Filip Roms F1-kauden kynnyksellä: “Edessäni on enää lajin mestareita”

19.4.2017 / 23:03
Filip Roms oli viime kaudella MM-sarjan kuudes. Tänä vuonna on tavoitteena parantaa. (kuva: Marko Mäkinen)

[ A- ] / [ A+ ]

Uransa viidenteen F1-kauteen starttaava Filip Roms aikoo ottaa urallaan seuraavan askeleen eteenpäin vaikkakin vastus edessä on kiven kova. Viime kauden lopputuloksissa Roms oli hienosti kuudes.
Roms ajaa Mad-Croc Baba Racing –tallissa Sami Seliön rinnalla.

– Viime vuoden kuudes sija MM-pisteissä oli hyvä tulos. Tänä vuonna pyrin totta kai yhä parantamaan vaikkakin vaikeata se tulee olemaan. Edessäni kun on enää lajin mestareita, Roms muistuttaa.

Viime kauden päätteeksi myös nurmijärveläiskuljettajan F1-vene on huollettu ja osin rakennettu uusiksi Baban F1-venetehtaalla Italiassa.

– Veneeni katamaraanirunkoon on tehty muutoksia, lähinnä lisätty sen vääntöjäykkyyttä, koska runko eli viime vuonna liikaa. Nyt veneeni on jämäkämpi paketti ja sellainen sopii ajotyyliini paremmin.

Roms kertoo, että moottoriteknikot Kanadassa ja Belgiassa ovat tehneet pitkiä päiviä töitä kehittääkseen moottorin ominaisuuksia myös Romsin ajotyylille sopivaksi.

– Saan viikonlopun kisaan uudenlaisen moottorin, jota pääsen ensimmäistä kertaa kokeilemaan perjantain vapaissa harjoituksissa. Moottoriin on haettu enemmän alavääntöä, jotta myös se olisi ajotyyliini paremmin sopiva.

– Veneeni on nyt iskussa, mies on kunnossa ja fiilis on todella hyvä. Tässä jo oikein odottaa, että pääsisi veteen, Roms toteaa.

F1-veneiden MM-avausviikonlopun ohjelmassa perjantaina on vapaat harjoitukset. Aika-ajot ajetaan lauantaina alkaen klo 15.00 Suomen aikaa ja itse GP-osakilpailu sunnuntaina klo 15.30 Suomen aikaa.

Lähde: Mad-Croc Baba Racing Teamin tiedote

Lue myös Sami Seliö valmiina voittamaan


Facebook kommentit