GRC hylkäsi Supercar-luokan, rallicrossin MM-sarjan promoottori tarttui heti tilaisuuteen

17.3.2018 / 09:54
GRC-sarjan Supercar-luokan osakilpailu vuodelta 2016 ja Joni Wiman (Kuva: Red Bull Content Pool).

[ A- ] / [ A+ ]

Ensimmäisen kerran vuonna 2011 ajettu Global Rallycross -sarja (GRC) päätti tehdä tälle kaudelle ison muutoksen luokkien osalta. Tuo muutos johti siihen, että rallicrossin MM-sarjan promoottori IMG päätti perustaa kokonaan uuden rallicross-sarjan.

Global Rallycross -sarja (GRC) ilmoitti helmikuun lopulla, että se tulee lakkauttamaan perinteisen Supercar-luokan kokonaan ja tilalle tulee jo tänä vuonna uusi luokka. Uuden luokan nimi on Gold ja kaluston puolesta se pohjautuu aiemmilta kausilta tutun GRC Lites -luokan kalustoon. GRC:n tiedotteen mukaan Gold-luokassa autot tulevat olemaan koreiltaan aggressiivisen näköisiä ja ns. strategiset mekaaniset päivitykset määräytyvät sarjan ohjeiden mukaan.

– Tämän uuden luokan myötä palautamme rallicrossin urheiluna takaisin kuljettajille. Luomalla tasaväkisemmät olosuhteet kaluston puolesta, Gold-luokka tarjoaa sarjan, missä kuljettajien taidot korostuvat ja pystymme luomaan faneille entistäkin parempia kilpailuja, sarjan toimitusjohtaja Colin Dyne sanoo tiedotteessa.

Etenkin Pohjois-Amerikassa moottoriurheilussa yhden tallin dominointi vaikuttaa heti katsojamääriin alentavasti ja juuri näin on tapahtunut GRC:ssä, missä viimeiset kolme kautta kilpailuja on suvereeniin tyyliin hallinnut Volkswagen Andretti Rallycross -tiimi voittaen kolmen edellisen kauden aikana käytännössä kaiken mahdollisen.

GRC:n tiedotteen mukaan sarjan uudistukset eivät suinkaan lopu tähän, vaan ensi vuonna mukaan tulee vielä täysin uusi Platinum-luokka, josta on tarkoitus tehdä sarjalle uusi kuninkuusluokka. Se millaisella kalustolla tässä luokassa tullaan kilpailemaan, GRC tulee tiedottamaan siitä myöhemmin.

“Näemme tässä uudessa sarjassa hurjasti potentiaalia”

On täysin selvää, että GRC:n uudistukset eivät suinkaan ole syntyneet hetken mielijohteesta ja pienessä ajassa. Siitä hyvänä osoituksena käy uusi rallicross-sarja nimeltään Americas Rallycross (ARX), joka julkistettiin lähes välittömästi heti sen jälkeen, kun GRC oli ilmoittanut luopuvansa Supercar-luokasta ja joka aloittaa toimintansa jo tänä vuonna. ARX-sarjan taustalla on rallicrossin MM- ja EM-sarjan promoottori IMG.

GRC:n päätös hylätä Supercar-luokka sai suurimman osan sarjassa kilpailleista tiimeistä nostamaan kytkintä ja suuntamaan katseensa muualle. Uuden ARX-sarjan osallistujalistaa ei ole vielä julkistettu, mutta useiden ulkomaisten medioiden tietojen mukaan entiset GRC:n tiimit kuten Volkswagen Andretti Rallycross, Subaru Rally Team USA, sekä Olsbergs MSE (Honda) ovat lähdössä mukaan. Kuljettajista ARX-sarjassa tullaan mitä todennäköisemmin näkemään muun muassa Tanner Foust, Scott Speed, Patrik Sandell, sekä Chris Atkinson.

Americas Rallycross -sarjassa ajetaan tänä vuonna neljä osakilpailua ja niistä ensimmäinen toukokuussa Englannin Silverstonessa, rallicrossin MM-sarjan osakilpailun yhteydessä. Elo- ja syyskuussa sarja on mukana Kanadan ja Yhdysvaltojen MM-osakilpailuissa ja neljäs osakilpailu tullaan julkistamaan myöhemmin. Sarjassa ajetaan Supercar-luokan lisäksi ARX2-luokassa, joka vastaa rallicrossin MM-sarjasta tuttua RX2-luokkaa. Rallicrossin MM-sarjan promoottori IMG haluaa uuden sarjan myötä kasvattaa rallicrossin suosiota Amerikan mantereella.

– ARX on erittäin jännittävä tilaisuus hyödyntää sitä kokemusta mitä olemme saaneet MM-sarjasta ja kasvattaa lajin suosiota Amerikassa. Näemme tässä uudessa sarjassa hurjasti potentiaalia ja tarkoitus on kehittää sarjasta merkittävä rallicross-sarja tulevina vuosina, Paul Bellamy IMG:stä vakuuttaa Autosportin haastattelussa.

Lue myös! GRC-kauden finaali lokakuussa Lydden Hillissä – ”Rallicrossin eturintamassa yli 50 vuoden ajan” (14.2.2018)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit