Ford-päällikkö ihmeissään viimeisen ek:n tapahtumista – “80-prosenttisesti loistava päivä”

31.3.2019 / 06:46
Elfyn Evans taistelee sunnuntaina Korsikan MM-rallin voitosta (Kuva: M-Sport Ford).

[ A- ] / [ A+ ]

M-Sport Ford -tallin Elfyn Evans menetti johtopaikkansa Korsikan MM-rallissa lauantaina kahteen eri otteeseen, mutta britti taistelee silti edelleen voitosta sunnuntain kahdella viimeisellä erikoiskokeella.

Urallaan yhden MM-rallin (Wales 2017) toistaiseksi voittanut Elfyn Evans lähti Korsikan MM-rallissa lauantain erikoiskokeille 4,5 sekunnin johdossa toisena olleeseen Ott Tänakiin nähden ja hieman jopa ironisesti tuo samainen ero oli tulosluettelossa myös lauantain jälkeen, tosin niin, että Evans oli pudonnut kokonaistilanteessa toiseksi.

Ensin Evans menetti johtopaikkansa päivän kolmannen erikoiskokeen jälkeen Tänakille ja kun virolainen oli menettänyt omat voittomahdollisuutensa rengasrikon myötä päivän toiseksi viimeisellä erikoiskokeella, johti Evans kilpailua ennen viimeistä erikoiskoetta 11,5 sekunnin turvin ennen Thierry Neuvillea. Lauantain viimeinen erikoiskoe, 47-kilometrinen Castagniccia, toi Evansille kuitenkin peräti 16 sekunnin tappion Neuvilleen nähden ja näin tilanne kääntyi täysin toisin päin ennen sunnuntaita.

– 80-prosenttisesti loistava päivä tänään, mutta ilman muuta viimeinen erikoiskoe ei mennyt aivan kuten oltiin suunniteltu. Emme oikein ole varmoja mitä oikein tapahtui, mutta toisaalta ero kokonaistilanteessa on vain 4,5 sekuntia ja Elfyn on ollut suurimman osan viikonlopusta Thierrya nopeampi, M-Sport Fordin tallipäällikkö Richard Millener muistuttaa tiedotteessa.

Evansilla CV:stä löytyy siis yksi MM-rallin voitto, kun taas edellisessä osakilpailussa Meksikossa sadan MM-startin rajapyykin saavuttanut Neuville on juhlinut urallaan voittoa MM-sarjassa yhdeksän kertaa. Korsikan MM-rallissa Neuville on ajanut kolmena edellisenä vuonna “värisuoran”, 2017 tuli voitto, 2016 belgialainen ajoi toiseksi ja viime vuonna kolmanneksi.

 

 

“Neljä ja puoli sekuntia ei ole paljon”

Erikoinen sattuma muuten on se, että kun Neuville ja Evans edellisen kerran olivat vastaavassa tilanteessa, tiukassa sekuntitaistelussa voitosta Argentiinassa keväällä 2017, niin ennen viimeistä ajopäivää Evansin johto oli juuri tuo samainen 11,5 sekuntia. Neuville nousi sunnuntain kolmesta viimeisestä erikoiskokeesta kahdella ensimmäisellä 0,6 sekunnin päähän ja viimeisellä ohi ja voittoon, 0,7 sekunnin voittomarginaalilla.

On täysin selvää, että nyt Evans haluaa tuosta hävitystä kaksintaistelusta revanssin ja taas toisaalta Neuville janoaa mestaruustaistelun kannalta arvokasta ykkössijaa kynsin ja hampain. Luvassa on siis mahtava kaksintaistelu.

– Neljä ja puoli sekuntia ei ole paljon ja me tiedämme, että meiltä löytyy vauhtia voittaa tämä kilpailu, Evans vakuuttaa.

Myös Millener on kuljettajansa kanssa samoilla linjoilla, kauden avausvoitto niin brittitallille, kuin Evansillekin on nyt mahdollista saavuttaa.

– On selvää, ettei Thierry tule antamaan periksi ilman taistelua, mutta emme myöskään me. Elfyn haluaa voittaa tämän kilpailun ja hän, sekä auto ovat osoittaneet, että vauhtia siihen kyllä löytyy, Millener sanoo.

Myöskään Evans ei pystynyt ymmärtämään sitä miksi hän hävisi Neuvillelle lauantain viimeisellä erikoiskokeella niin paljon.

– Hyvä päivä muuten ja vauhtimme oli todella vahvaa, joten todella harmillista se mitä tapahtui viimeisellä erikoiskokeella. Rehellisyyden nimissä on sanottava, että se oli järkytys hävitä niin paljon. Ei se erikoiskoe sujunut meiltä täydellisesti, mutta ei myöskään tuntunut siltä, että olisi mennyt huonosti. Joka tapauksessa hävitä noin paljon, se oli pettymys, mutta toki se on nyt vain unohdettava, Evans päätti.

Viimeinen ajopäivä Korsikan MM-rallissa käynnistyy sunnuntaina aamupäivällä kello 10.45 Suomen aikaa. Sunnuntain ohjelmassa on enää kaksi erikoiskoetta yhteispituudeltaan 51,2 kilometriä.

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit