Ford Motorcraft talvikauden jälkeen tiimien sarjassa toisena – “Onhan tämä hieno yllätys”

8.3.2018 / 12:15
Niko Mäkinen Joensuun SM-rallissa (Kuva: Tomi Hänninen / AKK).

[ A- ] / [ A+ ]

Ford Motorcraft Rally Team on Fordin maahantuojan tukema rallitiimi, joka kilpailee rallin SM-sarjassa. Talvikauden päätyttyä Ford Motorcraft on hienosti toisena tiimien SM-pistetaulukossa.

Ford Motorcraft Rally Teamin päällikkönä toimiva Arto Kumpumäki on iloisesti yllättynyt sijoituksesta.

– Kauden alussa emme asettaneet mitään tavoitteita tiimien mestaruussarjan suhteen, joten onhan tämä tosi hieno yllätys, että toisena ollaan tässä vaiheessa. Siellä on takana muun muassa viisinkertainen Suomen mestari tiimi, Kumpumäki naurahtaa viitaten Hannu’s Rally Teamiin.

Kaudella 2018 Ford Motorcraft Rally Teamin kuljettajina ajavat Niko Mäkinen ja Jani Luhtaniemi. Toista kauttaan tiimissä ajavan laihialaisen Mäkisen talvikausi sujui jopa yli odotusten. Kartturi Jarno Ottmanin kanssa ajava Mäkinen on ollut palkintokorokkeella jokaisessa osakilpailussa. SM-sarjan avauksesta Rovaniemeltä tuli toinen ja Mikkelistä, sekä Joensuusta kolmannet sijat. Kuljettajien SM-pisteissä Niko Mäkinen on hienosti toisena.

– Nikolla on ollut hyvä vauhti joka kisassa, mutta ihan virheetöntä suoritusta ei olla vielä nähty. Ne kun saa pois, niin Niko taistelee aivan varmasti kärkipaikoista, analysoi Kumpumäki.

Tuusulalaisen Luhtaniemen debyyttitalvi Ford Motorcraftissa alkoi keskeytyksillä kahdessa ensimmäisessä osakilpailussa, mutta päättyi uran parhaaseen SM-sijoitukseen Joensuussa. SM-pistetilin avauduttua Luhtaniemi on sijalla 11. talvikauden päätyttyä.

– Janilla on taitoa ja vauhtia, parhaimmillaan ihan tasavertaisesti Nikon kanssa, mutta suoritus ailahtelee vielä aika paljon. Uskon, että kesäkausi sujuu jo tasaisemmin, Kumpumäki ennakoi.

Ford Motorcraftin hyvä alkukausi on huomattu myös “pääkonttorilla” Oy Ford Ab:llä.

– Hienoa että Ford on ihan kärkikahinoissa sekä tiimien, että kuljettajien SM-pisteissä. Ford Motorcraft Rally Teamin ajatuksena on tukea nuoria lahjakkaita urheilijoita heidän uransa alkutaipaleella. Suomestahan näitä lahjakkaita nuoria kuljettajia on tullut ja tulee varmasti jatkossakin. Kuka tietää miten pitkälle Niko ja Jani vielä pääsevätkään, toteaa jälkimarkkinointijohtaja Matti S. Koponen Fordilta.

Rallin SM-sarjassa ajetaan kaudella 2017 yhteensä seitsemän osakilpailua, kolme talvella ja neljä kesällä. Edessä on nyt parin kuukauden kevättauko ja sarja jatkuu toukokuun puolessa välissä Kouvolan osakilpailulla.

Teksti: Ford Motorcraft Rally Teamin tiedote


Facebook kommentit