Grönholm ja Wiman Hyvinkään crosskart-kisaan: “Voittaahan se pitäisi”

7.2.2017 / 10:31
Joni Wimanin kilpailukausi GRC-sarjassa ei ole vielä vahvistunut. Se on kuitenkin varmaan, että mies ajaa crosskart-kilpailussa lauantaina Hyvinkäällä. (arkistokuva: OMSE)

[ A- ] / [ A+ ]

Rallicrossista tutut Niclas Grönholm ja Joni Wiman ajavat Hyvinkää Sprint -kilpailussa lauantaina. Kaksikko on ilmoittaunut mukaan crosskartin Xtrem NEZ -luokkaan.

Grönholm ajoi viime kaudella rallicrossin MM-sarjaa. Wiman puolestaan on viihtynyt Pohjois-Amerikan GRC-sarjassa jo neljä kautta.

– Niclas soitti ja kysyi lähdenkö ajamaan. No, ei kai siinä, lähdetään vaan. Pirun hauska laite ajaa ja ratakin on hieno, Wiman sanoo.

Kaksikko ajaa samalla autolla. Auto on Grönholmin.

– Yhden kerran olen aiemmin sellaisella kilpaillut. Ja muuten ajanut muutaman kerran.

Kilpailu on Wimanille enimmäkseen ajorutiinin ylläpitoa. Mutta kun kypärä menee päähän, niin ei sitä kokenut kilpailija voi puolivaloillakaan ajaa.

– Tottakai se on hupia, mutta toisaalta voittaahan se pitäisi. No joo, kolmen joukkoon olisi jo tosi hyvä, Wiman heittää.

Wimanin kilpailukalenteri on crosskart-kisan jälkeen tyhjä. GRC-sarja on edelleen tavoitteena, mutta sopimusta ei ole vielä tehty. Wiman on ajanut kaikki neljä GRC-kauttaan OMSE-tallissa.

– Minulla on optiosopimus tästä vuodesta vielä, mutta katsotaan nyt, hän sanoo.

– Seuraavaksi ajan varmaan jokkiksen talvimestaruuskisoissa maaliskuun lopussa Rovaniemellä, jos aikataulut sopivat, Wiman toteaa.

Miiro Koivula, twitter @MiiroKoivula


Facebook kommentit