MOTORSPORT

Gardemeisterin tiimi uudella kokoonpanolla SM-sarjaan – Henrik Pietarinen hyppää Skodan rattiin

Toni Gardemeisterin TGS Worldwide -tiimi kilpailee tänä vuonna laajalla ohjelmalla rallin MM-sarjassa, mutta myös kotimainen SM-sarja säilyy mukana tiimin ohjelmassa vahvasti.

Kaudella 2018 rallin SM-sarjan tiimimestaruuden voittaneen TGS Worldwide kuljettajakokoonpano vaihtuu SM1-luokan osalta kaudelle 2019. Viime vuonna tiimiä SM1-luokassa edustivat Eerik Pietarinen ja Marko Mänty.

– SM1-luokassa Skodalla tänä vuonna kilpailevat Henrik Pietarinen ja Kristian Kiviniemi. Muutama muukin kuljettaja jatkaa tiimissä mukana, Toni Gardemeister paljasti UrheiluUutiset.comin haastattelussa lauantaina.

Pietarisen veljeksistä nuorempi, Henrik, voitti viime kaudella SM2-luokan Suomen mestaruuden. Pietarinen ajoi luokkavoittoon seitsemästä SM-rallista kolmessa ja kahdesti sijoitus oli toinen. Kiviniemi puolestaan ajoi vuonna 2018 vain kaksi rallia, ne molemmat TGS Worldwide -tiimin Skoda Fabia R5 -autolla, ja ajoikin hyvin. Seinäjoen SM-rallissa sijoitus yleiskilpailussa oli neljäs ja Huittinen-Sastamalan SM-rallissa viides.

Gardemeister nousee lavalle lauantai-iltana Jyväskylän Paviljongissa järjestettävässä Mestareiden Illassa pokkaamaan mestaruuspokaalin rallin SM-sarjan viime kauden tiimimestaruudesta. Kokenut kilpa-autoilija ja omaa tiimiään jo usean vuoden ajan johtanut Gardemeister arvostaa tämän mestaruuden korkealle.

– Onhan se ilman muuta iso juttu, lähdettiin kuitenkin vähän niin kuin kylmiltään mukaan sarjaan. Ei se kuitenkaan yllätyksenä tullut. Mukava juttu ilman muuta varsinkin, kun kausi meni niin hyvin, ei ollut teknisiä ongelmia ja kaikki meidän kuljettajat ajoi kovaa. Hyvä vuosi, Gardemeister arvioi.

Rallin SM-sarja käynnistyy Rovaniemen ympäristössä ajettavalla perinteisellä Tunturirallilla tammikuun viimeisenä viikonloppuna.

Lue myös! Eerik Pietariselle MM-ohjelma Gardemeisterin tiimin kalustolla – “Kuuteen olisi hyvä pyrkiä” (5.1.2019)

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com