Grönholm Barcelonaan kirkastamaan Abu Dhabin kakkossijaa – “Odotukset ovat korkealla”

26.4.2019 / 19:37
Niclas Grönholm ajoi MM-avauksessa Abu Dhabissa toiseksi (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallicrossin MM-sarjan kauden toinen osakilpailu ajetaan tänä viikonloppuna Espanjan Barcelonassa. Marcus Grönholmin johtama GRX Taneco -talli osoitti heti kauden avauksessa Abu Dhabissa, että vauhtia riittää aina voittotaisteluun asti ja Hyundai i20 Supercar -auto on hiottu talvitauolla huippuiskuun.

Ja jos oli huippuiskussa talli ja kalusto kauden avauksessa, niin samaa voidaan sanoa myös GRX Tanecon ykköskuljettajaksi nousseesta Niclas Grönholmista, 22, joka saapui Abu Dhabissa finaalissa ruutulipulle ykkösenä, mutta aikasakon myötä pudotettiin tuomariston päätöksellä lopulta toiseksi. Joka tapauksessa nyt tullut toinen sija oli Grönholmille uran ensimmäinen palkintosijoitus rallicrossin MM-sarjassa ja se lupaa hyvää nuorelle inkoolaiselle alkaneeseen kauteen.

– Odotukset ovat kyllä korkealla. Itselläni on luottoa siihen, että avauskisan vauhti jatkuu Barcelonassa. Nyt täytyy vain keskittyä tiukasti kaikkeen tekemiseen ja näin säilyttää kilpailukyky jatkossakin. Kelien suhteen toiveeni on päästä ajamaan kuivalla, kuljettajien MM-pisteissä toisena oleva Grönholm ennakoi edessä olevaa kilpailua GRX Tanecon tiedotteessa.

Abu Dhabin finaalin tapahtumat on jo moneen kertaan käsitelty ja selvää on, että vaikka tuomariston päätös rangaista Grönholmia ei juurikaan tukea miltään suunnalta saanut, niin menneet ovat nyt menneitä ja on aika keskittyä vain ja ainoastaan tulevaan. Samoilla linjoilla on myös kuljettaja itse.

– Avauskisan pettymykset on nielty ja kaikkeen on vaan varauduttuva tässä lajissa jossa kontakteja riittää. Tietysti voiton menetys otti päähän rankasti, mutta katse on nyt tiukasti tulevissa starteissa. Meillä on hyvä vauhti päällä koko tiimissä, neljänneksi vuosi sitten Barcelonassa ajanut Grönholm korostaa.

“Minulla on Barcelonasta hyviä muistoja”

Lähtökohdat Barcelonan kilpailuun ovat suomalaisittain herkulliset, sillä koskaan aiemmin ei rallicrossin MM-sarjassa ole suomalaistalli ollut MM-pisteissä ykköspaikalla. Samalla eräänlainen ympyrä sulkeutuu tänä viikonloppuna, avasihan GRX Taneco kilpailutoimintansa juuri Barcelonan radalta vuosi sitten, kun Espanjassa ajettiin silloin MM-sarjan kauden avausosakilpailu.

– Kun ollaan MM-johdossa, niin tottahan toki se nostaa positiivisen fiiliksen päälle. Autot osoittivat nopeutensa ja kuskitkin näyttivät mihin meidän kalustolla ehtii. Niclas on pystynyt nostamaan hienosti tasoaan ja mahdollisuuksia on vaikka mihin, tallin isäntä Marcus Grönholm hehkuttaa.

Abu Dhabissa GRX Taneco oli liikkeellä kolmen kuljettajan voimin, kun latvialainen Supercar-luokan hallitseva Euroopan mestari Reinis Nitiss kilpaili Grönholmin ja Timur Timerzyanovin tallikaverina. Barcelonassa Nitiss ei ole mukana, joten viime kaudelta tuttu suomalais-venäläinen duo Grönholm-Timerzyanov vastaa jälleen suomalaistallin kuljettajaedustuksesta.

– Olin erittäin tyytyväinen vauhtiimme kauden avauksessa. Minulla on Barcelonasta hyviä muistoja, ajoinhan edellisen palkintosijoitukseni siellä kolme vuotta sitten, Timerzyanov muistelee.

Jo vuosi sitten Barcelonan kilpailuun lisämausteensa toi epävakainen sää ja samaa näyttäisi olevan luvassa myös tänä vuonna.

– Luvassa on sateita ja epävakaista, joten se tekee kyllä hommasta aikamoista kasinoa. Ei voi ennustaa missä erässä mennään märällä ja missä kuivemmalla. Se saa tilanteen kuljettajien välillä aikamoiseksi arpapeliksi, mutta sää nähdään sitten vasta viikonloppuna, Marcus Grönholm muistuttaa.

Barcelonan aikataulu

Lauantai 27.4.

10.00 – Lämmittely (Kaikki luokat)
12.20 – 1. alkuerät (Super1600, RX2, Supercar)
15.30 – 2. alkuerät (Super1600, RX2, Supercar)
16.55 – 3. alkuerät (Super1600)

Sunnuntai 28.4.

09.45 – Lämmittely (Kaikki luokat)
10.25 – 3. alkuerät (RX2, Supercar)
11.25 – 4. alkuerät (Super1600, RX2, Supercar)
14.30 – Semifinaalit (Super1600, RX2)
15.20 – Finaali (Super1600)
16.00 – Semifinaalit (Supercar)
16.20 – Finaali (RX2)
16.35 – Finaali (Supercar)
16.50 – Palkintojenjako

Kaikki ajat Suomen aikoja!

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit