Ford julkisti Motorcraft-tiiminsä Suomessa: Niko Mäkinen ja Jonna Olkoniemi

17.12.2016 / 10:40
Jonna Olkoniemi (oik.) ja kartanlukijan Enni Mälkönen ovat ensi kaudella mukana Ford Motorcraft -tiimissä. (kuva: Ford Motorcraft FST)

[ A- ] / [ A+ ]

Kisakauden 2016 tultua päätökseen M-Sport ja Dmack järjestivät yhdessä Shootout -tapahtuman, jonne kutsuttiin menestyneitä ja kauden aikana säväyttäneitä rallikuljettajia. Suomesta tämän arvokkaan huomion saivat osakseen Ford Fiesta-kuljettajista Miika Hokkanen ja Eerik Pietarinen.

Kutsun saamisen kriteerinä nuorille kuskeille oli menestyminen Dmack Fiesta Trophy -sarjassa tai sen yksittäisissä osakilpailuissa. Suomalaiskaksikko teki näyttönsä kotoisessa Neste Rallissa.

Miika Hokkanen oli Jyväskylän MM-rallissa kolmanneksi nopein Fiesta R2-kuljettaja, kun vastaavasti Eerik Pietarinen ansaitsi paikkansa hyvien pätkäaikojen perusteella, vaikka kisa jäikin kesken.

Viime viikon lopulla Englannissa järjestetyn Shootout -tapahtuman ohjelmassa oli käytännön kilpailuja ja testejä, joilla mitattiin nuorten kuljettajien taitoja.

Luonnollisesti kisaan kuului ajamista Fiesta R2-autolla, mutta lisäksi kuskien fyysiset ja psyykkiset ominaisuudet laitettiin puntariin.

Parhaiten kokonaisuuden hallinnut kuljettaja sai arvokkaan palkinnon eli osallistumisen yhteen MM-ralliin nelivetoisella Fiesta R5-autolla Drive Dmack -tiimissä.

Voittajan nimi julkaistiin viikonvaihteessa ja pääpalkinto matkasi Ranskaan, kun 18-vuotias Nicolas Ciamin valittiin parhaaksi. Vaikka suomalaiset eivät palkintoa saaneetkaan, tarjosi keikka Englantiin tärkeää kokemusta tulevalle uralle.

Ford Motorcraft -tiimi 2017: Niko Mäkinen ja Jonna Olkoniemi

Tulevalla kaudella Ford Motorcraft FST -sarjaa ajetaan jälleen SM-sarjan osakilpailujen ohessa. Niko Mäkinen ja Jonna Olkoniemi on valittu virallisiksi Ford Motorcraft -kuljettajiksi.

Olkoniemi jatkaa viime kaudelta tutulla Fiesta R2T EcoBoost -mallilla, jollaisen samanlaisen on hankkinut tiimilleen myös Mäkinen.

Ford Motorcraft osallistuu myös tiimien väliseen SM-sarjaan. Siihen on muidenkin Ford Fiesta -kuljettajien mahdollista päästä ajamaan tiimipisteistä. Ne valitaan aiempien osakilpailujen menestyksen perusteella. Tarkemmat sarjasäännöt julkaistaan tammikuussa.

Lähde: Ford Motorcraft -tiimin tiedote


Facebook kommentit