Flying Finn Future Star tarjoaa nuorelle suomalaislupaukselle paikan MM-sarjaan

27.9.2019 / 06:40
Viimeisin ja ensimmäinen Flying Finn Future Star, Sami Pajari ja Teemu Suninen (Kuva: Ari Uusikartano).

[ A- ] / [ A+ ]

AKK:n ja sen yhteistyökumppaneiden jo vuonna 2014 lanseeraama Flying Finn Future Star -kilpailu (FFFS) muuttuu merkittävästi. Tämän vuoden toisena palkintona on tallipaikka rallin MM-sarjan Junior WRC -luokkaan kaudelle 2020. Lokakuussa pidettävän valintatilaisuuden finalistit selviävät viikonloppuna ajettavassa Salo-Turku SM-rallissa.

Flying Finn Future Star -kilpailun finaaliin pääsevät ne kuljettajat, jotka sijoittuvat SM3-luokassa viiden parhaan joukkoon ja täyttävät tänä vuonna enintään 25 vuotta. Vuodesta 2014 lähtien kilpailun palkintona on ollut upea näytönpaikka Neste Rallissa, Suomen MM-rallissa, ja poikkeuksellisesti tänä vuonna kilpailun uudistuessa jaetaankin kaksi palkintoa. Tästä syksystä eteenpäin FFFS-voittaja lähtee seuraavaksi kaudeksi näyttämään kyntensä junioreiden rallin MM-sarjaan.

AKK:n Flying Finn -kumppanuuspäällikön Jari Raskin mukaan uudistus asettaa voittavalle kuljettajalle aivan uudenlaisen haasteen.

– Kokonainen kausi JWRC-luokassa vaatii erilaisen valmistautumisen, sillä tekemisen täytyy olla pitkäjänteisempää kuin yhteen kisaan panostettaessa. Valmistautumisen on oltava kokonaisvaltaisempaa ja suunnitelmat pitää tehdä pidemmällä tähtäimellä, Rask luonnehtii.

Tämän hetkisten SM3-luokan sijoitusten mukaan valintakokeeseen pääsisivät Sami Pajari, Lauri Joona, Henri Hokkala ja Aleksi Röyhkiö. Heistä Pajari ja Hokkala ovat jo kerran FFFS-palkinnon voittaneet. Teoreettisesti jopa yhdeksällä kuljettajalla on mahdollisuus vielä lunastaa paikkansa valintakokeeseen.

SM-ralleissa kuljettajat osoittavat vauhtinsa ja ajotaitonsa, mutta maailman huipulla vaatimukset ovat paljon korkeammalla. Valintakokeella testataankin lisäksi valmiutta kansainvälisiin parrasvaloihin niin fyysisesti kuin henkisestikin, sekä esimerkiksi mediataitojen mittaamisella.

– Vauhdin lisäksi kuljettajilta vaaditaan tiettyä analyyttisyyttä, jotta he pystyvät hienosäätämään autoa ja ajamistaan kulloinkin vallitsevan tilanteen ja olosuhteen mukaan. Koko kauden ajaminen tuo myös ihan erilaisen kiinnostuksen median puolesta, Rask toteaa.

Tallipaikan lisäksi voittavalla kuljettajalla on mahdollisuus saada merkittävä taloudellinen tuki JWRC-kaudelleen, sillä mikäli hän ajaa tällä kaudella rallin SM-sarjassa M-Sportin Ford-kalustolla ja Pirellin renkailla, tukevat M-Sport, Pirelli ja AKK junioreiden MM-sarjaan osallistumista yhteensä 90 000 eurolla. Palkinto on erittäin tavoiteltu nuorten kuljettajien keskuudessa.

– Tänä päivänä on todella vaikea saada noinkin isoa taloudellista tukea. Nuoret kaverit, jotka haluavat oikeasti päästä eteenpäin, niin kyllä he aivan tosissaan siitä palkinnosta ajavat, toteaa AKK:n autourheilun nuorisomaajoukkueen eli Flying Finn Academyn valmennuspäällikkö Tuomo Nikkola.

Flying Finn Future Star -valintakoe järjestetään Liikuntakeskus Pajulahdessa 3.-4. lokakuuta.

 

 

Teksti: Rallin SM-sarjan tiedote


Facebook kommentit