Grönholm haki oikeita auton säätöjä Suomessa – “Toivotaan kuivaa keliä viikonlopulle”

15.9.2017 / 09:36
Niclas Grönholm edellisessä osakilpailussa Loheacin radalla Ranskassa (Kuva: GRX / McKlein).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallicrossin MM-sarja jatkuu viikonloppuna Latvian Riiassa, jossa kisataan kauden 10. osakilpailu. GRX-tallin Niclas Grönholm sääti autoaan menneenä viikonloppuna Kouvolan Tykkimäen radalla.

Testaamiseen tarjoutui mahdollisuus, kun talli toi Niclas Grönholmin Ford Fiestan vaihteeksi käymään kotimaan kamaralla. Grönholmin tavoitteena oli saada puuttuvaa testiä sadekelin olosuhteissa, mutta tällä kertaa sää pysyi kuivana Kouvolassa.

– Sadekelin testiä toivottiin, mutta kun rata oli kuiva, niin vaihdettiin sitten suunnitelmaa. Kokeilimme lukkoja kahdella eri set-upilla – aiemmin kaudella käyttämiäni kisasäätöjä ja sitten uutta versiota. Ei siinä mitään mullistavaa ilmennyt, mutta oikeaa suuntaa kylläkin, Grönholm arvioi.

Testissä ratissa vuorottelivat Niclas ja isä-Marcus. Vertailut eri säädöillä tuottivat kaksikolle hyvin lähellä toisiaan olevia kierrosaikoja.

– Päädyimme data-analyysin jälkeen siihen, että uusi versio antaa ehkä enemmän potentiaalia vauhdin suhteen. Saamme vielä Latviaan kolmannenkin set-up version, joka on ikään kuin näiden kahden välistä, Grönholm kertoi.

Torstaina illansuussa Grönholm pääsee vielä kokeilemaan Fiestaansa Latviassa ja siinä haetaan viimeisiä säätöjä kisaa ajatellen.

– Testeissä auto kyllä toimi erittäin hyvin ja oli hyvä ajaa. Toivotaan nyt kuivaa keliä viikonlopulle. Tällä kaudella on sadekisoja ollut jo ihan riittämiin, Grönholm totesi.

Latvian osakilpailun kaksi ensimmäistä karsintaerää ajetaan lauantaina ja toiset kaksi sunnuntaina, jonka jälkeen semifinaaleihin jatkaa 12 parasta kuljettajaa.

Teksti: GRX Teamin tiedote


Facebook kommentit