarvinnut käsitellä erikoiskokeiden ulkopuolella, FIA:n toimiston kirkkaissa valoissa Pariisissa, Ranskassa.

UrheiluUutiset Motorsport onnittelee Roope Korhosta, Anssi Viinikkaa ja Rautio Motorsport -tiimiä upeasta saavutuksesta!

 

 

Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit