MOTORSPORT

Grönholm jäi kärjen vauhdista, hävisi aikaa saksalaisen takana – “Pidin vain ajolinjani”

Niclas Grönholm avasi rallicrossin MM-sarjan kauden toisen osakilpailun alkuerät Ruotsin Höljesissä seitsemänneksi nopeimmalla ajalla. Jos oli sää Höljesissä lauantaina epävakainen ja osa päivän lähdöistä ajettiin märällä radalla, saatiin sunnuntain ensimmäiset alkuerät ajaa hyvissä olosuhteissa.

Rallicrossin MM-sarjan kauden toisen osakilpailun ensimmäisessä alkuerävaiheessa ja kolmannessa lähdössä Ruotsin Höljesissä vastakkain lähtöviivalle asettuivat MM-sarjan suomalaiskuljettajat Niclas Grönholm ja Jani Paasonen. Kaksikko oli kohdannut samassa lähdössä aiemmin vain kerran, Norjassa viime vuoden kesäkuussa. Paasonen lähti matkaan ruudusta yksi, Timo Scheider oli ruudussa kaksi, Guerlain Chicherit ruudussa kolme ja Grönholm ruudussa neljä.

Nelikosta parhaan startin sai Scheider, joka otti johtopaikan haltuunsa ensimmäisten mutkien jälkeen. Grönholm syöksyi Scheiderin perään, kun taas Paasonen ja Chicherit menivät välittömästi lisälenkille. Grönholm oli selkeästi Scheideria nopeampi, Hyundai-kuljettaja roikkui Seat-kuljettajan takapuskurissa kiinni, mutta ohi ei vain päässyt. Grönholm meni lisälenkille kolmannella kierroksella, palaten radalle takaisin juuri Paasosen eteen.

Kun Scheider kävi lisälenkillä viimeisellä kierroksella, jännitettiin sitä, ehtisikö lauantain kilpailussa kolmanneksi sijoittunut saksalaiskuljettaja Grönholmin eteen. Ja vastaus oli suomalaislasien läpi tilannetta katsoen juuri se ei-toivottu, eli Scheider ehti juuri ja juuri Grönholmin edelle, pitäen paikkansa aina ruutulipulle saakka. Kaksikon välinen aikaero maalissa oli lopulta vain puoli sekuntia, Scheiderin sijoittuessa ensimmäisessä alkuerävaiheessa kuudenneksi ja Grönholmin seitsemänneksi.

– Grönholm oli hieman nopeampi, mutta pidin vain ajolinjani, enkä antanut hänelle mahdollisuutta ohitukseen, Scheider kommentoi tuoreeltaan maaliintulon jälkeen.

Paasonen oli lähdön neljäs ja kokonaistuloksissa Ferratum-tiimin Ford-kuljettaja kirjautti 15. sijan. Ensimmäisessä lähdössä Liam Doran, lauantain kilpailun todellinen epäonnen soturi, avasi startista kärkeen ja vauhti näytti hyvältä, kunnes britin ohjastaman Renaultin meno tekniikkamurheiden seurauksena hidastui ja lopulta Doran jäi ensimmäisen alkuerävaiheen viimeiseksi. Samaisessa lähdössä toinen Renault-kuljettaja Anton Marklund kärsi rengasrikon ja jäi sijalle 12.

Sen sijaan Renault-kuljettajista selkeän parannuksen lauantaihin nähden teki viime vuoden MM-hopeamitalisti Andreas Bakkerud, joka ajoi viikonlopun parhaan aikansa tähän mennessä, ollen tuloksissa neljäs. Bakkerudin edelle ehtivät lauantain kilpailun voittaja Johan Kristoffersson ja kakkossijan napannut Mattias Ekström, joka antoi samassa lähdössä todella tiukan vastuksen maanmiehelleen. Kolmas oli Robin Larsson.

GRX:n Hyundai-kuljettajista Grönholm oli siis seitsemäs, Timur Timerzyanov kahdeksas ja Krisztian Szabo kymmenes. Hallitseva maailmanmestari Timmy Hansen löytyi tulosluettelosta Peugeotin tekniikkamurheiden seurauksena vasta sijalta 13. Tiimikaveri ja Timmyn pikkuveli Kevin Hansen ylsi viidenneksi nopeimpaan aikaan.

Toiset alkuerät käynnistyvät kello 12.15. Tapahtumia Höljesistä voi seurata suorina lähetyksinä MM-sarjan YouTubessa ja Facebookissa.

Ensimmäisen alkuerän tulokset

1) Johan Kristoffersson (Volkswagen) 3.02,524
2) Mattias Ekström (Audi) 3.03,092
3) Robin Larsson (Audi) 3.04,394
4) Andreas Bakkerud (Renault) 3.05,071
5) Kevin Hansen (Peugeot) 3.05,259
6) Timo Scheider (Seat) 3.06,056
7) Niclas Grönholm (Hyundai) 3.06,285
8) Timur Timerzyanov (Hyundai) 3.06,442
9) Sebastian Eriksson (Honda) 3.06,740
10) Krisztian Szabo (Hyundai) 3.07,434
11) Guerlain Chicherit (Renault) 3.10,199
12) Anton Marklund (Renault) 3.10,879

———-

13) Timmy Hansen (Peugeot) 3.11,428
14) Rene Munnich (Seat) 3.11,615
15) Jani Paasonen (Ford) 3.11,772
16) Rokas Baciuska (Renault) 3.13,326
17) Liam Doran (Renault) 3.31,013

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com