GRC:ltä heti faneille hyviä uutisia kahden klassikkoradan myötä – “Ei ollut helppo tehtävä”

8.12.2018 / 16:31
Uusi rallicross-sarja pyörähtää käyntiin Euroopassa 2019 (Kuva: Global Rallycross Europe).

[ A- ] / [ A+ ]

Ensi vuonna käynnistyvän rallicrossin uuden Global Rallycross Europe -sarjan mukana olevista radoista tiedetään toistaiseksi kaksi. Rallicrossin MM-sarjasta syrjäytetyt Portugalin Montalegre, sekä Englannin Lydden Hill, rallicrossin kehdoksikin kutsuttu klassikkorata, nähdään GRC:ssä kilpailukaudella 2019.

Rallicrossin Global Rallycross Europe -sarjassa tullaan kaudella 2019 ajamaan kuuden kilpailuviikonlopun aikana yhteensä 10 kilpailua ja ne kaikki televisioidaan suorina lähetyksinä Eurosportin kanavilla. Sarjan mestari kruunataan kauden päätteeksi ajettavassa finaalissa lokakuussa. Kilpailukalenteria ei vielä ole julkistettu, mutta kaksi näyttämöä tiedetään jo nyt. 27.-28. heinäkuuta ajetaan Englannin Lydden Hillissä ja 10.-11. elokuuta Montalegressä, Portugalissa.

– Lydden Hillin ja Montalegren kisojen mukaan saaminen kalenteriin ei ollut helppo tehtävä, mutta olen tyytyväinen, että onnistuimme myös siinä. MJP Promotionsin tavoitteena on antaa faneille rallicrossin parhaat ominaisuudet. Klassikkoratojen mukaan saaminen GRC-sarjaan on yksi tärkeä osa tätä työtä. Pian pystymme julkistamaan kaikki kauden 2019 kisapaikat, sarjan toimitusjohtaja Max J. Pucher lupaa tiedotteessa.

Montalegren rata oli osa rallicrossin MM-sarjaa vuosina 2014-2018 ja MM-sarjan kolmena ensimmäisenä kautena se toimi avausosakilpailun näyttämönä, mutta kauden 2019 kilpailukalenteriin eivät FIA ja MM-sarjan promoottori IMG enää rataa mukaan ottaneet. Lydden Hillin rata tunnetaan erityisesti siitä, että siellä ajettiin aikoinaan historian ensimmäinen rallicross-kilpailu. Lydden Hillissä ajettiin MM-sarjan osakilpailu vuosina 2014-2017, kunnes tänä vuonna sen paikan kilpailukalenterissa vei Silverstone.

GRC:ssä tullaan kilpailemaan kahdessa eri luokassa, GRC Titans ja GRC Supercars -luokassa. Tulevaisuudessa Global Rallycross -sarjaa on tarkoitus laajentaa myös muihin maanosiin ja vuodesta 2020 eteenpäin eri maanosien GRC-sarjat ajavat yhteisen Global Finale -päätöskilpailun, missä kruunataan Global Rallycross Cup -mestari. Global Rallycross -sarjan brändin oikeudet omistaa itävaltalainen MJP Promotions.

– Tiedän, että GRC tulee tulevaisuudessa näyttelemään isoa roolia rallicrossin maailmassa. Ja nyt kun samalla kertaa voimme julkistaa Lydden Hillin ja Montalegren kisat ensi kaudelle, on upeaa nähdä kuinka lyhyessä ajassa GRC Europen strategiset tavoitteet toteutuvat yksi kerrallaan, Global Rallycross Europe -sarjan kaupallinen johtaja Atte Varsta hehkuttaa.

Lue myös! Atte Varstalle merkittävä pesti uudesta rallicross-sarjasta – “Innostavaa lähteä mukaan” (8.12.2018)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit