Ford Motorcraftilla uusia tuulia rallikauden päätteeksi

23.9.2016 / 17:11
Miika Hokkanen tavoittelee Tampereella viikonloppuna sarjan kakkossijaa (Kuva: Jarno Saari).

[ A- ] / [ A+ ]

Kotimainen rallin arvosarja päättyy viikonloppuna Tampereella, jonka ympäristön maineikkaat soratiet tarjoavat myös Ford Motorcraft Fiesta Sport Trophy -sarjan kilpailijoille arvoisensa kauden päätöksen.

Kauden aikana parhaiten menestynyt Ford Fiesta R2 -kuljettaja Jukka Korhonen onnistui varmistamaan merkkiluokan mestaruuden jo edellisessä Turun osakilpailussa. Sen jälkeen Korhosen mestaruusauto meni kaupaksi, joten kokenutta nilsiäläistä ei nähdä päätöskisassa mukana.

Sen sijaan uudet Ford Fiesta -kuljettajat tavoittelevat nyt luokan herruutta. Jani Luhtaniemi onnistui yllättämään monet tahot edellisessä osakilpailussa, kun vielä junioriluokassa ajanut lahjakas nuorukainen ajoi peräti kolmanneksi. 19-vuotias tuusulalainen on valmistautunut tähän kisaan hyvin, joten vähintään palkintosija on nyt tähtäimessä.

Tommi Hatakka saapuu Tampereelle myös hyvässä iskussa, sillä hän ajoi onnistuneen testikisan viime viikonloppuna Lammilla, josta tuloksena oli luokkavoitto. Myös Ford Motorcraftin optioautoa sarjan kilpailuissa ajava Jonna Olkoniemi ajoi toissa viikolla hyvän treenikisan, jossa neito sijoittui Fiesta R2T EcoBoost -mallilla kolmanneksi.

Miika Hokkanen starttaa päätöskisaan sarjakakkosena. Lahtelainen on panostanut tähän kauteen kovasti, joten hän tähtää takuulla voittoon kauden päätteeksi. Edellisessä osakisassa ulosajoon keskeyttänyt Henrik Pietarinen on ollut kauden aikana kelpo vauhdissa, joten hän tavoittelee sarjan viitossijalta vielä nousua kolmen parhaan joukkoon.

Tampereen SM-ralli starttaa perjantai-iltana klo 18 jälkeen, jolloin ajetaan kaksi erikoiskoetta. Lauantain ohjelmassa on seitsemän erikoiskoetta, joiden jälkeen menestyjät palkitaan aivan kaupungin keskustassa klo 17.30 alkaen.

Pistetilanne 5/6 osakilpailun jälkeen

1) Jukka Korhonen 60
2) Miika Hokkanen 43
3) Niko Mäkinen 41
4) Tommi Hatakka 36
5) Henrik Pietarinen 32
6) Teemu Kiiski 21
7) Jani Luhtaniemi 15
8) Jonna Olkoniemi 10
9) Samuli Vuorisalo 10
10) Markus Manninen 10

Lähde ja kuva: Ford Motorcraft Fiesta Sport Trophy -sarjan tiedote


Facebook kommentit