FIM:in turvallisuusvastaava tutustui KymiRingin tilanteeseen ja oli vakuuttunut näkemästään: “Fantastico!”

3.12.2016 / 10:17

[ A- ] / [ A+ ]

Pääsuunnittelija, arkkitehti Tuomas Klaus Arkkitehtitoimisto Arkkisankari Oy:stä, on tehnyt viimeisimmät piirustukset KymiRingistä. Kansainvälisen Moottoriliitto FIM:n turvallisuusvastaava Franco Uncini kävi tällä viikolla Suomessa tarkistamassa KymiRingin tilanteen ja oli enemmän kuin tyytyväinen näkemäänsä.

Vuoden 1982 ratamoottoripyöräilyn 500-kuutioisten maailmanmestari ja nykyinen Kansainvälisen Moottoriliitto FIM:n Safety Officer, italialainen Franco Uncini, pyörähti Suomessa tällä viikolla. Mies kävi tarkistamassa Iitissä sijaitsevan KymiRingin tilanteen, sillä MotoGP-sarjan promoottori Dorna haluaa olla varma siitä, että KymiRIng tulee olemaan kaikilta osa-alueiltaan sovitun mukainen, korkeatasoinen ja nykyaikainen rata.

– Ei ole kuin yksi sana, millä rataa voi kuvailla ja se on fantastico, Uncini hehkuttaa.

Erityisesti mies on ihastunut radan profiiliin ja siihen, että sen suunnittelussa on otettu huomioon paitsi katsojat, niin myös kilpailijat.

– Radan muoto on upea! Siinä mennään ylös ja alas eri nopeuksilla, eli juuri kaikki jännittävimmät osa-alueet ovat KymiRingillä täysin kohdallaan. Kierrän ympäri maailmaa eri radoilla ja nyt voin vain ihmetellä, miten te olette onnistuneet toteuttamaan juuri ne osa-alueet, joita ajajat haluavat, Uncini kehuu.

Myös projektipäällikkö Timo Pohjola on mielissään saadusta palautteesta.

– Kun heitin Francon takaisin lentokentälle, siitä kehumisen ryöpystä ei meinannut tulla loppua, Pohjola naurahtaa.

– Hän jo pohti, että hänen pitää ilmoittaa vaimolleen, että tulee vielä kerran laittamaan ajohanskat käsiinsä, sillä hän haluaa päästä ajamaan KymiRingin kertaalleen ympäri pyörällä.

Uncini hyväksyi myös edellisen tarkastuksen jälkeen radalle tehdyt muutokset, jotka italialaisen mukaan olivat kaikki hyvin perusteltuja. Eilen turva-alueisiin tehtiin vielä hienoisia täsmennyksiä, joita perjantaina käsiteltiin FIA:n konferenssissa Wienissä.

– Kaikki meni niin kuin suunniteltiin, ei olisi paremmin voinut mennä, Pohjola iloitsi Uncinin vierailua.

Tutustu! KymiRingin kotisivut

Lähde: Moottoriurheilu.tv:n tiedote
Kuva: KymiRingin kotisivut


Facebook kommentit