MOTORSPORT

Grönholm hyvissä asemissa Ranskassa, vaikka tuhannesosat vastaan kääntyivätkin

Rallicrossin MM-sarjan kauden kolmas osakilpailu ajetaan tänä viikonloppuna Loheacissa, Ranskassa. Lauantaina ajettujen kahden ensimmäisen alkuerän jälkeen Niclas Grönholm on kokonaispisteissä toisena.

Ensimmäisessä alkuerävaiheessa nopeimman ajan ajanut suomalaisen GRX-SET-tiimin Niclas Grönholm oli hyvässä vauhdissa myös lauantain toisessa alkuerävaiheessa, inkoolaisen kellotettua kolmanneksi nopeimman ajan. Grönholm starttasi kahdesta lähdöstä siihen kovimpaan lähtöön ykkösruudusta ja sai ensimmäisen alkuerän tapaan myös toisessa alkuerässä hyvän startin, napaten johtoaseman haltuunsa ensimmäisen mutkan jälkeen.

Ensimmäisessä alkuerässä toiseksi nopeimman ajan ajanut Johan Kristoffersson otti paikkansa Grönholmin takaa, mutta hallitsevan maailmanmestarin mentyä lisälenkille jo toisella kierroksella, putosi ruotsalainen kolmanneksi. Kristofferssonin jokeritaktiikka oli lopulta kuitenkin onnistunut, sillä Grönholmin suoritettua lisälenkki viimeisellä kierroksella, ehti Kristoffersson juuri ja juuri Grönholmin eteen.

Kristoffersson ajoi lähtövoittoon ja nappasi myös toisen alkuerävaiheen voiton nopeimman ajan myötä. Samalla Kristoffersson nousi kokonaispisteissä Grönholmin ohi kärkipaikalle, Grönholmin jäätyä toisessa alkuerävaiheessa kolmanneksi äärimmäisen niukalla erolla: toiseksi nopeimman ajan ajanut Kevin Abbring kun kukisti Grönholmin 0,004 sekunnilla! Mikäli Grönholm olisi ehtinyt Abbringin edelle, olisi Kristoffersson ja Grönholm olleet tasapisteissä lauantain jälkeen.

Nyt kaksikon välinen piste-ero on Kristoffersson eduksi kolme pistettä, kun ajamatta on vielä sunnuntain kolmas ja neljäs alkuerävaihe. Kauden kahdessa ensimmäisessä osakilpailussa ilman finaalipaikkaa jääneelle Grönholmille kauden tähän mennessä parhaat alkueräsuoritukset ja paras lauantai tulivat ilman muuta tärkeällä hetkellä ja nostivat varmasti niin kuljettajan, kuin tiiminkin fiilistä.

Sijoittuminen alkuerien kokonaispisteissä kahden parhaan joukkoon tietäisi paalupaikkaa semifinaalilähtöön. Lauantain jälkeen kolmantena oleva Abbring on jäänyt Grönholmista yhdeksän pistettä ja Hansenin veljekset, MM-sarjan kärkikaksikko Kevin (MM-pisteissä toisena) ja Timmy (MM-pistejohtaja), kymmenen ja 15 pistettä. GRX-SET-tiimin toinen kuljettaja, Krisztian Szabo, on lauantain jälkeen pisteissä kuudentena.

Kolmas alkuerävaihe Loheacissa käynnistyy sunnuntaina kello 11.36 Suomen aikaa. Neljännet alkuerät puolestaan ajetaan kello 15.36 alkaen ja semifinaalit, sekä finaali alkuillasta kuuden ja seitsemän välillä.

RX1 Loheacissa

2. alkuerän tulokset

1) Johan Kristoffersson SWE (Audi) 2.30,962
2) Kevin Abbring NED (Renault) + 0,622
3) Niclas Grönholm (Hyundai) + 0,626
4) Kevin Hansen SWE (Peugeot) + 0,908
5) Timo Scheider GER (Seat) + 1,428
6) Krisztian Szabo HUN (Hyundai) + 1,903
7) Timmy Hansen SWE (Peugeot) + 2,418
8) Enzo Ide BEL (Audi) + 2,850
9) Herve Knapick FRA (Citroen) + 9,902
10) Oliver O’Donovan IRL (Ford) + 10,936

Pistetilanne 2/4 alkuerän jälkeen

1) Johan Kristoffersson 95
2) Niclas Grönholm 92
3) Kevin Abbring 83
4) Kevin Hansen 82
5) Timmy Hansen 77
6) Krisztian Szabo 77
7) Timo Scheider 75
8) Enzo Ide 73
9) Herve Knapick 70
10) Oliver O’Donovan 68

Sunnuntain 5.9. aikataulu

11.36 – 3. alkuerät
15.36 – 4. alkuerät
18.06 – Semifinaalit
18.40 – Finaali

Kaikki ajat Suomen aikoja!

 

 

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

 

Niclas Grönholmille paras mahdollinen alku Loheacin viikonloppuun – “Vihdoinkin”

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com