Gardemeisterin tiimi dominoi rallin SM-sarjaa – “Hyvä sekoitus kokemusta ja nuoruutta”

21.4.2018 / 08:00
Eerik Pietarinen Rovaniemen SM-rallissa tammikuussa (Kuva: Toni Ollikainen / AKK).

[ A- ] / [ A+ ]

Talvikauden kolmen SM-rallin jälkeen tiimipisteiden Suomen mestaruudessa on tiukimmin kiinni rallin MM-sarjan kuljettajanakin tunnetuksi tulleen Toni Gardemeisterin johtama TGS Worldwide -tiimi. Johto on vakuuttava, sillä toisena oleva Ford Motorcraft on 62 pisteen päässä.

Yllätyksenä pistejohtoa on vaikea pitää, sillä TGS Worldwiden ja samalla Skodan Suomen maahantuojan virallisessa tiimissä on esiintynyt SM1-luokan kärkikuljettajat Eerik Pietarinen ja Marko Mänty. Eerik Pietarinen johtaa myös kuljettajien SM1-luokkaa 36 pisteen erolla toisena olevaan tallikaveriinsa nähden. Mikkelissä Pietarisen tallikaverina ajoi Kalle Rovanperä, joka voitti kilpailun dominoivalla esityksellä.

– Sikatyytyväinen tietysti täytyy olla, että kaikki on mennyt nappiin tähän mennessä. Kyllähän meidän odotukset olivat tottakai korkealla, kun nähtiin Pietarisen vauhti jo viime kaudella. Mänty on lisäksi kokenut ja nopea kuljettaja, joten hyvää tulosta uskalsi odottaa. Tämän lisäksi Rovanperän visiitti Mikkelissä oli loistava kaikin puolin, Gardemeister paketoi talvikauden.

Huolimatta siitä, että Mänty edustaa kokeneempaa osastoa SM-ralleissa, on Gardemeisterin rallitiimissä totuttu viime vuosina näkemään varsinkin nuoria, eteenpäin pyrkiviä kuljettajia. Pelkäksi pyrkimykseksi nuo asiat ei toki ole jääneet, vaan jälki on ollut vakuuttavaa. Rovanperä ja Juuso Nordgren ovat Skodan tehdaskuljettajia ja Teemu Suninen on päässyt käsiksi WRC-ohjelmaan M-Sport Fordin mestaritallissa.

– Rovanperän ja Sunisen taustat tietyllä tapaa ohjasi siihen, että aloitimme yhteistyön. Pietarisen ja Nordgrenin kohdalla päätös meille tulemisesta on syntynyt vähän itsenäisemmin. He näkivät, että meillä on mahdollista menestyä ja saada uraa eteenpäin, toteaa Gardemeister viitaten Rovanperän ja Sunisen taustalla toimivaan Timo Jouhkiin.

– Jos tiimin kokoonpanoa miettii, niin tottakai sitä haluaa aina mahdollisimman nopeat ja hyvät kuljettajat, koska haluamme menestyä urheilullisesti. Tämän hetken vakiokokoonpano Pietarinen ja Mänty ovat hyvä sekoitus kokemusta ja nuoruutta. Mänty miettii ajamista paljon ja osaa antaa palautetta sitä kautta hyvin. Pietarinen miettii ajamista myös, mutta menee myös enemmän fiiliksellä. Molemmat ovat kuitenkin nopeita kuljettajia, Gardemeister korostaa.

Menestyksekäs talvikausi ei pysäytä renkaita, vaan TGS Worldwide -tiimissä paiskitaan töitä sen eteen, että myös kesäkausi tuo tulosta. Pelkästään SM-ralleihin tiimin toimet eivät näillä näkymin jää.

– Marko on yleisesti ottaen ajanut paremmin kesällä, joten häneltä voidaan odottaa vielä parempaa vauhtia. Kaikille kuljettajille pyrin tarjoamaan auton ja olosuhteet millä menestyä. Pietariselle pyritään saamaan hyvä paketti myös Suomen MM-ralliin, Gardemeister paljastaa.

Rallin SM-sarja jatkuu kauden neljännellä osakilpailulla Kouvolassa toukokuussa.

Teksti: Rallin SM-sarjan tiedote


Facebook kommentit