Forsströmin SM-debyytti päättyi neljänneltä sijalta keskeytykseen

20.8.2016 / 19:35
Alex Forsström ja Opel vauhdissa Turun SM-rallissa (Kuva: Jari Nurminen).

[ A- ] / [ A+ ]

Turun SM-rallissa uuden Opel Adam R2 -ralliauton suomalaisyleisölle esitellyt Alex Forsström, 19, ja kartanlukija Eetu-Pekka Hellsten joutuivat keskeyttämään kilpailun seitsemännellä erikoiskokeella vetoakselin katkeamiseen.

Keskeytyshetkellä uransa ensimmäistä yleisen luokan SM-rallia ajanut Alex Forsström ajoi SM3-luokassa komeasti sijalla neljä. SM-sarjan ensikertalaiselle rallin kohokohta oli juuri ennen keskeyttämistä ajettu kuudes erikoiskoe, jolle Forsström kellotti uransa ensimmäisen SM-tason pohja-ajan.

– En edes tajunnut ajaneeni pohjia ennen kun siirtymällä tarkastimme aikoja kännykästä. Se oli hyvä juttu ja maistui hyvältä. Sen jälkeen oli kiva ajaa huoltoon ja kiittää huoltomiehiä hyvästä autosta, Forsström toteaa.

Forsströmin keskeytyksen aiheuttanut vetoakseli katkesi noin 600 metriä seitsemännen erikoiskokeen lähdöstä.

– Auto hieman hyppäsi ja kun se tuli alas niin veto hävisi. Olisi ollut kiva koittaa ajaa vielä kolmannesta sijasta Jukka Korhosta vastaan, mutta nyt meni näin.

Turun SM-rallin jälkeen Forsström osallistuu vielä syyskuussa Latviassa ajettavaan junioreiden EM-sarjan viimeinen osakilpailuun, jonne nuori suomalaiskuljettaja lähtee taistelemaan R2-luokan voitosta.

Lähde: Alex Forsströmin tiedote


Facebook kommentit