Greensmith korvaa Evansin, suomalaisvalmentaja luottavainen – “Tämän takia tehty töitä”

18.7.2019 / 11:46
Gus Greensmith kilpailee Suomen MM-rallissa tänä vuonna WRC-autolla (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin MM-sarjan pistenelonen Elfyn Evans ei pysty osallistumaan Suomen MM-ralliin. Evansin tilalla M-Sport-tallin kolmannen Fordin ratissa nähdään Gus Greensmith.

M-Sport Ford -talli koki merkittävän takaiskun pari viikkoa ennen Suomen MM-rallia, rallin MM-sarjan kuluvan kauden yhdeksättä osakilpailua, kun se joutui peruuttamaan Elfyn Evansin osallistumisen. MM-sarjan kuljettajien pisteissä neljäntenä kahdeksan osakilpailun jälkeen oleva Evans loukkasi itseään viime viikonloppuna Rally Estoniassa, rajun hypyn alastulossa, ja lääkäreiden ohjeistamana brittikuljettaja keskittyy nyt kuntouttamaan itseään.

– Silloin kun lääkärit neuvovat sinua olla osallistumasta kilpailuun, niin se on jotain sellaista, mitä ei voi sivuuttaa. Suomen MM-ralli on erittäin vaativa kilpailu fyysisesti ja Elfynin terveydentila on meille tärkeintä. Hän saa tallilta täyden tuen ja on jo alkanut keskittymään täydelliseen toipumiseen mahdollisimman pian, M-Sport Fordin tallipäällikkö Richard Millener taustoittaa tiedotteessa.

Evans on osallistunut urallaan Suomen MM-ralliin WRC-autolla neljä kertaa ja kaksi vuotta sitten hän ajoi sensaatiomaisesti toiseksi.

– Olen äärimmäisen pettynyt joutuessani jättämään Suomen MM-rallin väliin. Tätä on erittäin vaikeaa hyväksyä, mutta minun täytyy luottaa asiantuntijoihin tässä kohtaa. Nyt minun täytyy keskittyä toipumiseeni, jotta voin hypätä taas ratin taakse mahdollisimman nopeasti, Evans kommentoi.

M-Sport Fordin kuljettajatrion Suomen MM-rallissa kahden viikon päästä muodostavat Teemu Suninen, Hayden Paddon, sekä Evansin korvaava Gus Greensmith. 22-vuotias Greensmith debytoi WRC-auton ratissa toukokuussa Portugalin osakilpailussa. Britti nakutti ajoittain hyviäkin erikoiskoeaikoja ja oli parhaimmillaan kilpailussa seitsemäntenä, mutta joutui keskeyttämään viimeisellä erikoiskokeella.

– Heidän vaikuttavan WRC-debyyttinsä jälkeen tunsimme tässä kohtaa, että on oikein tarjota paikkaa Gusille ja Elliottille (Edmondson, kartanlukija). Tiedän, että he ottavat tästä mahdollisuudesta kaiken irti. He ajavat vielä testiä ennen kilpailua, jotta ovat mahdollisimman valmiita edessä olevaan haasteeseen, Millener sanoo.

Greensmith osallistuu nyt viidettä kertaa urallaan Suomen MM-ralliin. Vuosina 2015 ja 2016 Greensmith nähtiin mukana Drive Dmack Cupissa, mutta molemmilla kerroilla kilpailu päättyi keskeytykseen. Vuonna 2017 Greensmith sijoittui WRC2-luokassa kahdeksanneksi ja viime vuonna samaisessa luokassa kolmanneksi. Tänä vuonna Greensmith on ajanut viisi MM-ralia WRC2 Pro -luokassa ja on kahdeksan osakilpailun jälkeen MM-pisteissä kolmantena.

Greensmithin valmentajana toimii Kristian Sohlberg, joka on luottavainen sen suhteen, että suojatti on valmis edessä olevaan isoon haasteeseen.

– Tämä on iso haaste Gusille ja Elliottille, mutta tämän takia me olemme tehneet töitä koko ajan. Pitää olla aina valmiina. Hieno siirto M-Sportilta antaa jätkille tämä tilaisuus, Sohlberg kehuu.

Suomen MM-ralli käynnistyy torstaina 1. elokuuta.

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com

 


Facebook kommentit