Grönholm epätietoinen Huttusen tulevaisuuden suhteen – “Ei vajota synkkyyteen”

18.9.2019 / 14:26
Jari Huttunen Puolan EM-rallissa Hyundain R5-autolla tänä vuonna (Kuva: Hyundai Motorsport).

[ A- ] / [ A+ ]

Tänä vuonna seitsemään kilpailuun osallistuneen Jari Huttusen tulevaisuus rallin osalta on juuri nyt täysi kysymysmerkki. Huttunen ajoi edellisen kilpailunsa puolitoista kuukautta sitten, eikä seuraavasta ole tällä hetkellä mitään tietoa.

Jari Huttusen manageri, rallin kaksinkertainen maailmanmestari Marcus Grönholm, otti kantaa suojattinsa tilanteeseen UrheiluUutiset.comin haastattelussa Latvian Riiassa viime sunnuntaina. Sen lisäksi, että Grönholmin arkeen kuuluu inkoolaisen kauppakeskuksen pyörittäminen, sekä erilaiset ralliprojektit, niin merkittävän osan kalenterin merkinnöistä nappaa myös rallicrossin MM-sarja ja siellä kilpaileva Grönholmin oma talli, GRX Taneco.

– En oikeasti tiedä, mitä Jarin kanssa tapahtuu, Grönholm huokaisee syvään, kun keskustelu kääntyy rallicrossin MM-sarjan tilanteesta 25-vuotiaan Huttusen tilanteeseen tällä hetkellä.

Huttunen on ajanut tänä vuonna seitsemän kilpailua kolmella eri autolla. Niistä kolme ovat olleet MM-ralleja, yksi EM-ralli (Puolassa toinen sija), Riihimäen ja Seinäjoen SM-rallit Hyundain WRC-autolla, sekä Brittien rallisarjan Carlislen osakilpailu (Pirelli International Rally) viime talvena. Edellisen kilpailunsa Huttunen ajoi elokuun alussa Suomen MM-rallissa, mistä tuloksena oli WRC2-luokan toinen sija.

– Hyundai ei ole sanonut juuta, eikä jaata tilanteeseen. Välillä Jari testaa siellä. Pitää vain odottaa, Grönholm korostaa.

Vaikka Hyundai onkin aika lailla pompotellut Huttusta tänä vuonna sinne ja tänne, aiemmin alkuvuodesta tallipäällikkö Andrea Adamo jopa sanoi UrheiluUutiset.comin haastattelussa, että suomalaiskuljettajalla ei ole minkäänlaista testi- tai kilpailusopimusta olemassa, niin Grönholm pysyy lojaalina saksalaistallia kohtaan.

– En minä pysty joka paikkaan juoksemaan, meillä on Hyundaille sopimus. Odotetaan nyt ensin heidän ajatukset, Grönholm sanoo.

 

 

“Minä en sitä pysty maksamaan”

Huttusen suoritukset ovat viime vuosina olleet ajoittain kovaakin tasoa ja kiinnostusta varmasti muidenkin tallien osalta kiuruveteläistä kohtaan löytyisi. Grönholmin mukaan tänä vuonna ei kyselyjä muualta ole tullut, mutta myöntää myös sen mahdollisuuden, että muut tallit saattavat hieman pelätä Huttusen Hyundai-sidettä, lähteäkseen tarjoamaan hänelle sopimusta.

– Näin voi olla. Kohtahan se nimi vähän vajoaa, kun ei pysty ajamaan niitä tuloksia mihin se pystyy. Mutta ei vajota synkkyyteen, Grönholm muistuttaa.

Hyundai i20 R5 -auton ensiesiintyminen MM-sarjassa oli Korsikan MM-ralli lähes päivälleen tasan kolme vuotta sitten. Autolla on osallistuttu neljän kauden aikana yhteensä 43 MM-ralliin 25 eri osakilpailussa, WRC2-luokkavoittojen määrä on pyöreä nolla ja palkintosijoituksiakin on vain viisi.

– Niiden R5-auto ei ole voittaja-auto, ei missään nimessä ja se me tiedetään. Se on Jarille aika kova pala, kun jo lähtöviivalla… me ei saada haukkua autoa, mutta kun ne ei ole kehittänyt sitä. Skodat ja Volkkarit menee maisemaan, ei Jari pysty niille pärjäämään tällä hetkellä, ellei ne (Hyundai) ala tekemään asialle jotain, Grönholm jyrähtää.

Hyundai Motorsport on ulkoistanut R5-projektinsa MM-rallien osalta yksityistiimeille ja siinä missä esimerkiksi Kalle Rovanperä saa Skodan tehdastallissa ajaa testiä kilpailujen välissä enemmän kuin tarpeeksi, on Hyundailla testien määrä R5-auton osalta lähes olematon. Grönholm muistuttaa, että osaamista Hyundailta voittaja-auton tekemiseen kyllä löytyy, johtaahan talli autonvalmistajien MM-sarjaa WRC:n puolella tällä hetkellä.

– Kukaan ei siellä kehitä autoa, mennään niillä vanhoilla. Esimerkiksi Jyväskylässä Jarin auto oli Kallen autoa aina punnituksessa 80-100 kiloa painavampi. Pitäisi lähteä ihan nollasta ja tehdä se auto kilpailukykyiseksi. Kyllä ne osaa sen, katsokaa niiden WRC-autoa. Mutta kun siihen ei nyt ole paukkuja laitettu, Grönholm ihmettelee.

Rallin MM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Walesissa 3.-6. lokakuuta. Huttunen on kilpaillut Walesissa kahtena edellisenä vuonna Hyundain R5-autolla, mutta kolmas kerta jää toteutumatta.

– Walesissa ne olisi halunnut Jarin ajavan ja olisivat tukenut sitä vähän, mutta loppurahoitus olisi pitänyt meidän hommata ja minä en sitä saa kasaan. En sitä pysty maksamaan, minulla menee jo tähän (GRX Taneco, rallicrossin MM-sarja) niin paljon. Ruotsiin meni jo niin älyttömästi rahaa, kun Jari kaatoi siellä Skodalla. Ajoi kovaa ja hienosti, mutta sitten aivan lopussa meni ja kaatoi, Grönholm muistelee helmikuista Ruotsin MM-rallia.

 

 

 

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit