Formula Academy Finlandin kauden avaus Markus Laitalan juhlaa – “Hyvä fiilis jäi”

30.5.2019 / 09:59
Markus Laitala hallitsi avausviikonloppua Jurvassa (Kuva: Formula Academy Finland).

[ A- ] / [ A+ ]

Formula Academy Finland -sarjan ensimmäinen osakilpailu ajettiin viime viikonloppuna Jurvan Botniaringillä sateisissa olosuhteissa yhdessä Rata-SM-sarjan kanssa. Kisaan starttasi kuusi kuljettajaa. Viikonloppua dominoi Markus Laitala, joka vei voiton molemmissa kilpailulähdöissä.

Aika-ajot ajettiin pienessä tihkusateessa sadekelin renkailla. Nopein kuljettaja oli Markus Laitala ajalla 1.48,723 startaten ensimmäiseen kilpailuun näin ollen paalupaikalta. F4-lähdöissä vanhalla F3-autollaan vieraillut Juha Fred ajoi toiseksi nopeimman ajan, jääden Laitalasta noin puoli sekuntia.

Sade ehti loppua ennen ensimmäisen kilpailun alkua, mutta rata oli edelleen märkä ja liukas. Laitala sai hyvän startin ja piti kärkipaikkansa. Fredin ja Nestori Virtalan startit eivät olleet yhtä hyviä, molemmat jäivät lähtöruutuihinsa. Tämä sekoitti pakkaa sen verran, että viimeisestä ruudusta lähtenyt Max Salo nousi kolmanneksi Elias Seppäsen ohi.

Voitosta näytti tulevan Laitalan ja Nikita Aleksandrovin kaksinkamppailu, mutta Seppänen teki huikean nousun ja pääsi aivan viimeisillä kierroksilla Aleksandrovin ohi toiseksi. Laitala piti Aleksandrovin ja Seppäsen painostuksesta huolimatta kärkipaikan ja voitti kauden ensimmäisen osakilpailun.

– Siinä pääsin paalusta vähän karkuun. Ei ollut niin kova “spiidi”, että olisi päässyt kaverilta karkuun. Siinä ne roikkui aika hyvin perässä ja lopussa oli jo aika lähellä. Oli vähän liukasta ja kaverit oli sen takia vähän nopeampia. Mutta kuitenkin voitettiin ja se on pääasia, Laitala kommentoi.

Ensimmäisen kilpailun kierrosajat määräsivät lähtöjärjestyksen toiseen kilpailuun. Nopeimman kierroksen ajoi Seppänen, joka pääsi starttaamaan paalulta, Aleksandrov ja Laitala kannoillaan. Toinen kilpailu päästiin ajamaan kuivalla radalla. Alku oli tiukkaa kamppailua. Laitala pääsi muutaman kierroksen jälkeen kärkipaikalle ja karkasi hyvin nopeasti Aleksandrovilta. Laitala voitti lopulta toiseksi tulleen venäläiskuljettajan noin viidellä sekunnilla.

– Ei siinä mitään sen kummempaa ohjelmaa ollut. Koko viikonlopun vauhti oli kohtuullista ja parhaillaan ihan hyvää. Hyvä fiilis jäi, Laitala sanoi tyynesti, mutta tyytyväisenä.

Kolmospaikasta käytiin tiukkaa taistelua Seppäsen ja Fredin kesken. Fred oli pari kertaa lähellä ohitusta, mutta Seppänen piti F4-autolla pintansa ja oli lopulta kilpailun kolmas.

Sarjan seuraava osakilpailu ajetaan 8.-9. kesäkuuta Ahveniston radalla Hämeenlinnassa.

Botniaringin tuloksia

Aika-ajot

1) Markus Laitala 1.48,723
2) Nikita Aleksandrov (RUS) 1.49,422
3) Elias Seppänen 1.49,713
4) Nestori Virtala 2.05,261
5) Max Salo ei tulosta

Ensimmäinen kilpailulähtö

1) Markus Laitala
2) Elias Seppänen + 0,376
3) Nikita Aleksandrov (RUS) 0,787
4) Max Salo + 24,996
5) Nestori Virtala + 1 kierros

Toinen kilpailulähtö

1) Markus Laitala
2) Nikita Aleksandrov (RUS) + 4,947
3) Elias Seppänen + 10,505
4) Max Salo + 38,398
5) Nestori Virtala + 2 kierrosta

Pistetilanne 1/5 osakilpailua

1) Markus Laitala 50
2) Nikita Aleksandrov (RUS) 33
3) Elias Seppänen 33
4) Max Salo 24
5) Nestori Virtala 20

Lue myös!

Rata-SM:n kauden avauspisteet jaettiin Jurvassa (30.5.2019)
Legendsien SM-avaus tarjosi kolmessa lähdössä kolme eri voittajaa (30.5.2019)

Teksti: Formula Academy Finlandin tiedote


Facebook kommentit