Grönholm ei enää tyydy himmeämpiin MM-mitaleihin – “Mestaruudesta ajetaan”

2.6.2023 / 19:20
Niclas Grönholm kilpailee MM-sarjassa CE Dealer -tiimissä (Kuva: Joerg Mitter / Red Bull Content Pool).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallicrossin MM-sarjan kauden avausosakilpailu ajetaan tänä viikonloppuna Montalegren radalla Portugalissa. Niclas Grönholmille alkava kausi MM-sarjassa on jo uran kahdeksas.

Vuonna 2015 rallicrossin MM-sarjassa debytoinut ja kyseisellä kaudella yhden osakilpailun ajanut Niclas Grönholm, 27, on ollut vuodesta 2016 lähtien MM-sarjan vakiokalustoa. Inkoolainen on osallistunut urallaan 71 MM-osakilpailuun ja saavuttanut niistä seitsemän voittoa ja yhteensä 14 palkintosijoitusta. Kaksi viimeisintä kautta ovat tuoneet Grönholmille MM-pronssia ja tälle vuodelle tavoitteeksi on asetettu pronssien kirkastaminen siihen kirkkaimpaan mitaliin.

– Mestaruudesta lähdemme ajamaan, ehdottomasti. Meillä on paremmat eväät pärjätä kuin viime vuonna, Grönholm vakuuttaa alkavan kauden alla.

MM-sarjassa siirryttiin viime vuonna täyssähköautoihin ja samalla myös Grönholm hyppäsi isänsä Marcus Grönholmin johtamasta GRX-tiimistä ruotsalaisen CE Dealer -tiimin vahvuuteen. CE Dealer on sitoutunut mukaan MM-sarjaan usean vuoden sopimuksella ja usean vuoden sopimus on myös Grönholmilla, joten kolmannen polven autourheilija saa nyt rauhassa keskittyä jahtaamaan tavoitettaan, maailmanmestaruutta.

– Tiimimme on sitoutunut jatkamaan MM-sarjassa ja he halusivat, että myös minä jatkan heidän kanssaan. Olen jatkosopimukseen erittäin tyytyväinen. Pääsen rakentamaan paineitta omaa ja tiimimme tulevaisuutta tässä sarjassa, Grönholm korostaa.

Säännöt kieltävät nykyisin MM-sarjan tiimien omatoimisen autojen testaamisen ja ennen kauden alkua MM-sarjan ainoa yhteinen testitapahtuma järjestettiin viime viikonloppuna samaisella Montalegren radalla mistä MM-sarja tänä viikonloppuna käynnistyy. CE Dealer -tiimin PWR RX1e nimeä kantavaan autoon on viime kauden jälkeen tullut uusi ohjelmisto, joka kohentaa auton suorituskykyä, sekä ajettavuutta merkittävällä tavalla.

Kolmen päivän aikana 63 testikierrosta urakoinut Grönholm oli testien antiin tyytyväinen.

– Automme tuntui hyvältä. Toki kaikki muutkin tiimit ovat kehittäneet kalustoaan talven aikana. Tiimimme toteutti autoomme aika paljon muutoksia. Kun omatoiminen testaaminen on lajissa kielletty, niin kaikki muutokset olivat lähinnä kokeiluja, joiden toimivuus tositoimissa nähtiin vasta viime viikonloppuna. Mutta hyvin uudistukset toimivat, Grönholm kehuu.

MM-sarjan pääluokassa kaikki tiimit kilpailevat samanlaisilla Kreisel Electricin toimittamilla sähkö- ja akkusarjalla. Kaikissa pääluokan nelivetoisissa kilpa-autoissa on 500 kW:n (670 hevosvoimaa) huipputeho ja 880 Nm:n vääntö, jota hallinnoiva ohjelmisto päivitettiin nyt uuteen.

– Autoissamme on voimanhallintaa ja vetosuhdetta kontrolloiva uusi ohjelmisto. Se auttoi paljon. Automme on ajettavuudeltaan enemmän nelivetoautomaisempi ajaa. Uusi ohjelmisto myös nopeutti autojamme melko paljon. Vetosuhde on paljon parempi ja se paransi merkittävästi ajettavuutta. Auto on nyt enemmän käteen sopiva. Ihan erilainen ja parempi ajaa kuin vuosi sitten, Grönholm vertaa.

 

Ruotsalaisen CE Dealer -tiimin autojen uusi väritys näyttää tältä (Kuva: Joerg Mitter / Red Bull Content Pool).

 

 

pitkävetovihjeet

 

“Hyvä rata meille aloittaa uusi kausi”

Grönholm ajoi MM-sarjassa vuosina 2016-2018 Montalegren osakilpailuissa sijat 17-13-10 ja kun seuraavan kerran MM-sarja samaiselle radalle saapui vuonna 2021, Grönholm ajoi komeaan voittoon. Viime vuonna Montalegressa ajettiin saman viikonlopun aikana kaksi osakilpailua. Niistä ensimmäisessä Grönholmin sijoitus oli seitsemäs, kun taas toinen päättyi voittoon.

Kaksi voittoa Montalegrestä siis jo taskussa, joten ei kahta ilman kolmatta?

– Hyvä rata meille aloittaa uusi kausi, yritetään taas voittaa. Ensimmäinen tavoitteeni Portugalissa on ajaa finaaliin ja katsoa sitten siellä miten se lähtee menemään ja missä me vauhdillisesti oikeasti mennään. Mutta aina voitosta ajetaan, Grönholm muistuttaa.

Portugalin jälkeen MM-sarjaa ajetaan Norjan Hellissä ja Ruotsin Höljesissä, ennen paluuta lajin kehtoon Lydden Hilliin, Englantiin. Mettet Belgiassa tekee myös paluun MM-sarjaan, samoin Saksan Estering ja Kapkaupunki Etelä-Afrikassa, kun taas Hong Kong, samoin kuin Aasia maanosana, isännöivät MM-sarjaa nyt ensimmäistä kertaa. Kapkaupungissa ja Hong Kongissa ajetaan saman viikonlopun aikana kaksi osakilpailua, kun taas muut osakilpailut ovat yhden kilpailun viikonloppuja.

– Kiinan osakilpailua lukuunottamatta olen päässyt kilpailemaan kauden jokaisella radalla aiemmin, mutta viime vuoteen verrattuna kalenterissa on melko paljon uusia kisoja ja se asettaa tiimeille ison haasteen rakentaa sähköauto uusille radoille sopivaksi, Grönholm ennakoi.

Grönholmin tiimikaverina jatkaa MM-sarjan ainoa naiskuljettaja, ruotsalainen Klara Andersson, 23, joka viime vuonna ajoi Portugalin viikonlopun toisessa kilpailussa kolmanneksi. Samalla hänestä tuli MM-sarjan historian ensimmäinen palkintosijoituksen saavuttanut naiskuljettaja. MM-loppupisteissä Anderssonin sijoitus oli seitsemäs, häviten MM-sarjan kauden parhaalle tulokaskuljettajalle Gustav Bergströmille vain viidellä pisteellä.

– Olen äärimmäisen kiitollinen siitä, että tiimi luottaa minuun kuljettajana. Tälläisiä tilaisuuksia tulee eteen erittäin harvoin. Olen erittäin iloinen siitä, että Niclas jatkaa tiimikaverinani, meillä yhteistyö on toiminut todella hyvin. Nyt kun olen käynyt läpi tulokaskauteni ja oppinut paljon, on aika ottaa seuraava askel eteenpäin, Andersson kommentoi aiemmin talvella tiiminsä tiedotteessa.

Viikonlopun ohjelma Montalegressä menee niin, että lauantaina ajetaan kolme ensimmäistä alkuerää ja sunnuntaina neljäs alkuerä, semifinaalit, sekä finaali.

Niclas Grönholm, 27

Debytoi rallicrossin MM-sarjassa Supercar-luokassa 2015 (yksi osakilpailu)
Kilpaillut MM-sarjassa Fordilla, Hyundailla ja PWR:llä
71 MM-osakilpailua, 838 MM-pistettä
MM-pronssia 2021 ja 2022, MM-nelonen 2019 ja 2020
7 MM-osakilpailuvoittoa, 14 palkintosijoitusta (7-6-1)
MM-sarjan voittotilastossa jaetulla 5. sijalla Andreas Bakkerudin kanssa
Kaksi rallicrossin Suomen mestaruutta (2014 Autokrossi, 2015 Supercar)

MM-osakilpailuvoitot

Norja 2019
Etelä-Afrikka 2019
Suomi 2020
Latvia 2021
Portugali 2021
Saksa 2021
Portugali 2022

 

 

Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedotteet


Facebook kommentit