Ford Motorcraft kolmen auton voimin myös Turussa – “Valmistautuminen hyvällä mallilla”

27.9.2018 / 19:40
Niko Mäkinen Sastamalan SM-rallissa (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin SM-sarjan kauden viimeinen osakilpailu ajetaan tulevana viikonloppuna Turun ja Salon ympäristössä.

Kuuden ajetun osakilpailun jälkeen Ford Motorcraft Rally Teamin kuljettajista korkeimmalla SM3-luokan pistetaulukossa on Niko Mäkinen. Toista kauttaan tiimin väreissä ajava Mäkinen on kiinni SM3-luokan pronssissa, kun kauden viimeinen osakilpailu ajetaan tänä viikonloppuna. Mäkisellä ja kartturi Jarno Ottmanilla on tavoitteena päättää kausi palkintokorokkeelle.

– Edellinen kisa on unohdettu ja keskittyminen on kohdistettu kauden finaaliin. Siellä on nyt mitaleja jaossa ja kun ollaan kolmantena pisteissä, ei ole yhtään varaa antaa siimaa kavereille. Täysiä on ajettava ja kaikki laitettava peliin, että pystytään tekemään “comeback” palkintokorokkeelle. SM-pronssi, sitä me lähdetään tavoittelemaan, Mäkinen korostaa.

Kauden finaaliosakilpailussa on jaossa 1,5-kertaisiset SM-pisteet. Jani Luhtaniemi on valmistautunut kartturinsa Juha-Pekka Jauhiaisen kanssa kauden päätöskisaan huolella. Kaksikko osallistui viikko sitten testimielessä Karjaalla ajettuun pienoisralliin, josta tuloksena oli kisan nopeimman kaksivetoisen “titteli”, luokkavoitto, sekä yleiskilpailun kolmas sija.

– Alkukauden nollatulosten jälkeen kaikki pisteet ovat tarpeen, jotta voidaan nousta vielä muutama sija loppupisteissä. Auto on erinomaisessa kunnossa, nyt se on äijistä kiinni. Kaikki peliin, sillä mielellä startataan ja “podiumilla” tavataan, lupaa Luhtaniemi.

Kauden päätöskilpailu on Ford Motorcraft Rally Teamin uusimman kiinnityksen Arttu Lähdeniemen ja hänen kartturinsa Aki Suutarisen toinen SM-startti tiimin ilmoittamana. Finaaliin miehet saavat allensa uuden turbo-Fiestan, vanhan auton rikkouduttua edellisessä osakilpailussa Sastamalassa.

– Yritämme saada uutta autoa tutuksi ja kiristää vauhtia loppua kohden, Lähdeniemi kommentoi rauhallisesti muutama päivä ennen kisaa.

Tiimipäällikkö Arto Kumpumäki on kiireinen ennen viimeistä osakilpailua, mutta kaikki näyttää varsin hyvältä.

– Nikon ja Janin SM-kausi 2018 on ollut vuoristorataa, kummallakin on ollut sekä onnistumisia, että epäonnea. Ennen viimeistä kisaa molemmat ovat ajaneet testejä ja testikilpailuja. Valmistautuminen on hyvällä mallilla, kuskit autoihin tyytyväisiä ja nyt voi vaan toivoa ja odottaa onnistumisia molemmilta, Kumpumäki pohtii.

– Arttu saa käskytettäväkseen samanlaisen turbo-Fiestan, millä hän sai hyvän vauhdin Jyväskylän MM-rallissa. Saa nähdä mihin hän yltää, jos kaikki menee nappiin, Kumpumäki päättää.

Tiimien SM-sarjassa Ford Motorcraft Rally Team on ennen viimeistä osakilpailua neljäntenä.

Lue myös!

Mäkinen pronssijahtiin, moottorin mystinen vaiva korjattu (26.9.2018)
Luhtaniemi haluaa päättää SM-kauden palkintosijoitukseen (27.9.2018)

Teksti: Ford Motorcraft Rally Teamin tiedote


Facebook kommentit