Grönholm jatkaa MM-sarjan parhaana yksityistiimin kuljettajana – “Loebin puskurissa viimeiset kierrokset”

18.9.2018 / 20:14
Niclas Grönholm ajoi Latvian MM-rallicrossissa neljänneksi (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Niclas Grönholm ylsi viime viikonloppuna Latvian Riiassa ajetussa rallicrossin MM-sarjan kauden yhdeksännessä osakilpailussa komeasti finaaliin. Neljäs sija sivuaa Grönholmin uran parasta MM-sijoitusta, eikä se ensimmäinen palkintosijoitustakaan kaukana ollut.

Lauantain jälkeen GRX Taneco -tiimiä edustavan Niclas Grönholmin sijoitus alkuerien kokonaistilanteessa oli kuudes, mikä on 22-vuotiaan inkoolaisen uran paras tulos MM-sarjassa lauantain alkuerien osalta. Erityisesti tällä kaudella Grönholmin tahti on ollut sellainen, että sunnuntaina ajetut alkuerät ovat sujuneet paremmin kuin lauantaina, mutta nyt Latviassa tilanne oli täysin päinvastainen.

– Aika rikkonaista oli sunnuntaina ja vähän takkuisasti lähti käyntiin. Tiedettiin ensimmäisessä alkuerässä, että lähtöpaikka sisäpuolella on märkä. Silti ihan ok lähtö, mutta ehkä vähän liian varovasti ajoin ekaan mutkaan. Siinä sitten mentiin ruuhkassa, aika tasapaksu erä. Toisessa lähtöpaikka oli ulkoa, ei sekään hyvä, molemmissa sunnuntain alkuerissä 10. nopeimmat ajat kellottanut Grönholm kertasi toista kilpailupäivää UrheiluUutiset.comin haastattelussa.

Alkuerien kokonaistuloksissa Grönholmin sijoitus oli seitsemäs ja se tiesi semifinaaliin toisen rivin lähtöpaikkaa. Eturiviin Grönholmin erään asettuivat MM-pistejohtaja Johan Kristoffersson ja Mattias Ekström, kun taas toiseen riviin rinnalle tuli Petter Solberg. Kolmannessa rivissä olivat Guerlain Chicherit ja tiimikaveri Timur Timerzyanov. Ja kuten aina, kuudesta kuljettajasta kolmelle oli tarjolla paikka finaaliin.

Heti startin jälkeen tapahtui, kun Bikerniekin radan ensimmäinen mutka toi romua radalle. Solbergin ja Chicherit’n kolari oli merkittävässä roolissa siinä, että Grönholm nappasi kauden kolmannen finaalipaikkansa.

– Kun Chicherit tökkäsi Solbergin ulos, niin sen jälkeen tiesin, että nyt on se mahdollisuus, kun yksi kovista on pois. Kaksi ensimmäistä kierrosta ajaminen meni miten meni, mutta neljä viimeistä kierrosta takana tuleviin verrattuna ajo oli jo parempaa, hyvän vauhdin lisäksi onnistuneen lisälenkkitaktiikan ansiosta kolmanneksi Kristofferssonin ja Ekströmin jälkeen sijoittunut ja viimeisen finaalipaikan napannut Grönholm sanoi.

Grönholm itse myönsi, että tässä kohtaa kävi tuuri Solbergin tilanteen myötä ja se toi finaalipaikan, mutta sitten taas toisaalta se vanha sanonta, tuurikin pitää ansaita ja ruutulipulla ne sijoitukset vasta jaetaan.

– Totta, niinhän se on. Mutta kyllä täällä nähtiin selvästi tehdas- ja yksityistiimien ero, vauhdissa oli aika suuri ero. Tuuria tarvittiin, tällä kertaa tuuri kävi ja hyvä meille.

 

Niclas Grönholm on selviytynyt tällä kaudella MM-sarjassa finaaliin kolme kertaa (Kuva: RPF).

 

“Ei ne tee oikeastaan koskaan virheitä”

Yksi merkittävä tekijä tehdas- ja yksityistiimien vauhtierolle nyt ajetussa kilpailussa olivat heinäkuussa Latviassa ajetut testit, missä GRX Taneco ei ollut mukana. Finaalikuusikossa Grönholm oli ainoa yksityistiimin kuljettaja, kun eturivin paikat nappasivat Kristoffersson (Volkswagen) ja Sebastien Loeb (Peugeot), toisessa rivissä vihreää valoa odottivat Ekström (Audi) ja Timmy Hansen (Peugeot) ja kolmanteen riviin Grönholmin viereen asettui Kevin Hansen (Peugeot).

– Lähdettiin taistelemaan ja finaalissa vauhti oli, kun katsotaan koko viikonloppua, niin ylivoimaisesti meidän parasta. Yllätyin itsekin siitä. Ei tarvitse tuota vauhtia hävetä. Oltiin Loebin puskurissa kiinni pari viimeistä kierrosta. Pieni virhe tuli sitten tehtyä viimeisellä kierroksella. Olisin halunnut vielä jossain kohtaa haastaa, mutta se jäi nyt haaveeksi, kun meni se yksi mutka hieman leveäksi, Grönholm kävi läpi finaalia.

Maalissa kolmanneksi ajaneen Loebin ja uransa parasta MM-sijoitusta sivunneen ja neljänneksi ajaneen Grönholmin ero oli vain puoli sekuntia, kun kauden avausosakilpailussa Espanjassa huhtikuussa myös neljänneksi ajaneen suomalaisen ero kolmanteen sijaan oli silloin lähes viisi sekuntia. Loebin lisäksi edelle ehtivät kauden kahdeksannen voittonsa ottanut Kristoffersson, sekä Ekström. Grönholmin mukaan kolmen parhaan joukkoon ajaminen vaatii lähes täydellistä suoritusta.

– Kun niitä edessä olevia katsoo, niin ei ne tee oikeastaan koskaan virheitä, Grönholm korosti.

Urallaan 33 MM-osakilpailua ajanut Grönholm selviytyi ensimmäisen kerran finaaliin MM-sarjassa viime syksynä Saksan osakilpailussa ja silloin lopputulos oli viides. Tänä vuonna on tullut kolme finaalipaikkaa lisää CV:hen sijoituksen ollessa kaksi kertaa neljäs ja kerran viides. Kun niitä neljänsiä sijoja on nyt kaksi, niin joko kauden neljäs finaalipaikka toden sanoo palkintosijoituksen muodossa?

– Katsotaan. Yhdysvallat on minulle ihan uusi tuttavuus, niin kuin monelle muullekin. Saksassa meni viime vuonna hyvin, siellä oli vauhti hyvällä tasolla. Ja sillä radalla tehdas- ja yksityistiimien välinen ero kapenee, koska rata on, no en oikein sanoa mikä se rata on. Mutta ainakin sellainen missä sattuu ja tapahtuu aina. Siellä voidaan haastaa, miksei Etelä-Afrikassakin, Grönholm puntaroi MM-sarjan kauden kolmea jäljellä olevaa osakilpailua.

Set Promotion -tiimin, joka myös toimii GRX Tanecon taustalla, kuljettajista Reinis Nitiss juhli sunnuntaina kotikilpailussaan EM-sarjan Supercar-luokan mestaruutta. Nitiss kilpaili EM-sarjassa samalla Fordilla, jolla Grönholm kiersi viime vuonna MM-sarjaa.

– Hyvä homma! Se oli Reiniksen päätavoite tälle kaudelle ja se täyttyi. Ajoi kyllä hienosti ja on tehnyt hyvää duunia ratin takana. Eikä se autokaan huono ole, se tiedettiin, että EM-sarjaan hyvä auto, Grönholm hymyili vanhaa “sotaratsuaan” muistellessaan.

Grönholm on kuljettajien MM-sarjassa seitsemäntenä, parhaana yksityistiimin kuljettajana. Rallicrossin MM-sarja jatkuu Austinissa, Yhdysvalloissa syyskuun viimeisenä viikonloppuna. Kyseessä on kauden 10. osakilpailu.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit