MOTORSPORT

GRC Europe julkisti kilpailukalenterinsa – Lydden Hill ehdoton helmi

Ensi vuonna käynnistyvän uuden Global Rallycross Europe rallicross-sarjan kilpailukalenteri kaudelle 2019 on julkistettu. Kausi pitää sisällään testikilpailun lisäksi viisi kilpailuviikonloppua ja yhteensä 10 osakilpailua, sekä Saksassa ajettavan finaalikilpailun.

Aiemmin Yhdysvalloissa ajettu Global Rallycross -sarja saapuu nyt Eurooppaan, kun itävaltalainen MJP Promotions hankki sarjan brändin oikeudet itselleen. Sarja käynnistyy Global Rallycross Europe nimellä Euroopassa ensi vuonna ja vuonna 2020 tarkoituksena on laajentaa myös muille mantereille.

Kilpailukalenteri uuden sarjan debyyttikaudelle on nyt julkistettu. Kausi käynnistyy 4.-5. toukokuuta MJP:n omalla radalla, MJP Racing Arenalla, ajettavalla testikilpailulla. Ensimmäinen osakilpailu puolestaan ajetaan Ranskassa kesäkuun loppupuolella. Avausnäyttämön rata selviää myöhemmin. Heinäkuun viimeisenä viikonloppuna sarja vierailee rallicrossin kehdossa, Lydden Hillissä Englannissa, mistä matka jatkuu elokuussa Montalegreen, Portugaliin.

MJP Racing Arena saa kunnian todistaa myös yhtä sarjan kilpailuviikonlopuista ennen “runkosarjan” viimeistä osakilpailua, joka ajetaan Nyiradissa, Unkarissa. Kausi päättyy lokakuussa Saksaan, missä Esteringin radalla Buxtehudessa ajetaan finaalikilpailu. Ainakin ratojensa puolesta uusi sarja ilahduttaa rallicrossin faneja jo nyt, sillä Lydden Hill, Montalegre ja Estering ovat kaikki fanien suosikkiratoja, jotka MM-sarja on pudottanut pois kilpailukalenteristaan.

Jokaisena kilpailuviikonloppuna ajetaan kaksi osakilpailua, eli viiden kilpailuvikonlopun aikana osakilpailuja kertyy yhteensä 10 kappaletta. GRC:n tiedotteen mukaan kuljettajauutisia on luvassa ensi vuoden puolella. Se on jo nyt varmaa, että sarjassa tulevat ajamaan ainakin Suomen Toomas “Topi” Heikkinen, sekä ex-F1-kuljettaja Alexander Wurz. Sinivalkoista osaamista löytyy myös sarjan johtoportaasta, toimiihan GRC:n kaupallisena johtajana Atte Varsta.

– Kilpailukalenterin suunnittelu vaati runsaasti vaivaa ja koordinointia, että vältettiin päällekkäisyydet MM-sarjan ja RallyX-sarjan kilpailujen kanssa. Allekirjoitettuamme Esteringin kanssa sopimuksen nyt vain odotamme, että pääsemme allekirjoittamaan sopimuksen Ranskan osakilpailusta. Meillä on solmittuna monivuotiset sopimukset niin Nyiradin, kuin Lydden Hillinkin ratojen kanssa, GRC:n toimitusjohtaja Max J. Pucher taustoittaa.

Sopimus Esteringin radan kanssa allekirjoitettiin tällä viikolla.

– Max J. Pucher vie rallicrossia Global Rallycross Europe -sarjan myötä ison askeleen eteenpäin. Me olemme erittäin iloisia siitä, että saamme olla mukana ja osa sitä ja tulemme tekemään parhaamme sen eteen, että tämä sarja tulee saamaan ansaitsemaansa menestystä, Esteringin radan edustaja Andreas Steffen vakuuttaa.

GRC:n tv-tarjonta sarjan osakilpailuista on hoidettu kuntoon erinomaisella tavalla. Eurosport Playerin suora stream-lähetys tarjoaa nähtävää kilpailuviikonlopun molempina päivinä. Sunnuntai-aamuna Eurosport 1 -kanava näyttää televisiossa puolentunnin mittisen koosteen lauantain tapahtumista. Sunnuntain finaaleista on luvassa tunnin suora lähetys Eurosport 1 tai 2 -kanavalta ja tiistaisin 25-minuuttinen koostelähetys GRC:n sosiaalisessa mediassa paketoi kaikki tapahtumat.

GRC Europe kilpailukalenteri 2019

29.-30.06. Ranska *
27.-28.07. Lydden Hill, Englanti
05.-06.08. Montalegre, Portugali
07.-08.09. MJP Racing Arena, Fuglau, Itävalta
09.-10.10. Nyirad, Unkari
19.-20.10. Buxtehude, Saksa

* = Rata ilmoitetaan myöhemmin

 

 

Lue myös!

Varstalle merkittävä pesti uudesta rallicross-sarjasta (8.12.2018)
GRC:ltä heti faneille hyviä uutisia kahden klassikkoradan myötä (8.12.2018)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com