MOTORSPORT

Grönholm ja Rytkönen palkinnoille vielä kauden päätteeksi – “Onneakin oli mukana”

Rallicrossin MM-sarjan kausi 2020 pistettiin sunnuntaina pakettiin, kun MM-sarjan ympärille tänä vuonna tehty RX Aftertrack -videomakasiini palkitsi suorassa YouTube-lähetyksessään kauden onnistujat.

Palkintokategorioita ei tällä kertaa ollut monta, mutta suomalaisittain tilaisuus tarjosi ilonaiheita kahteen eri otteeseen. Niclas Grönholmin kotivoitto Kouvolan viikonlopun sunnuntain kilpailussa toi GRX Taneco -tiimin kuljettajalle palkinnon kauden ikimuistoisimmista hetkestä. Grönholm piti tiukassa finaalissa takanaan kaksi lajin maailmanmestaria, Johan Kristofferssonin ja Mattias Ekströmin, vaikka etenkin Kristoffersson antoi koko ajan kovaa painetta.

– Hyviä muistoja! Finaali oli todella kovatasoinen ja meillä ei ehkä auto ollut ihan parhaimmillaan. Taistelin sen minkä pystyin ja käytännössä se oli vain selviytymistä maaliin, koska paine takaa oli niin kovaa koko ajan. Onneakin oli mukana. Vähintään neljällä eri kierroksella tuli osumaa takapuskuriin, Grönholm naurahti muistellessaan Kouvolan tapahtumia.

Vuoden parhaana tulokaskuljettajana palkittiin puolestaan Juha Rytkönen, jonka sensaatiomainen MM-debyytti toi suonenjokelaiselle Kouvolan lauantain kilpailusta toisen sijan. Sunnuntain kilpailussa Rytkönen selvitti tiensä finaaliin ja olisi sitä kautta päässyt tavoittelemaan toista peräkkäistä palkintosijoitusta, mutta tuomaristo oli lopulta eri mieltä. Rytkönen sai semifinaalilähdön tapahtumista aikarangaistuksen ja sen myötä putosi ulos finaalista.

Unsung hero -palkinnon voisi vapaasti suomentaa muotoon “Tuntematon sankari -palkinto” ja sen pokkasi ruotsalaisen JC Raceteknik -tiimin omistaja Joel Christoffersson. JC Raceteknik -tiimi kilpaili nyt ensimmäisen täyden kautensa rallicrossin MM-sarjassa ja tuloksena oli heti tiimien maailmanmestaruus Mattias Ekströmin ja Robin Larssonin toimiessa tiimin kuljettajina.

Lajilegenda Pat Dorania muistettiin kunniapalkinnolla työstään rallicrossin hyväksi, eikä Doranin perheestä myöskään Patin poika Liam jäänyt ilman palkintoa. Tosin tätä palkintoa ei kukaan haluaisi vastaanottaa, olihan kyseessä vuoden epäonnisimman kuljettajan palkinto. Liam Doranin ensimmäinen kausi ranskalaisessa GCK-tiimissä oli kuin suora kopio huonosti käsikirjoitetusta elokuvasta. Britin ohjastama Renault kun ei tahtonut pysyä kasassa, ei sitten millään, ja lähdön keskeytyksiä taisi kertyä kauden aikana enemmän kuin selviytymisiä ruutulipulle.

Lopuksi palkinnolla muistettiin vielä maailmanmestari Johan Kristofferssonia, joka ainakaan vielä ei tyrmännyt ajatusta siitä, että hänet nähtäisiin MM-sarjassa mukana myös ensi vuonna. Kristoffersson, rallicrossin kolminkertainen maailmanmestari, on ylivoimaisesti MM-sarjan menestynein kuljettaja, kun huomioidaan kaikki tärkeimmät menestystä mittaavat tilastot.

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com