G-Forsin debyyttikausi EM-sarjassa toi yhden palkintosijoituksen – “Kyllä kausi painui positiiviselle puolelle”

2.1.2019 / 18:38
Atte Varsta toimi kaudella 2018 G-Forsin tiimipäällikkönä (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallicrossin EM-sarjassa nähtiin kaudella 2018 yksi kokonaan uusi tiimi, kun ranskalainen G-Fors kilpaili Supercar-luokassa täysin uudella Renault Clio R.S RX Supercar -autolla. Tiimissä oli myös vahva suomalaisedustus, toimihan tiimipäällikkönä Atte Varsta ja toista autoa ohjasti Jere Kalliokoski.

Ranskalaisen moottoriurheiluautojen kehittäjän Fors Performancen yhdistettyä voimansa GC Kompetitionin perustajan ja Monster Energy -urheilijan Guerlain Chicherit’n kanssa, syntyi uusi rallicross-tiimi nimeltään G-Fors, joka debyyttikaudellaan 2018 kilpaili rallicrossissa EM-sarjan lisäksi Ranskan mestaruussarjassa.

EM-sarjassa taso on tunnetusti vuodesta toiseen kova ja sen sai myös G-Fors-tiimi heti huomata. Vaikka kausi käynnistyikin Espanjasta heti komealla kolmannella sijalla, niin seuraavat neljä osakilpailua Belgiassa, Ruotsissa, Ranskassa ja Latviassa eivät enää palkintosijoituksia tuoneet. Kuljettajien EM-loppupisteissä G-Forsin kuljettajat Jean-Baptiste Dubourg ja Jere Kalliokoski olivat sijoilla viisi ja 11.

– Vähän jäi EM-kaudesta ristiriitaiset fiilikset. Kaikilla oli tietysti kovat odotukset kauteen. Käytin vertauskuvaa, että ennen kuin pystyy juoksemaan, täytyy osata kävellä ja ennen kuin kävellään, niin pitää kontata. Meidän täytyy muistaa, että autokin valmistui vasta kuusi kuukautta sitten, G-Forsin tiimipäällikkö Atte Varsta korosti UrheiluUutiset.comin haastattelussa syyskuussa ajetun Latvian päätösosakilpailun jälkeen.

Kausi EM-sarjassa käynnistyi siis heti välittömästi palkintosijoituksella, kun Dubourg taituroi Barcelonassa, Espanjassa alkuerien neljännen sijan myötä tiensä semifinaaleihin ollen omassa lähdössään toinen ja finaalista irtosi kolmas sija. Varstan mukaan sensaatiomainen startti saattoi ehkä hieman jopa sokaista, niin paljon keskeneräistä kuitenkin oli vielä siinä kohtaa kautta uuden tiimin ja uuden auton osalta.

– Ehkä se avausosakilpailun palkintosijoitus oli vähän liikaa. Ajateltiin, että meillä on saman tien voittaja-auto käytössä. Tietysti kaikki ammattilaiset tietää, että näinhän se ei ole, Varsta muistutti.

Toisessa osakilpailussa Belgiassa Kalliokoski löysi hyvän vauhdin ajaen alkuerissä kahdeksanneksi, kun taas Dubourg jäi tällä kertaa semifinaalien ulkopuolelle. Semifinaaleissa Kalliokosken finaalipaikka jäi lopulta vajaan parin sekunnin päähän. Vasta kauden neljännessä osakilpailussa Ranskassa, tiimin kotikilpailussa, G-Fors sai ensimmäistä kertaa molemmat kuljettajansa semifinaaleihin.

– Koko ajan tehtiin kovasti töitä, mutta koska auto oli uusi, niin se tarkoittaa sitä, että radoille mistä ei ollut kokemusta tällä autolla, niin välttämättä säädöt ei ole ollut heti iskussa. Ja kun harjoituskierroksia ei ole tarjolla kovinkaan paljon, joudutaan lähteä kokeilemaan säätöjä ja jos menee väärään suuntaan, niin sitten joudutaan hakemaan, että mikä se oikea suunta on, Varsta taustoitti.

 

Jere Kalliokoski G-Fors-tiimin Renaultilla Latvian osakilpailussa syyskuussa (Kuva: Jari Hotti).

 

“Tärkeintä auton suhteen, että rajoja ei olla vielä saavutettu”

Ranskan osakilpailusta Kalliokoski saavutti uransa ensimmäisen finaalipaikan EM-tasolla loppusijoituksen ollessa viides. Myös kauden päätösosakilpailussa Latviassa molemmat tiimin kuljettajat selvittivät tiensä semifinaaliin, mutta finaalipaikkaa ei irronnut, kun sekä Dubourg, että Kalliokoski jäivät omissa lähdöissään neljänneksi.

– Loppukautta kohden varsinkin Jerellä vauhti parani, kun hänkin pääsi paremmin sinuiksi auton kanssa, Varsta kehui nuorta lahjakasta suomalaiskuljettajaa.

G-Forsin kuljettajakaksikko edusti kaudella 2018 kokemusta ja nuoruutta. Paljon autourheilussa kokeneen ja nähneen Dubourgin panos uudelle tiimille oli erittäin tärkeä ja tärkeä tekijä ranskalaiskuljettaja oli myös Kalliokoskelle.

– JB:tä erikseen kiitin, että oli äärimmäisen tärkeää, kun hän oli tiimissä. JB omaa rautaisen kokemuksen ja hänellä on uskomattoman hyvä “team spirit”, henki kaikessa tekemisessä. Tsemppaa tietysti tiimin jäseniä, mutta myös toista tiimin kuljettajaa. Siitä kiitin häntä kanssa, että hän jaksoi koko ajan tukea ja neuvoa Jereä, olla aina apuna, kun Jere sitä tarvitsi. Se on todella arvokasta nuorelle kuljettajalle, Varsta kehuu.

Viiden osakilpailun mittainen EM-sarja oli osakilpailujen osalta varsin nopeasti lyöty pakettiin, kun avauspisteet jaettiin huhtikuussa Espanjan Barcelonassa ja jo viisi kuukautta myöhemmin kausi saatiin päätökseen Latvian Riiassa.

– Kyllä kausi painui positiiviselle puolelle. Tiimissä on tosi hyvä henki, hyvät ammattitaitoiset kaverit, jotka on tehnyt todella paljon duunia tämän eteen. Kova työmoraali. Vaikka on ollut huonoja hetkiä, niin koskaan ei ole lakattu uskomasta siihen, että homma menee eteenpäin. Jonkun verran oli teknisiä haasteita, ne tietysti kuuluu osana tähän lajiin ja niitä tulee kaikille tiimeille. Tietysti uudelle autolle tilastollisesti enemmän, Varsta muistuttaa.

G-Forsin kauden 2019 kokoonpanosta tiedetään tällä hetkellä ainakin se, että suomalaiskaksikko Varsta-Kalliokoski ei tiimissä jatka. Varsta siirtyi uuden Global Rallycross Europe -sarjan kaupalliseksi johtajaksi ja Kalliokoski puolestaan kilpailee tänä vuonna rallicrossin Pohjoismaiden mestaruussarjassa RallyX Nordicissa. Varstan mukaan G-Forsin autossa on potentiaalia nousta aina voittaja-autoksi asti.

– Jos katsoo mitkä autot siellä oli kärjessä, tehdas-Peugeot, (Niclas) Grönholmin vanha Ford ja (Anton) Marklundin Volswagen, niin ne on kuitenkin autoja, jotka on kehitetty jo viisi vuotta sitten ja vuosi vuodelta tuotu uutta osaa ja parannettu sitä kautta. Kierrosaikojen puolesta G-Fors ei ole vielä siellä, mutta ei myöskään ole kaukana. Pohja on hyvä, tiedetään, että tuossa on paljon potentiaalia. Vaatii vain kehitystyötä.

– Se on tärkeintä auton suhteen, että rajoja ei olla vielä saavutettu, vaan siinä on vielä paljon otettavissa irti, Varsta päätti.

Lue myös! Atte Varstalle merkittävä pesti uudesta rallicross-sarjasta – “Innostavaa lähteä mukaan” (8.12.2018)

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit