Gardemeisterin tiimillä käynnissä komea voittoputki – “Hemmetin hyvä fiilis”

18.6.2021 / 14:14
Toni Gardemeisterin TGS Worldwide -tiimi juhli Turussa neloisvoittoa (Kuva: Toni Ollikainen).

[ A- ] / [ A+ ]

Toni Gardemeisterin johtama TGS Worldwide -tiimi on juhlinut kuninkuusluokan voittoa rallin SM-sarjassa nyt yhdeksässä SM-rallissa peräkkäin.

Rallin SM-sarjan edellisessä osakilpailussa Turussa toukokuun viimeisenä viikonloppuna TGS Worldwide -tiimi ylsi kaikkien aikojen parhaaseen tulokseensa, kun se vei nimiinsä yleiskilpailun voiton lisäksi SM1-luokan neljä ensimmäistä sijaa. Toni Gardemeisterin johtama tiimi oli aiemminkin yltänyt SM1-luokassa neloisvoittoon, Rovaniemellä tammikuussa 2020, mutta siinä kilpailussa yleiskilpailun voitto meni Toyotan WRC-autolla ajaneelle Kalle Rovanperälle.

– Hemmetin hyvä fiilis, kaikki osui nappiin! Hieno kilpailu muutenkin, viisi-kuusi kaveria ajoi todella tasaisesti koko kilpailun ajan. Mitään älyttömiä eroja ei ollut missään vaiheessa mihinkään suuntaan, Gardemeister kommentoi UrheiluUutiset Motorsportille tuoreeltaan Länsirannikon SM-rallin jälkeen.

TGS Worldwide on juhlinut SM1-luokan voittoa vuosina 2017-2021 ajetuissa 29 SM-rallissa yhteensä 19 kertaa, mikä tekee voittoprosentiksi 65,5. Kaiken lisäksi tiimi on juuri nyt komeassa voittoputkessa, sillä se on vienyt SM1-luokan nimiinsä yhdeksässä SM-rallissa peräkkäin. Voittoputki käynnistyi syksyllä 2019 Salon ja Turun SM-rallista, viime vuonna viisi SM-rallia tuotti yhtä monta voittoa, eikä tälläkään kaudella ajetut kolme SM-rallia ole putkea katkaisseet.

Omaa voittoputkeaan tällä hetkellä TGS Worldwiden kuljettajista rakentaa Mikko Heikkilä, joka ajoi SM1-luokan ykköseksi helmikuussa Kouvolassa ja toukokuussa Turussa.

– Mikko on tosi rauhallinen kaveri. Okei, ennen tätä kilpailua oli kyllä aika hermona, ehkä vähän liiankin hermona ja oli sitä jo nuotitusvaiheessa. Onneksi kuitenkin pystyi rauhoittumaan kilpailuun. Pari viikkoa sitten vetäisi ihan huolella auton nurin, mutta sai siitä kasattua itsensä ja pääsi mukaan tähän kilpailuun erittäin hyvällä fiiliksellä. Alla vielä vuokra-auto. Erittäin hyvä suoritus Mikolta, Gardemeister kehui nurmijärveläistä rattitaituria.

Heikkilä myönsi tiimipäällikön näkemyksen oikeaksi, “kenraaliharjoituksessa” Rengas Turku Rallissa tullut raju ulosajo pyöri takaraivossa vielä Länsirannikon SM-rallin alla.

– Ennen ykköspätkää oli pieni pelkotila, vaikka yritin tsempata. Silti se ulosajo oli takaraivossa. Sitten tuli hyviä aikoja, niin kyllähän se auttoi siinä kohtaa pääsemään yli. Tottakai se tuo epävarmuutta tuollainen kuuden ringin kaato korinvaihdolla, ei se yhtään ainakaan helpota mieltä. Saatiin kuitenkin tsempattua hyvin. Ehkä tasaisuus ja siisti ajo ilman reuhaamista, näissä olosuhteissa se taisi toimia aika hyvin, Heikkilä pohti komean voiton salaisuutta.

 

Mikko Heikkilä ja Topi Luhtinen ajoivat voittoon Länsirannikon SM-rallissa toukokuussa (Kuva: RPF).

 

 

“On se vaan niin hienoa hommaa”

Kun SM-sarjaa on nyt ajettu kolme osakilpailua, mahtuu SM1-luokan kärkinelikko 12 pisteen sisään. Vaikka ajamatta on vielä kolme osakilpailua, niin harva uskaltaa lähteä tässä kohtaa laskemaan tästä nelikosta ketään pois, joka ei mestaruudesta ajaisi. Mestaruustaistelusta on vahvasti tulossa neljän kuljettajan välinen taistelu, tilanne, jota rallin SM-sarjassa ja sen kuninkuusluokassa ei ole aikoihin koettu.

– Kyllähän se siltä nyt alkaa näyttämään. Ja jokainen kuljettaja voi vielä sen huonoimman tuloksen jättää pois ja nyt kaikilla taitaa olla se yksi huono kilpailu. Yleensähän siellä on ollut se kaksi-kolme kuljettajaa taistelemassa mestaruudesta ja nyt sitten yksi lisää. Se on positiivista, Gardemeister kehuu.

Jos ei Heikkilää vielä toden teolla laskettu Kouvolan voiton jälkeen mukaan mestaruustaisteluun, niin viimeistään toinen peräkkäinen voitto ja Länsirannikon SM-rallin ykkössija olivat oiva osoitus siitä, että toista täyttä kauttaan SM1-luokassa kilpaileva Heikkilä on yksi vahvoista mestarikandidaateista siinä missä Teemu Asunmaa, Juha Salo ja Emil Lindholm.

– Kyllähän se oli tavoitteena minulla jo tähän kauteen lähdettäessä, että mestaruudesta ajetaan. Tottakai se on kiva tavoite ja saisihan näitä voittoja tulla vielä lisääkin, Rovaniemellä kun meni huonosti. Mennään kilpailu kerrallaan ja katsotaan miten käy, Heikkilä suunnitteli.

Viime vuonna Heikkilä osallistui Latvian EM-ralliin ja helmikuussa CV:hen lisättiin Rovaniemen MM-rallista tullut hieno WRC3-luokan kolmas sija. Alkanut kesä pitää sisällään jälleen hienoja kansainvälisiä kilpailuja kuten muun muassa Latvian EM-ralli, sekä Viron ja Jyväskylän MM-rallit. Heikkilän mukaan tässä kohtaa varmaa on vain se, että loppukauden kilpailukalenterista löytyy neljä SM-rallia.

– Olisihan siinä hyviä kilpailuja kesällä. On niistä puhuttu ja suunniteltu, mutta toistaiseksi ne on vasta vain suunnitelmia. Kyllähän minä ajaisin mielelläni noilla vehkeillä vaikka joka päivä, on se vaan niin hienoa hommaa, Heikkilä naurahti.

Gardemeisterin mukaan tiimi vastaanotti äskettäin yhden täysin uuden Skodan ja sen ensimetrit sai kunnian ajaa Lindholm Länsirannikon SM-rallissa.

– Ihan heti ei ole nyt lisää uusia autoja tulossa talliin. Virolainen Gregor Jeets ajaa tänä vuonna meidän autolla joitakin MM-ralleja, sekä muutaman EM-rallin. Suomen ja Viron MM-ralleihin on meiltä tulossa useampi auto mukaan. Nämä nyt tiedetään ainakin tässä vaiheessa, Gardemeister avasi TGS Worldwide -tiimin loppukauden kilpailukuvioita.

Kaksipäiväinen Seinäjoen SM-ralli, Pohjanmaa Ralli, käynnistyy tänään perjantaina ja maaliin saavutaan lauantaina. TGS Worldwide -tiimi heittää lähtöviivalle kuusi R5-autoa, joita ajavat Heikkilä, Asunmaa, Lindholm, Aleksi Röyhkiö, Kalle Markkanen, sekä Ville Pynnönen. Tiimien SM-pisteissä TGS ASV Team (Heikkilä, Asunmaa) on toisena ja TGS Skoda Team (Lindholm, Röyhkiö) neljäntenä. Porvoon Autopalvelun johto TGS ASV Teamiin on 14 pistettä.

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit