MOTORSPORT

Flying Finn 100 Race: Juho Valtanen tähtää OK-luokan ykköseksi – “Tämä on todella upea rata”

Ulvilalainen karting-kuljettaja Juho Valtanen on eittämättä yksi potentiaalisista kuljettajista, joka voi yltää aina voittoon asti tulevana viikonloppuna ajettavassa kartingin EM-osakilpailussa. Alahärmän “huvivaltio” PowerParkissa ajettava Flying Finn 100 Race -kilpailu käydään tänä viikonloppuna.

Juho Valtasen, 21, ensikosketus kartingiin tapahtui jo 3-vuotiaana ja jo vuotta myöhemmin hän ajoi ensimmäiset kilpailunsa. Nuoren miehen uralle onkin kertynyt kokemusta jo monista karting-luokista ja mm. kaksi KF-luokan Suomen mestaruutta. Viime vuonna edessä oli uusi aluevaltaus.

– Kausi 2016 meni Formula 4 –sarjassa, mutta valitettavasti ei saatu sinne tälle vuodelle budjettia. Tänä vuonna ajan kartingin osalta niin SM- kuin EM-sarjaa, sekä ajan myös MM-kilpailun, OK-luokassa EM-sarjassa ajava Valtanen kertoo.

Valtanen on kiertänyt karting-ratoja niin kotimaassa, kuin ulkomailla ja kehuu vilpittömästi PowerParkin radan kestävän hienosti kansainvälisenkin vertailun.

– Tämä on todella upea rata. Itsekin olen päässyt täällä vain testaamaan muutama viikko sitten, joten kovin tuttu se ei ole, mutta puitteet ovat maailmanluokkaa. Tämä on hienoin rata esimerkiksi näistä EM-sarjan radoista, joita tällä kaudella olemme ajaneet.

Aiemmin tällä viikolla radalla oli vapaata harjoitteluaikaa kuljettajille. Valtanen kertoi aikovansa ottaa treeneistä kaiken irti.

– Rengaspaineita ja säätöjä haetaan. Pistetään auto niin hyvään iskuun, että ainakaan siitä menestys ei jää kiinni. Jos aika-ajot ja alkuerät sujuvat hyvin ja ehjästi, niin kaikki mahdollisuudet voittoon pitäisi olla.

Kotikilpailu on merkittävä juttu myös Valtaselle ja hän lähettää myös terveiset kotiyleisölle.

– Alahärmään tulee nyt kaikki Euroopan kovimmat kuskit ja meitä suomalaisiakin on mukana ja varmasti kärkitaistoissa useampia. Lisäksi mukana on monia sellaisia kuljettajia, jotka eivät muuten ole EM-sarjassa mukana, mutta tulevat nyt Alahärmään. Ei muuta kuin kaikki kannustamaan ja nauttimaan maailmanluokan puitteista, Valtanen toivottaa lopuksi.

Kartingin EM-kilpailu, Flying Finn 100 Race, ajetaan Alahärmän PowerParkissa tänä viikonloppuna, 21.-23. heinäkuuta.

Lue myös!

Flying Finn 100 Race: Kaisa Eiristöllä edessään uusi luokka – ”Ehdottomasti finaaliin” (11.7.2017)
Flying Finn 100 Race: Paavo Tonteri tavoittelee palkintosijoitusta – ”F1 on tietysti päätähtäin” (17.7.2017)

Teksti: Flying Finn 100 Race -kilpailun tiedote
Kuva: AKK / Hannu Rainamo

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com